5 fordele ved at slukke lyset, mens du sover

Jakarta - Nogle mennesker føler sig trygge ved at sove med lyset tændt. Der er dog også dem, der måske først kan falde i søvn, når rummets lys er slukket, eller det er mørkt. Faktisk, hvad er bedre, at sove med lyset tændt eller lyset slukket?

Hvis du sover under mørke forhold eller slukker lyset i rummet, bliver søvnkvaliteten bedre. Eksponering for lys er en nøglefaktor, der regulerer søvn og kroppens biologiske ur. Lys bliver en reference for kroppens biologiske ur, fordi det lys, som kroppen modtager under søvn, kan give signaler, der angiver bestemte tidspunkter for kroppen.

Læs også: Sunde vaner til at forebygge søvnforstyrrelser

Fordele ved at slukke lyset i soveværelset, mens du sover

Eksponering for lys under søvn virker ved at stimulere strømmen af ​​nerveceller fra øjnene til dele af hjernen. De kan kontrollere hormoner, kropstemperatur og andre funktioner, der får dig til at føle dig søvnig.

  • Oprethold søvnkvaliteten

At sove i et mørkt rum sender et signal til kroppen om, at det er sengetid. På denne måde vil din søvn være af bedre kvalitet. Øjnene og kroppen vil altid reagere på lys fra morgen til aften og mørke forhold om natten.

Ved at regulere lyseksponeringen vil det være effektivt at opretholde den cirkadiske cyklus i kroppen. Når man sover med lyset tændt, producerer hjernen muligvis ikke hormonet melatonin, fordi den er i tvivl om, om det er nat eller dag.

  • Reducer depression

Rapporteret fra National Sleep Foundation En nylig undersøgelse fra Ohio State University afslørede, at at sove i et lyst værelse er mere tilbøjeligt til at udvikle depression end at sove i et mørkt rum. Derudover hænger søvnforstyrrelser også tæt sammen med risikoen for depression.

Svag belysning om natten øger de fysiologiske ændringer, der forårsager depression hos mennesker. Dette kan ske gennem forstyrrede døgnrytmer eller undertrykkelse af melatonin.

  • Oprethold øjen- og hudsundhed

Som tidligere nævnt vil søvn i svag belysning forbedre søvnkvaliteten. Dette kan være gavnligt for sund hud, herunder omkring øjenområdet. Mangel på søvn kan gøre huden mat, bleg og rynker vises hurtigere. Derudover kan der opstå mørke rande under øjnene og røde øjne på grund af mangel på søvn.

Læs også: Det er det rigtige tidspunkt til en lur

  • Støtte til reproduktiv sundhed

Udsættelse for lys, mens de sover om natten, kan forstyrre menstruationscyklussen hos kvinder. Udsættelse for lys og uregelmæssige søvncyklusser kan interferere med kvinders og mænds fertilitet over tid.

  • Reducerer risikoen for fedme

Svagt lys, mens du sover om natten, kan nulstille fysiske rytmer, såsom spiseplaner. Folk, der sover i et værelse med stærkt lys, har en tendens til at have et højere body mass index.

Væn dig til at sove med lidt lys om natten

Nogle gange falder en person ved et uheld i søvn med lyset tændt. Her er trin, du kan tage for at begrænse lyseksponering, mens du sover:

  • Kig efter lys, når du vågner. Ideelt set vil det at se sollys, når du vågner, hjælpe din krop med at regulere sit indre ur, især hvis du opretholder en ensartet vågningstid.
  • Sluk alle skærme inden du går i seng. Tv'er, bærbare computere, computere, smartphones, tablets og læselamper bør alle være slukkede ved sengetid. For ikke at glemme, skal du slukke for alt mindst en time før du går i seng. Selv lys fra en smartphone kan forstyrre søvnkvaliteten, fordi det skinner direkte på øjnene
  • Se frygten for mørket i øjnene, mens du sover. Der er mennesker, der har frygt for mørke. Du kan håndtere det ved at øve dig i det hver dag og holde negative tanker om mørket væk.
  • Vælg en rød eller orange natlampe. Rødt eller orange lys påvirker ikke døgnsystemet, som hvidt/blåt lys gør. Brug af farvet lys kan være en effektiv mulighed.

Læs også: Kaldet fedme, her er fakta om søvnlammelse

Det er det, du skal vide om fordelene ved at sove ved at slukke lyset i rummet. Hvis du under søvnprocessen oplever søvnforstyrrelser, skal du straks tale med din læge gennem applikationen om dens håndtering. Uden at skulle forlade huset, kan du tale med en læge. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:

Hverdagssundhed. Hentet 2020. For meget lys: ødelægger ikke kun din søvn, men også dit helbred

Healthline. Hentet 2020. Er det godt eller dårligt for dig at sove med lyset tændt?

National Sleep Foundation. Hentet 2020. For meget lys om natten kan forårsage depression

Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications. Tilgået 2020. Effekterne af søvnmangel på de biofysiske egenskaber af ansigtshud