Need to Know, 9 temperamenttræk hos børn

, Jakarta – Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan dit lille barn normalt reagerer på noget, eller når du står over for en bestemt situation? Er han mere tilbøjelig til at være forsigtig og genert, eller er han slet ikke bange?

Ved at se, hvordan han opfører sig over for bestemte ting eller situationer, kan et barns temperament kendes. Temperament er en del af en persons personlighed, som han er født med, såsom venlig, genert eller modig. At forstå et barns temperament er meget vigtigt for at hjælpe dit lille barn til at styre sine følelser og adfærd.

Læs også: Forældremønstre baseret på typen af ​​temperament

Barnets temperament

Hvert barn har deres egen måde at reagere på eller håndtere verden omkring sig på. Det er medfødt fra fødslen. Et barns temperament påvirker den måde, det håndterer situationer på.

Ifølge lægerne Alexander Thomas, Stella Chess og Herbert G. Birch er der 9 aspekter, der kan hjælpe med at identificere et barns temperament:

1. Aktivitetsniveau

Ud fra aktivitetsniveauet eller hvor meget barnet bevæger sig, kan barnets temperament opdeles i meget aktive og inaktive.

  • Børn med høj aktivitet. Meget aktive børn har en tendens til at være rastløse, kan lide at løbe rundt og kan lide lege med masser af bevægelse, og kan blive deprimerede, hvis de bliver tvunget til at sidde stille i længere tid ad gangen.
  • Børn med lav aktivitet. Forældre skal forstå, at børn med dette aktivitetsniveau normalt tager længere tid om at gøre ting, såsom at klæde sig på og flytte fra et sted til et andet.

2.Biologisk rytme

Denne egenskab ser et barns temperament fra regelmæssigheden af ​​at fungere i hverdagen, såsom at sove, spise og gøre afføring.

  • Meget organiseret barn. Almindelige børn er vant til at tage regelmæssige lur, spise de samme portioner hver dag, have omtrent samme afføring hver dag og ikke have problemer med at holde sig til spise- eller soveplanerne.
  • Uorganiseret barn. Dette barn har forskellige søvn- og sultvaner. Forældre skal acceptere deres barns uregelmæssige søvn- og spiseplan. Børn med denne type kan trænes til at sove hele natten, hvis de ikke holdes fast hver gang, de græder. De er også lang tid om at lære at bruge toilettet, indtil de kan lære at blive opmærksomme på de indre fornemmelser, der signalerer trangen til at få afføring.

3. Nærme sig eller trække sig tilbage

Barnets temperament ses ud fra, hvordan det reagerer på nye situationer eller andre stimuli.

  • Nærme sig

Denne type børn er ikke svært at acceptere nye fødevarer eller nyt legetøj. Han smiler også til fremmede og kan blande sig, når han først melder sig ind i en legegruppe. Dette barn er normalt ikke svært for forældre eller omsorgspersoner, medmindre denne egenskab er kombineret med et højt aktivitetsniveau.

  • Tilbagetrækning

Denne type børn er normalt forsigtige, når de udforsker noget nyt. Når det bliver båret af en fremmed eller bragt til et nyt sted for første gang, kan dette barn blive kræsen og græde.

Forældre bør være tålmodige med barnet med abstinenser. At tvinge et barn til straks at kunne acceptere noget nyt positivt, vil kun gøre ham utilpas. Så det er bedst gradvist at introducere noget nyt for ham.

4.Tilpasning

Denne tilstand er, hvor hurtigt eller langsomt barnet tilpasser sig ændringer i rutinen.

  • Høj tilpasningsevne

Børn, der hurtigt tilpasser sig, kan nemt tilpasse sig, når de flytter til et nyt hus eller besøger et nyt sted. Dette barn er også i stand til at acceptere nye fødevarer efter at have prøvet det flere gange og kan tilpasse sig ændringer i spise- og sovetider. Dette barns temperament giver normalt ikke problemer for omsorgspersonen.

  • Lav tilpasning

Omvendt tager børn med lav tilpasning lang tid om at tilpasse sig forandringer eller acceptere noget nyt. Sådanne børn bliver nogle gange forvekslet med stædige eller usamarbejdsvillige børn. Denne dreng er dog bare mere forsigtig.

Tilgangen til at håndtere et barn med dette temperament er den samme som for et tilbagetrukket barn, hvilket er at være tålmodig, give barnet en vis eksponering for forandring og opmuntre det, når det begynder at vise tegn på tilpasning.

5. Stemningskvalitet

Hvor ofte er barnet muntert og venligt i forhold til dets nøjeregne og uvenlige adfærd.

  • Humør Positiv

barn med humør Positive mennesker smiler og griner oftere og er let glade og åbne. Han bøvler og græder sjældent. Sådanne børns temperament gør det som regel lettere for forældre at tage sig af dem.

  • Humør Negativ

Børn humør Negative mennesker har en tendens til at være nøjeregnende eller brokke sig meget, selvom de oplever lidt ubehag, og græder inden de går i seng. Dette barn er også mindre tilbøjelige til at vise et glad udtryk, selv ved sjove lege eller begivenheder, og foretrækker at vise et fladt udtryk.

Læs også: Din lille er ofte vred, her er hvordan du overvinder det

6.Reaktionsintensitet

Dette er energiniveauet for barnets måde at udtrykke humør på, uanset om det er positivt eller negativt.

  • Lav intensitet

Lavintensive børn udtrykker glæde og ubehag på enkle måder. Når han er glad, vil han nok bare smile og roligt sige, at han er glad. Når han er ked af det, kan din lille klynke eller bøvle, men ikke overdrevent.

Det er nemt for forældre at fejlvurdere eller overse, hvad der foregår i deres barn, når moderen opfatter, at barnets milde reaktion er et tegn på, at det egentlig ikke er ked af det. Husk på, at bag et oppustet udtryk kan der nogle gange skjule sig stærke følelser. Så vær meget opmærksom på dit barns udtryk og tag dets følelser alvorligt.

  • Høj intensitet

Børn med høj intensitet udtrykker deres følelser meget godt. Når han er glad, griner han højt, og når han er ked af det, græder han højt og får raserianfald. I dette tilfælde har forælderen den modsatte opgave, nemlig at vurdere objektivt, om spørgsmålet er vigtigt eller trivielt.

7. Sensitivitetstærskel

Denne egenskab ser på barnets temperament fra hvor følsomt barnet er over for potentielt irriterende stimuli.

  • Lav tærskel

Børn med lave tærskler kan blive irritable, når der er høje lyde, skarpt lys, våde eller snavsede bleer eller pludselige temperaturændringer. Dette barn er muligvis ikke i stand til at tolerere stramme sokker eller tøj med en ru tekstur. Forældre bør være opmærksomme på og være opmærksomme på disse reaktioner, men prøv ikke at ændre dem.

  • Høj tærskel

Børn med høje tærskler vil ikke blive forstyrret af de samme typer stimuli som børn med lave tærskler. Det gør nogle gange, at mor skal tjekke den lille jævnligt for at se, om bleen er våd eller snavset for at undgå bleudslæt. Ellers kan dette barn opleve bleirritation, fordi den høje tærskel ikke får barnet til at føle sig irriteret og utilpas.

8.Distraherbarhed

Hvor let bliver barnet distraheret fra aktiviteter, såsom at spise eller lege, når der er en uventet stimulans, såsom en telefon, der ringer, eller nogen kommer ind i rummet.

  • Distraherbarhed Høj

Et meget let distraheret barn kan se på døren, selvom døren forsigtigt åbnes. Når barnet er startet i skole, kan dette temperament være svært for ham.

  • Distraherbarhed Lav

Børn, der ikke er let at distrahere, har en tendens til at blive ved med at udføre en aktivitet, selvom der er andre forstyrrende ting, såsom lyde, samtaler og mennesker omkring dem. Det gør det til tider nemmere for forældre, såsom at spise eller klæde sig på, fordi barnets udelte opmærksomhed gør det samarbejdsvilligt. Imidlertid, distraherbarhed en lav kan give problemer, hvis dit lille barn løber i fare og ikke let bliver distraheret af lyden af ​​moren, der kalder for at stoppe ham.

9. Vedholdenhed eller opmærksomhed

Disse er to nært beslægtede egenskaber. Vedholdenhed refererer til, hvor længe barnet udholder en vanskelig aktivitet uden at give op, og opmærksomhedsspænding refererer til, hvor længe barnet vil koncentrere sig.

  • Høj udholdenhed

Et meget vedholdende barn med lang opmærksomhed vil forblive fordybet i det, han laver i lang tid. Forældre skal advare barnet på forhånd, hvis det kun har en begrænset tid, hvis det ønsker at udføre disse aktiviteter.

  • Lav udholdenhed

Børn med lav vedholdenhed og kort opmærksomhed vil ikke blive hængende i en vanskelig opgave. Når han står over for vanskeligheder, vil han let give op. I de tidlige dage vil denne type børn forårsage lidt problemer for omsorgspersonen. Men når han først er i skole, kan hans korte opmærksomhed og lave vedholdenhed gøre det vanskeligt at lære hjemme.

Læs også: Ikke dum, mor skal vide, hvordan man øger børns koncentration

Det er den karakter af barnets temperament, som forældre skal kende. Hvis moderen har problemer med at håndtere barnets temperament, skal du blot tale med lægen gennem ansøgningen . Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Head Startva. Tilgået 2021. Ni temperamenttræk hos spædbørn og småbørn