Kend den normale sukkerniveaugrænse for kroppen

, Jakarta - Blodsukkerniveauet i kroppen spiller en vigtig rolle for kroppens generelle sundhed. Årsagen er, at hvis kroppens sukkerniveauer er for høje eller endda lave, vil kroppens helbred blive forstyrret, enten på kort eller lang sigt. Så hvad er den normale blodsukkergrænse for voksne?

Læs også: Disse er tegnene på, at du har for meget blodsukker

Normale sukkerniveauer for voksne

Blodsukkerniveauer i den menneskelige krop kan faktisk ikke bestemmes af standardenheder. Årsagen er, at blodsukkerniveauet i kroppen kan ændre sig, afhængigt af forhold, såsom før eller efter at have spist visse fødevarer. Efter at have spist visse fødevarer, vil fordøjelsessystemet i kroppen nedbryde kulhydrater til sukker, som derefter vil blive absorberet af blodbanen.

Sukker eller glukose i selve kroppen har en vigtig rolle, nemlig at være en nyttig energikilde for kroppens stofskifte, som vil blive strømmet af blodet til kroppens celler. For at nå hver eneste celle i kroppen kræver sukker insulin, som produceres af et organ i kroppen, nemlig bugspytkirtlen.

Efter at have nået hver eneste celle i kroppen, vil sukker blive brændt til energi og brugt til kroppens metaboliske ydeevne. Hvis der er for meget sukker, vil sukkeret så blive opbevaret i leveren til senere brug. Følgende er normale blodsukkertal for voksne:

  • Normalt blodsukker før måltider, hvilket er omkring 70-130 milligram pr. deciliter.

  • Normalt blodsukker 2 timer efter spisning, hvilket er mindre end 140 milligram pr. deciliter.

  • Normalt blodsukker efter faste i otte timer, hvilket er mindre end 100 milligram pr. deciliter.

  • Normalt blodsukker inden sengetid, hvilket er 100-140 milligram pr. deciliter.

Du bør straks søge læge på det nærmeste hospital, hvis dit blodsukker er langt over eller under dette tal. Dette indikerer, at dit helbred ikke er godt.

Læs også: 2 enkle måder at kontrollere blodsukkeret på

Hvad sker der, hvis blodsukkerniveauet er for lavt?

Når blodsukkerniveauet i kroppen er under 72 milligram pr. deciliter, betyder det, at du oplever hypoglykæmi. Ud over den mad, der indtages, kan denne tilstand være en bivirkning af medicin indtaget af personer med diabetes. Fordi de lægemidler, der indtages af mennesker med diabetes, har den bivirkning, at de sænker blodsukkerniveauet i kroppen for meget.

For at forhindre dette i at ske, kan personer med diabetes, udover at tage medicin, også tage følgende trin for at opretholde normalt blodsukker i kroppen:

  • Træn regelmæssigt i mindst 2,5 timer om ugen. Regelmæssig træning kan træne kroppens muskelstyrke og opretholde et normalt blodsukker.

  • Hold øje med dit madindtag. Indtagelse af sunde, afbalancerede nærende fødevarer, så blodsukkerniveauet i kroppen holdes godt.

  • Håndter stress godt ved at gøre ting, du nyder, såsom at lytte til musik, rejse, læse bøger eller se dine yndlingsfilm.

Læs også: Forhindr blodsukkeret i at stige ved at kende 5 forbud for personer med diabetes

Hvis disse ting ikke bliver gjort, vil blodsukkerniveauet falde yderligere, så det er muligt for den ramte at blive meget svag, bleg hud, overdreven svedtendens, sult, træthed, hjertebanken, rastløshed, irritabilitet og snurren i munden. Symptomer, der opstår, kan være mere end det, hvis blodsukkerniveauet er under 40 milligram pr. deciliter. Tab af liv er en komplikation, der kan opstå.

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal mit blodsukkerniveau være?

WebMD. Hentet 2020. Hvad er normale blodsukkerniveauer?

WebMD. Tilgået 2020. Normale blodsukkerniveauer for voksne med diabetes.