Kend 5 årsager til, at babyer græder, mens de ammer

Jakarta - Hvis en baby græder, fordi han er sulten, keder sig eller tisser, er det sandsynligvis normalt. Men hvad nu hvis barnet græder, mens det ammer? Er denne tilstand normal? Hvad tror du får babyer til at græde, mens de ammer? Faktisk kan nogle babyer være nøjeregnende, græde og endda trække i moderens brystvorte, mens de ammer. Denne tilstand sker normalt, når barnet er 6-8 uger gammelt.

Hvad der er endnu mere forvirrende er, at babyer kan nægte at blive ammet. Så hvad får babyer til at græde, mens de ammer? Her er nogle grunde til, at babyer ofte græder, når de ammes:

Læs også: Er det rigtigt, at ammende mødre ikke er i risiko for at udvikle brystkræft?

1. Mælkeflow

Tilstrømningen af ​​modermælk, enten for hurtig eller for langsom, er en almindelig årsag til, at barnet græder, mens det ammer. Hvis din lille hoster eller holder sig tilbage, når den begynder at amme, ammer de muligvis for hurtigt. Dette kan overvindes ved at skifte stilling under amningen, så barnet ikke græder. Udover det kan mor også pumpning oftere for at reducere mælkestrømmen, så han er mere komfortabel, mens han ammer.

Men hvis barnet trækker, klemmer brystet og buer ryggen, når det begynder at amme, indikerer denne tilstand, at moderens flow er langsom. Dette kan overvindes ved at komprimere brystet med varmt vand for at lette mælkestrømmen, så barnet er mere komfortabelt med at amme.

2. Syg baby

Når barnet har ondt, vil han vise det ved at græde. Dette kan være en af ​​grundene til, at babyer græder, mens de ammer. En af de sygdomme, som babyer er modtagelige for, er influenza og forkølelse. Begge er normalt ledsaget af symptomer på tilstoppet næse, så ammeprocessen bliver hæmmet, og barnet græder.

3. Maven er fuld af gas

Maven fuld af gas er en af ​​årsagerne til kræsne babyer, mens de ammer. Denne tilstand indikerer barnets ønske om at bøvse eller prutte. Mor kan hjælpe ham med at bøvse, før hun skifter fra det ene bryst til det andet. Hjælp til at bøvse kan gøres ved at holde barnet i lodret retning. Derefter kan moderen klappe ryggen tæt på nakken.

Læs også: 7 myter om amning, du skal kende

4. Babyer vokser

Når de vokser, kan babyer die mere end normalt, op til 18 gange på 24 timer. Når denne periode kommer, har mødre brug for næring og næring fra maden for at understøtte barnets modermælksbehov, så strømmen af ​​modermælk forbliver jævn. Derudover skal du også være opmærksom på fastgørelsen af ​​brystvorten til barnets mund. Barnets vækst sker normalt flere gange i løbet af det første leveår, nemlig:

  • To uger gammel.
  • Tre uger gammel.
  • Seks uger gammel.
  • Da han var tre måneder gammel.
  • Da han var seks måneder gammel.

Husk, at dette tal ikke kan være et bestemt benchmark, fordi hvert barn vil have forskellig vækst.

5. Børne tænder

Tænder er en normal fysiologisk proces, der består af intraossøs tandbevægelse i kæben, indtil tænderne kommer frem i mundhulen. Denne proces vil være smertefuld og få babyen til at føle sig utilpas, så han konstant er kræsen, selvom han får mad. Mødre vil bemærke denne tilstand, når de bider brystvorten.

Læs også: Grunde til, at ammende mødre skal undgå fødevarer med højt sukkerindhold

Dette er nogle af grundene til, at babyer græder, mens de ammer. Hvis moderens barn oplever det, er det tilrådeligt med det samme at finde årsagen til, at barnet kan græde, mens det ammer. Hvis denne tilstand opstår i længere tid, rådes moderen til at tage hende til det nærmeste hospital, for at tjekke situationen og finde årsagen til ammeproblemet, som den Lille oplever. Lad det ikke gå, for din lille kan miste de næringsstoffer, de har brug for fra modermælken.

Reference:
Forældres første græd. Fået adgang i 2021. Baby græder under amning – årsager og løsninger.
Kellymom.com. Tilgået i 2021. Min baby bøvler eller græder, når den ammer – hvad er problemet?