Høje triglycerider, afhold dig fra at spise disse 7 fødevarer

, Jakarta - Ikke alle fedtstoffer er skadelige, såsom triglycerider, som er en type blodfedt, der faktisk bruges til at give energi. Men hvis blodfedtniveauet er for højt, så bringer det fare, nemlig en øget risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde.

Triglycerider er resultatet af omdannelsen af ​​ubrugte kalorier og lagres for at give kroppen energireserver. Dette medfører, at en person, der ofte indtager kalorier ud over den mængde, hans krop har brug for, vil være i risiko for at have høje triglyceridniveauer.

Jo højere triglyceridniveauet er, jo højere er din risiko for hjertesygdomme og metabolisk syndrom, som også er forbundet med slagtilfælde. Triglyceridniveauer i kroppen kan kendes gennem blodprøver. Hvis du oplever denne sygdom, bør du undgå visse typer mad. Følgende er nogle fødevarer til at opretholde eller sænke triglycerider:

  1. Sød Drik

Drikkevarer, der indeholder sukker, såsom iste, sodavand, frugtjuice og så videre, vil gøre din krop oversvømmet med overskydende sukker. Begræns i det mindste forbruget af sukkerholdige drikkevarer til at sænke triglyceridniveauet.

  1. Stivelsesholdig mad

Fødevarer, der indeholder stivelse, såsom kartofler, pasta eller ris, er gode energikilder. Disse sunde fødevarer vil dog blive nedbrudt til sukker, når de kommer ind i fordøjelsessystemet. Overskydende sukker er en af ​​årsagerne til høje triglyceridniveauer.

  1. Kokosnød

Kokos er kendt i hele verden for at have mange fordele, men kokos indeholder også mættet fedt. Vi behøver virkelig ikke helt at undgå fødevarer, der indeholder kokosmælk. Du bør dog begrænse det, indtil triglyceridniveauerne er kontrolleret.

  1. Honning eller ahornsirup

Det er overflødigt at sige, at honning eller ahornsirup er høj i sukker. Hvis dine triglyceridniveauer er høje, skal du begrænse dit indtag af disse to typer sødestoffer.

  1. Mættet fedt

mejeriprodukter med højt fedtindhold, smør , rødt kød og så videre er fødevarer, der indeholder mættet fedt, der kan øge triglyceridniveauet. Reduktion af disse typer fødevarer kan også holde kolesterolniveauet i skak.

  1. Alkohol

Høje triglyceridniveauer er en anden grund til at holde sig væk fra alkohol

  1. Grillet mad

Høje triglyceridniveauer er kendt for at blive udløst af indtagelse af bagværk, såsom brød og lignende. Normalt indeholder disse fødevarer mættet fedt, som også er højt.

Triglycerid behandling

Ud over at undgå tabubelagte fødevarer skal folk med høje triglycerider også føre en sund livsstil. Eksempler på denne enkle løsning omfatter:

  1. Styring af vægt. Hvis din kropsvægt overstiger din idealvægt, eller du allerede er overvægtig, kan et tab på omkring 2-5 kg ​​reducere triglyceridniveauet i kroppen.

  2. Spis sundt fedt. Erstat mættet fedt i kød med umættet fedt fra planter, såsom olivenolie, jordnøddeolie og rapsolie. Udskift desuden rødt kød med indtagelse af havfisk, såsom laks.

  3. Træner. Regelmæssige motionsaktiviteter kan hjælpe en person med at kontrollere kroppens generelle sundhed. Få mindst 3,5 timers motion om ugen.

  4. Lad være med at ryge. Et kemikalie i cigaretter kaldet acrolein vil forhindre godt kolesterol i at kanalisere kolesterol fra fedtdepoter i kroppen til leveren.

Hvis du har justeret din daglige kost på en sådan måde og ændret din livsstil til at være sundere, men dine triglycerider falder ikke. Der er ikke noget galt med, at du diskuterer med lægen gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også:

  • 7 måder at sænke triglycerider i blodet
  • Dette er hvad triglycerider betyder
  • 7 fødevarer, der kan sænke triglycerider