Fordele ved Cards Towards Health og MCH-håndbøger til småbørns vækst

, Jakarta - Alle forældre er forpligtet til at overvåge deres barns vækst regelmæssigt. Dette er for at finde ud af, om den lille vokser normalt, eller om der er abnormiteter relateret til hans vækst. Derfor forventes hvert lille barn at få regelmæssig kontrol indtil 2 års alderen.

En måde, der kan gøres for at bestemme, at småbørns vækst forbliver normal, er at bruge en reference fra Card Towards Healthy (KMS). Dette er et nøjagtigt måleværktøj og er ret let for forældre at forstå. Her er en diskussion om vigtigheden af ​​KMS for at opretholde småbørns vækst!

Læs også: Mødre skal vide, småbørns vækststadier fra siddende til gåture

Fordele ved KMS for småbørns vækst

Card Towards Health er et benchmark, der bruges til at registrere udviklingsgrafen for hvert barn med reference til vægt, alder og køn. Dette værktøj bruges også til at se det lille barns udvikling og blive en reference for at holde barnet sundt og få den rigtige ernæring. Ved fødslen vil lægerne eller jordemødrene normalt give dette kort til hver undersøgelse.

Ud over Card Towards Health (KMS) kan dette værktøj kombineres med Maternal and Child Health Book (KIA Book). Bogen indeholder også KMS, som forklarer vigtige ting, der skal kendes samt helbredsjournaler fra mødre og børn. MCH-håndbogen blev givet, da moderen var gravid, så den indeholdt i begyndelsen helbredsjournaler under graviditet, fødsel, relateret til eksklusiv amning, om vigtigheden af ​​immunisering.

I KMS vil dette kort registrere barnets helbredshistorie, såsom fysiske mål, inklusive kropslængde, vægt, hovedomkreds og andre. Den indeholder også en graf, der er nyttig til at afgøre, om barnet vokser normalt eller oplever vækstforstyrrelser. Dette kan ses, når barnets vækst følger en forudbestemt graf. Hvis det ikke passer til kurven, kan småbørns vækstforstyrrelser forekomme.

Jordemoderen eller lægen vil også registrere immuniseringsplanen, der skal modtages af babyen og andre vigtige ting. Dette kan holde din lille beskyttet mod alle farlige sygdomme, der kan angribe. Derudover kan mødre også få retningslinjer for, hvordan de skal tage sig af deres børn, såsom at indtage god mad og håndtere alle former for lidelser, der ofte opstår, såsom feber og diarré.

Læs også: 3-5 år gammelt småbørns vækststadium, som du skal kende

Hvordan bruger man så kurven, så det lille barns vækst forbliver normal?

Det første, du kan gøre, er at vælge en side, der er kønsbestemt, fordi benchmarks for vækst kan være forskellige. Når du bruger det første gang, skal du sørge for at udfylde babyens vægt ved fødslen. Optag vægten i kolonnen, der er blevet bestemt, og se skæringspunktet mellem alder og vægt på grafen. Hvis prikken er grøn, så er væksten god.

Prøv at veje din lille en hver måned og se om vægten matcher diagrammet. Småbørns vækst siges at være stigende, hvis den fortsætter med at følge grafen med grønt. Derfor, hvis moderen opdager, at hendes barn er på det gule diagram, er det bedst straks at spørge jordemoderen eller børnelægen om, hvordan man returnerer barnet til det korrekte diagram.

Det er diskussionen om fordelene ved Card Towards Health for at holde småbørns vækst normal. Ved rutinemæssigt at udføre disse sundhedstjek hver måned, er det håbet, at den Lille fortsat vil være sund, så hans vækst virkelig er maksimal. Mødre skal også sørge for, at deres børn får regelmæssig kontrol for at bevare deres helbred.

Læs også: Hvad er det ideelle stadie af barnets udvikling?

Så, hvis moderen stadig ønsker at vide mere om fordelene ved Mod Sund-kortet for at sikre normal småbørns vækst, vil lægen fra Dr. klar til at forklare mere udførligt. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning i smartphone som bruges dagligt for at få nem adgang til sundhed!

Reference:

CDC. Tilgået 2020. WHO's vækststandarder anbefales til brug i USA. for spædbørn og børn i alderen 0 til 2 år.
IDAI. Tilgået i 2020. Overvågning af børns vækst.
IDAI. Tilgået i 2020. WHO Growth Curve.