5 typer godartede knogletumorer, du skal kende

, Jakarta - Navnet på en tumor skal gøre alle, der lider af den, forfærdede. Af de mange typer tumorer er knogletumor en, der skal holdes øje med. Nå, knogletumorer er delt op i to, nemlig ondartede og cancer. Hvad er forskellen? Kort sagt har ondartede tumorer potentiale til at blive kræft, mens godartede tumorer ikke gør.

Knogletumor i sig selv er en tilstand, hvor celler vokser unormalt. Desværre er årsagen til knogletumorer indtil nu ikke kendt. Det er dog mistanke om, at genetiske lidelser, skader og strålingseksponering kan forårsage denne sygdom.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er en myte om knogletumorer

Typer af godartede tumorer

Sammenlignet med ondartede tumorer (maligne tumorer) er benigne tumorer (godartede tumorer) mere almindelige. Denne type tumor har tendens til at være harmløs, fordi den ikke er aggressiv og spredes ikke til andre dele af kroppen. Men hvis de ikke behandles ordentligt, kan godartede tumorer udvikle sig til at erstatte sundt væv og forstyrre knoglevæv.

Nå, her er nogle typer knogletumorer, som du har brug for at kende:

1. Kæmpecelletumor. Tumorer med kæmpeceller er ret sjældne. Generelt er det godartet og findes ofte på benene.

2. Osteochondrom. ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS), osteochondrom er den mest almindelige type godartet knogletumor. Denne type tegner sig for omkring 35-40 procent af alle godartede knogletumorer.

Osteochondrom angriber generelt dem under 20 år, det kan udvikle sig siden teenageårene. Denne type knogletumor findes normalt i enderne af lange knogler, der vokser aktivt, såsom knoglerne i arme og ben. Mere specifikt har disse tumorer tendens til at påvirke den nedre ende af lårbenet, den øvre ende af underbensknoglen (skinnebenet) og den øvre ende af overarmsknoglen (humerus).

3. Osteoblastom. Denne type findes ofte hos unge voksne. Osteoblastom påvirker normalt rygsøjlen og kroppens længde.

4. Osteoid osteom. Godartede knogletumorer af denne type angriber oftest i alderen 20 år og derover. De berørte områder er generelt de lange knogler i kroppen.

5. Enchondroma. Disse benigne knogletumorer er generelt asymptomatiske i de fleste tilfælde. Denne type er den mest almindelige årsag til tumorer på hænderne.

Læs også: Disse er de 3 typer primær knoglekræft

Hold øje med ondartede tumorer

Endnu en godartet tumor, endnu en ondartet tumor. Pas på, denne ondartede tumor kan blive til knoglekræft. Denne tilstand vil føre til vækst af celler og knoglevæv, der er aggressivt og invasivt. Leg ikke med denne tilstand, fordi knoglekræft kan sprede sig og påvirke andre dele af kroppen.

Nå, her er nogle symptomer på ondartede tumorer, du skal være opmærksom på:

  • Hævelse. Et tegn på knoglekræft er hævelse i det smertefulde område. Der kan også være en klump på det sted. Desværre er det usandsynligt, at disse tegn på knoglekræft dukker op, før kræften begynder at vokse.

  • Smerter opstår. Smerter eller smerter er det mest almindelige tegn på knoglekræft, som syge ofte klager over. Smerten er ikke konstant i starten. Det kan komme og gå, men vil blive hyppigere, efterhånden som kræften vokser.

  • Knoglebrud. Selvom det er sjældent, kan tumorer i knoglen tære på knoglen, indtil den bliver så svag og beskadiget. Mennesker med kræftbrud oplever normalt pludselige, stærke smerter i området for bruddet eller bruddet.

  • Endnu et tegn. Feber, vægttab, anæmi og træthed kan også siges at være symptomer på knoglekræft. Mange tegn på knoglekræft kan være forbundet med andre sundhedsmæssige forhold. For eksempel kan gigt forårsage ledhævelse.

Læs også: Her er, hvordan du opdager ondartede tumorer og godartede tumorer

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . igennem Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2020. Hvad er de almindelige typer af godartede knogletumorer?
Healthline. Tilgået 2020. Knogletumorer.