Jordnøddesmør God til kost, myte eller fakta?

, Jakarta - Det ved du allerede mål en diæt har faktisk ikke kun til formål kun at tabe sig? Kost er faktisk en regel eller et særligt spisemønster for den generelle fysiske og psykiske sundhed. Derfor er en sund kost faktisk ikke kun et spørgsmål om at skære ned i kalorieindtaget, så kropsfedtet kan udhules.

En sund kost skal selvfølgelig indebære en afbalanceret kost. Mange fødevarer er rige på næringsstoffer og kan hjælpe dig med at nå den ideelle vægt. Et eksempel er jordnøddesmør. Du kan lave denne ene mad som en daglig menu, mens du er på en sund kost.

Men hjælper jordnøddesmør dig virkelig med at tabe dig?

Læs også: Hvad er sundere, mandelsmør eller jordnøddesmør?

Fordele ved jordnøddesmør for kroppen

Der er interessante undersøgelser om fordelene ved at spise nødder hos overvægtige mennesker. Denne undersøgelse blev offentliggjort i tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition, efter titel "Nødder til forebyggelse og behandling af metabolisk syndrom". Forskere i undersøgelsen konkluderede, at øget nøddeindtag var forbundet med en reduceret risiko for metabolisk syndrom.

Metabolisk syndrom er en gruppe af sundhedsmæssige lidelser, der opstår sammen. Disse lidelser omfatter ophobning af fedt i maven, høje niveauer af blodsukker, kolesterol, triglycerider og hypertension.

Ifølge eksperter i forskningen reducerer jordnødder og trænødder den post-prandiale glykæmiske respons (ændringer i blodsukkeret efter at have spist), mens de forsyner kroppen med de fibre, den skal bruge for at få en person til at føle sig mæt.

Ifølge en anden undersøgelse understøtter en kost rig på jordnødder og trænødder mere effektiv vægtvedligeholdelse end en kost, der ikke indeholder nødder. Derudover har folk, der regelmæssigt spiser jordnødder og jordnøddesmør, en tendens til at have et lavere BMI end dem, der ikke spiser dem.

Så hvordan hjælper jordnøddesmør dig med at tabe dig? Nogle eksperter formoder, at der er en sammenhæng mellem jordnøddesmør og stofskifte. Kalorier fra nødder absorberes muligvis ikke fuldt ud af kroppen, så de forårsager ikke overskydende kalorier, der fører til vægtøgning.

Læs også: Sund kostmenu til hurtigt at tabe sig

Rig på forskellige næringsstoffer

Bortset fra jordnødder er det en af ​​de bedste fødevarer at spise, mens du er på diæt. Ifølge flere undersøgelser hjælper indtagelse af jordnøddesmør med at tabe en person, der er på diæt.

Denne ene fødevare er også rig på vigtige næringsstoffer, som kroppen har brug for. Kald det sunde fedtstoffer, proteiner, fibre og forskellige vigtige vitaminer og mineraler.

Nå, en 2 spsk (32 gram) portion jordnøddesmør indeholder:

  • Kalorier: 188
  • Fedt i alt: 16 gram
  • Mættet fedt: 3 gram
  • Kulhydrater: 7 gram
  • Fiber: 3 gram
  • Protein: 8 gram
  • Mangan: 29 % af dagligt referenceindtag (RDI)
  • Magnesium: 13% af RDI
  • Fosfor: 10% af RDI
  • Kalium: 7% af RDI
  • Vitamin E: 10% af RDI
  • Vitamin B3 (niacin): 22% af RDI
  • Vitamin B6: 7% af RDI
  • Vitamin B9 (folat): 7% af RDI

Interessant nok kommer de fleste af kalorierne i jordnøddesmør fra umættede fedtstoffer. Ifølge undersøgelser kan udskiftning af mættet fedt med umættet fedt reducere kroppens kolesteroltal og sænke den samlede risiko for hjertesygdomme.

Læs også: Det rigtige kostprogram til dig, der har travlt

Ikke kun det, udover fordelene ved nødder for kroppen. En portion jordnøddesmør giver også omkring 10 procent af dit daglige fiberbehov. Husk, at et højere fiberindtag er forbundet med et lavere kropsmasseindeks (BMI) og andre fordele.

Som konklusion er fordelene ved jordnøddesmør for dem, der følger en sund kost, ikke en myte. Denne ene fødevare er rig på forskellige næringsstoffer og hjælper processen med vægttabsprogrammer.

Så hvordan er du interesseret i at prøve jordnøddesmør for at hjælpe dig med at tabe dig ved at følge en sund kost?

Vil du vide mere om fordelene ved jordnøddesmør for kroppen? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Kan spise jordnøddesmør hjælpe mig med at tabe mig?
Healthline. Tilgået 2020. Jordnøddesmør til vægttab: godt eller dårligt?
Meget godt pasform. Tilgået i 2020. Jordnøddesmør til vægttab
American Journal of Clinical Nutrition. Tilgået 2020. Nødder i forebyggelse og behandling af metabolisk syndrom