5 effektive måder at overvinde højdefobien på

, Jakarta - Har du højdefobi? Fobi for højder eller akrofobi er en tilstand, når en person er meget bange for at være i højden. Han vil være tilbageholdende med at stå på høje bakker, i høje bygninger og stresse, når han er på rulletrapper eller glaselevatorer.

Personer med højdefobi undgår endda at køre over overflyvninger, da det kan forårsage svimmelhed. Højdefobien udløser ubehagelige symptomer, der resulterer i, at personen med akrofobi helt undgår muligheden for højdesituationer. Kan denne tilstand overvindes?

Læs også: Lær Philophobia eller Fobien for at blive forelsket at kende

Hvordan man overvinder højdefobien

Den gode nyhed, denne fobi for højder kan overvindes, selvfølgelig med tid og oprigtighed. En af de vigtigste behandlinger for højdefobi er kognitiv adfærdsterapi. Denne teknik kan udføres gradvist eller hurtigt, du vil blive undervist i, hvordan du stopper panikreaktioner, og hvordan du kommer tilbage på dine følelser.

  • Lær alt hvad du kan

Lær dig selv om din højdefobi og søg behandling, der kan hjælpe med at håndtere din højdeskræk. Fobien for højder er forskellig fra andre fobier, ved at når du får et panikanfald, mens du er i store højder, kan du lave usikre bevægelser, der faktisk kan være farlige. Så sørg for at få behandling for din højdefobi, især hvis det er en almindelig aktivitet at være højt oppe.

Læs også: Er det rigtigt, at fobier kan påvirke den syges fysiske tilstand?

  • Prøv at slappe af

Afspændingsteknikker, herunder meditation, yoga, dyb vejrtrækning og progressiv muskelafspænding, kan hjælpe dig med at håndtere stress og angst. Regelmæssig motion kan også hjælpe med at overvinde højdefobien.

  • Byg højdetolerance gradvist

Graderet eksponeringsterapi bruger midlertidige angstlidelser. På den måde kan det hjælpe dig til at tolerere og håndtere kroppens angstreaktion. Udfordr dig selv gradvist til en højde, der er mere eller mindre tålelig. Øg langsomt din tolerance i flere og flere højder.

Dette kan være svært, men at gå småt og langsomt til sværere situationer og øve hvert trin, indtil angsten aftager, vil hjælpe dig til at overvinde din angst og blive mere selvsikker.

  • Forstå og udfordre overbevisninger om højde

Mange mennesker med højdefobi tror, ​​at der vil ske noget slemt, når de er højt oppe. For eksempel kan du frygte, at du falder, at strukturen eller jorden falder sammen, eller at du vil flygte.

I kognitiv terapi er målet at hjælpe dig til at vide, at du er mere sikker, end du tror, ​​og at det, du frygter om højder, faktisk ikke vil ske.

Læs også: Fobi for at have med mennesker at gøre kan være et tegn på antropofobi

  • Virtual reality

I de senere år har flere eksperter udnyttet teknologien Virtual reality (VR) som en potentiel metode til behandling af fobier. VR-oplevelser kan give dig en oplevelse af, hvad du frygter på et sikkert sted. Ved at bruge denne computersoftware giver den dig mulighed for at kunne stoppe med det samme, hvis tingene føles tunge.

Tal også med lægen gennem appen om, hvilken medicin og terapier, der hjælper dig med at overvinde din højdefobi. Derudover behøver du ikke at være genert over at fortælle dine venner og familie om din højdefobi. Bed om deres støtte, mens du går igennem behandlingen. Vær sikker på, selv denne fobi kan overvindes, hvis du har en stærk beslutsomhed.

Reference:

Psycom. Hentet 2020. Acrophobia (The Fear of Heights): Er du akrofobi?
Psyke. Tilgået i 2020. Sådan overvinder du en højdeskræk
Healthline. Hentet 2020. Understanding Acrophobia, or Fear of Heights