8 tips til at holde sømmene rene

, Jakarta - Suturer på sår er en procedure udført af læger for at forene den revne hud. Denne procedure er næsten den samme som at sy stof. Forskellen på huden er, at stingene fjernes i løbet af få dage eller uger efter, at huden er helet. På huden vil læger normalt bruge tråde lavet af nylon, silke og vicryl. Vicryl-tråde klæber til huden, så de behøver ikke fjernes. Denne tråd bruges normalt af læger, når de syr læber, ansigt eller mund.

Læs også: Mor, ved, hvordan man tager sig af sår efter kejsersnit

Ud over sting, læger normalt i henhold til såret ved at bruge hudlim, hvis såret ikke er for dybt og bredt. Denne hudlimprocedure udføres normalt af læger for at behandle tårer i pandeområdet. Tja, hvis det åbne sår efterlades ubehandlet, vil risikoen for infektion øges. Så det første du skal gøre, hvis du kommer til skade, er at rense såret ved at stoppe blødningen ved at trykke på den skadede side. Hvis behandling er nødvendig, så glem ikke straks at se den nærmeste læge.

Læs også: Sådan passer du på sømmene efter normal levering

Nå, hvis lægen har behandlet det sår, du har oplevet. Der er flere ting, du kan gøre for at holde stingene rene og ikke efterlade ar på huden:

  1. Den første dag må du ikke skifte bandagen i 24 timer. Når du er kommet ind på den anden dag, skal du åbne bandagen og derefter rense såret. Glem ikke at pakke såret ind med en ny bandage.

  2. Dagen efter stingene skal du rense stingene to gange om dagen. Dette gøres for at mindske risikoen for infektion. Du kan rense såret med vand og antiseptisk sæbe.

  3. Normalt vil lægen give en salve for at fremskynde såretørringsprocessen. Brug denne antibiotisk salve som anvist af din læge.

  4. Nå, hvis såret stadig er vådt, så glem ikke at undgå aktiviteter, der får såret til at være vådt og snavset, OK! Fordi aktiviteter, der involverer vand, såsom svømning, kan øge din risiko for infektion.

  5. Hold stingene rene og tørre. Hvis stingene ved et uheld udsættes for vand under badning, skal du straks rense suturområdet, så det ikke bliver grobund for bakterier og infektion.

  6. Glem ikke at bruge gummihandsker, hvis du vil lave aktiviteter, såsom at vaske.

  7. Undgå solskoldningssting, da solen kan forårsage permanent misfarvning af såret. Denne tilstand kan overvindes ved at bruge solcreme.

  8. En person, der har et knivstik på grund af en snavset genstand, bør have mere pleje. Såsom injektioner for at forhindre stivkrampe.

Læs også: Gør disse 6 trin for at behandle diabetiske sår

Hvis der opstår kløe ved suturområdet, er det en normal ting at ske. Fordi denne tilstand er en reaktion på sårheling, og såret er gået ind i et fremskredent stadium af heling. Til det er det vigtigt altid at holde stingene rene, begrænse bevægelsesaktiviteten og være opmærksom på det næringsindtag, du indtager. Og glem ikke at opfylde din krops væskeindtag, OK!

Hvis du vil læse flere sundhedsråd, kunne være løsningen! Derudover kan du også chatte direkte med ekspertlæger relateret til dine helbredsproblemer via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald . Med appen , kan du også købe den medicin, du har brug for, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!