Her er 4 ting, du bør vide om traumer

, Jakarta - Har nogen af ​​jer nogensinde været traumatiseret af noget? Lad os tage et kig på, hvad du har brug for at vide om traumer. Lad os først diskutere, hvad traumer er. Psykologiske traumer er en form for psykisk skade, der opstår som følge af en traumatisk begivenhed. Når traumer fører til posttraumatisk stresslidelse, kan skaden involvere fysiske ændringer i hjernen og hjernens kemi. Derudover vil disse forhold ændre en persons reaktion på fremtidig stress.

Det er ikke let at fjerne skyggerne af begivenheder, der forårsagede traumer. Det kræver den rigtige måde at slippe af med traumet for at komme op og glemme den traumatiske begivenhed.

Traumer kan opstå på grund af forskellige ting, for eksempel at opleve seksuel vold, at miste en elsket, at være offer for en naturkatastrofe, eller en ulykke er årsag til traumer. Psykologiske traumer kan påvirke forskellige aspekter, lige fra fysiske, mentale, adfærdsmæssige til sociale interaktioner. For flere detaljer, her er nogle ting, du bør vide om traumer:

1. Traumer kommer normalt med forskellige følelser

En person, der har oplevet en forfærdelig begivenhed, kan ikke kun føle sig bange eller trist. Der er også andre følelser forbundet med psykiske problemer. Ifølge David Austern, klinisk instruktør i psykiatri, "kan folk føle ubehagelige følelser såsom frygt, vrede eller skyld." "De tænker måske på en dårlig begivenhed, de har oplevet, og den begivenhed kan påvirke deres søvn. De kan føle sig usikre og vil måske gerne undgå situationer, der får dem til at føle sig utilpas.”

Hvis symptomer som rastløshed eller tungt humør varer ved i flere måneder, siger Austern, at det er bedst at søge professionel hjælp. Det kan være et traumatisk tegn på en langvarig psykisk lidelse, såsom posttraumatisk stresslidelse.

2. Ofrene er ikke de eneste, der lider

Førstehjælpere er også tilbøjelige til psykiske komplikationer efter forekomsten af ​​en forfærdelig begivenhed. For eksempel er det meget vigtigt for brandmænd, politibetjente og andre beredskabsarbejdere at tage sig af deres psykiske tilstand, da dette kan være en årsag til traumer.

Jeffrey Lieberman, formand for psykiatrien ved Columbia University , sagde, at folk, der arbejder som førstehjælpere, også risikerer at komme til skade. Den fare, der er tale om, er faren for det fysiske i form af skade, og følelsesmæssig i form af traumer.

3. Posttraumatisk pleje

Der bør ikke være frygt eller skam i at søge hjælp. Hvis du har at gøre med traumer, eller du har en tæt på dig, som har at gøre med traumeproblemer, er det meget vigtigt at lave posttraumatisk pleje for at komme af med det slemme traume, der er sket.

Denne traumetilstand skal forstås af mennesker omkring den ramte, så de er i stand til at yde støtte til den ramte. God støtte skal gives til de syge, når de udsættes for gentagne traumatiske situationer eller lignende forhold for at forhindre, at traumet bliver værre.

4. Du kan komme dig fra traumer

For mennesker med traumer er der flere helbredende trin, der kan tages. Disse trin skal udføres uden nogen form for tvang og skal ledsages af tålmodighed. Et trin, der kan gøres, er terapi. Den pågældende terapi omfatter følgende:

  • Somatisk terapi fokuserer på kropslige fornemmelser. Denne terapi vil blive betragtet som vellykket, når patienten slipper sine følelser gennem kropsrystelser, gråd eller andre fysiske vibrationer.
  • EMDR ( Desensibilisering af øjenbevægelser og Genoparbejdning ) som kombinerer elementer af kognitiv adfærdsterapi med øjenbevægelser med andre former for rytme, derefter stimuleret til venstre og højre. Denne terapi anses for at være effektiv til at frigive traumatiske minder, så de kan ses i øjnene og fjernes.
  • Kognitiv adfærdsterapi hjælper med at bearbejde og evaluere tanker og følelser omkring traumet. Denne terapi behandler dog ikke fysisk, så den bør kombineres med de to foregående typer terapi.

Lad ikke det, der skete i fortiden, påvirke dit nuværende og fremtidige liv, så det bliver virkningen af ​​et langvarigt traume. Giv slip på fortiden og lev for nutiden og fremtiden. Ønsker du at chatte direkte med en psykiater eller psykolog, kan du nemt tage en snak med dem på . Ikke nok med det, så kan du også købe medicin med Inter-Apotekertjenesten fra . Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • 4 tips til at undgå traumer efter fødslen
  • Hej bander, det er slet ikke sjovt at irritere dine fobiske venner. Dette er årsagen
  • Er det forkert at være introvert? Dette er de 4 positive ting