Det er, hvad der sker med kroppen, når en edderkop bider dig

, Jakarta – Edderkopper er en type dyr, der er frygtet af mange mennesker på grund af sin skræmmende form og kan bide. Men du ved, edderkoppebid er normalt harmløse, du ved.

Af de tusindvis af typer edderkopper i USA er de fleste harmløse. Selvom de fleste edderkopper bider, er deres hugtænder for små eller svage til at gennembore menneskelig hud. Edderkoppebid kan forårsage røde, kløende sår på huden, men de heler normalt på omkring en uge.

Der er dog også nogle typer edderkopper, man skal passe på, da de har hugtænder, der er lange nok til at gennembore huden og indføre gift i kroppen, hvilket kan forårsage alvorlige helbredskomplikationer.

Læs også: Genkend 6 giftige insektbid

Hvad sker der med kroppen, når den bliver bidt af en edderkop

Mange mennesker forveksler ofte en hudinfektion med et edderkoppebid. Faktisk kan det være forårsaget af andre insekter. Det er nemmere at identificere et edderkoppebid, hvis du ser direkte på insektet, men du bemærker måske ikke såret før et par timer senere.

Normalt forårsager edderkoppebid udseendet af røde knopper, der er betændte og nogle gange kløende eller smertefulde på huden. Et harmløst edderkoppebid forårsager normalt ingen andre symptomer. Men hvis du bliver bidt af en farlig edderkopart, kan der også opstå andre symptomer. Følgende er farlige arter af edderkopper og den indvirkning, deres bid har på kroppen:

1.Sort enke edderkoppebid

Symptomer på en sort enke-edderkopbid omfatter:

  • Smerter og hævelse. Du kan opleve smerte og hævelse på bidstedet, som kan spredes til din mave, ryg eller bryst.
  • kramper. Du kan også opleve alvorlige mavekramper, som nogle gange forveksles med blindtarmsbetændelse eller en sprængt blindtarm.
  • Svedende. Du kan opleve kuldegysninger, kvalme eller svedtendens.

2. Edderkoppebid Brun eneboer

Smerter fra edderkoppebid brun eneboer stiger normalt i løbet af de første otte timer efter at være blevet bidt. Du kan også have feber, kulderystelser og muskelsmerter. Disse symptomer vil forsvinde af sig selv om cirka en uge.

Men nogle gange kan huden i midten af ​​biddet blive mørkeblå eller lilla og derefter danne et åbent sår (sår), der forstørres, når den omkringliggende hud dør. Koger holder normalt op med at vokse inden for 10 dage efter biddet. Men at komme sig helt, kan det tage op til måneder.

Edderkoppebid tager ofte længere tid om at hele end andre insektbid og kan påvirke hudvæv. Det er vigtigt at holde den bidte hud ren for at mindske risikoen for infektion.

Det anbefales dog, at du søger lægehjælp, hvis du oplever følgende situationer:

  • Du er ikke sikker på, om edderkoppen, der bed dig, er giftig eller ej. Søg omgående læge, hvis du har mistanke om, at du er blevet bidt af en edderkopart, som f.eks brun eneboer, sort enke, hobo-edderkop, tarantel , og Brasiliansk vandrende edderkop .
  • Du har stærke smerter, mavekramper eller sår vises på bidstedet.
  • Du har vejrtrækningsproblemer.

Din læge kan give dig en stivkrampesprøjte, hvis du ikke har fået en i de sidste fem år.

Læs også: 4 risikofaktorer, der kan forårsage insektbid

Edderkoppebid behandling derhjemme

Ikke-giftige edderkoppebid kan behandles derhjemme. Her er de trin, du kan tage:

  • Rengør bidemærket med mild sæbe og vand. Påfør en antibiotisk salve for at forhindre infektion.
  • Påfør en kold kompres på bidemærket for at hjælpe med at reducere smerte og hævelse.
  • Hvis biddet opstår i en arm eller et ben, løftes det op til en lidt højere position.
  • Tag smertestillende håndkøbsmedicin i henhold til brugsanvisningen.
  • Observer biddet for tegn på infektion.

Læs også: Behøver at vide, forhindre insektbid med citrongræs

Nå, det er virkningen af ​​edderkoppebid på kroppen, der skal forstås. Ingen grund til bekymring, hvis du bliver bidt af en edderkop, kontakt blot lægen via applikationen for sundhedsrådgivning.

Du kan også købe den medicin, du skal bruge, via appen. Kom nu, Hent nu for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning, når du har brug for det.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Edderkoppebid.
Healthline. Tilgået 2020. Sådan identificeres og behandles edderkoppebid