Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem type 1 og type 2 diabetes

, Jakarta- Diabetes er en kronisk sygdom karakteriseret ved blodsukkerniveauer, der overstiger normale grænser i kroppen. Sukker- eller glukoseniveauer er faktisk nødvendige af vores kroppe til dannelsen af ​​energi, men i mængder, der ikke overstiger grænsen. Indonesien selv er et land, der har et stort antal mennesker med diabetes. Alene i 2013 anslås personer med diabetes i Indonesien at nå 8,5 millioner mennesker.

Diabetes har to forskellige typer. Der er diabetes type 1 og diabetes type 2. Selvom disse to sygdomme skyldes blodsukkerniveauet i blodet, er de to typer diabetes faktisk forskellige. Her er forskellene mellem type 1-diabetes og type 2-diabetes:

1. Type 1-diabetes er autoimmun, mens type 2-diabetes ikke er det

Diabetes vil nemlig opstå, hvis dit helbred har problemer med insulin. Insulin er et hormon, der kan hjælpe med at omdanne sukker fra den mad, du spiser, til energi. Derfor, når der er utilstrækkelig insulin i kroppen, vil der være en ophobning af blodsukker, der forårsager sygdom i kroppen. Forskellen, ved type 1-diabetes producerer kroppen slet ikke insulin. På grund af tilstedeværelsen af ​​autoimmunitet angriber dit immunsystem cellerne i din krop. Herunder bugspytkirtlen som er kroppens organ, der producerer insulin. Hvorimod din krop ved type 2-diabetes stadig producerer insulin, men i små mængder. Det er en af ​​forskellene mellem diabetes 1 og 2.

2. Type 2-diabetesbehandling varierer

Ved type 1-diabetes producerer patientens krop ikke insulin korrekt, så insulininjektioner skal udføres regelmæssigt. I mellemtiden har personer med type 2-diabetes mere varierede behandlingsmuligheder, herunder at tabe sig eller tage medicin. Målet er at få kroppen til at producere insulinniveauer mere end normalt eller sænke blodsukkerniveauet i din krop.

3. Type 1-diabetes påvirker børn mere

Selvom denne sygdom kan ramme alle, er type 1-diabetes mere almindeligt forekommende hos børn. Sørg derfor for, at dit barn spiser en sund kost. Sørg desuden for, at barnets ernæring og ernæring er velafbalanceret. Børn med type 1-diabetes er mere tilbøjelige til at udvikle type 2-diabetes i voksenalderen. Især når man går ind i en alder af 45 år.

4. Type 2-diabetes er forbundet med vægt

Normalt ved type 1-diabetes vil vægten ikke være årsagen til, at nogen lider af diabetes. Dette skyldes, at kroppen ikke kan producere insulin ordentligt. Personer, der er overvægtige, kan dog have risiko for at udvikle type 2-diabetes.

5. Personer med type 2-diabetes undgå søde fødevarer

Personer med type 1-diabetes laver normalt insulininjektioner, så deres insulinniveauer er mere stabile. Mens personer med type 2-diabetes, ikke laver insulininjektioner, men det er godt at undgå at indtage sukkerholdige fødevarer i overskud. Ved at regulere indholdet af indtaget mad vil sundheden naturligvis være mere vågen.

Tøv ikke med at lave et kropssundhedstjek tidligt, så dit helbred bevares og undgår diabetes 1 og 2. Du kan bruge applikationen hvis du har en helbredsklage. Kom nu Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også:

  • 5 sunde måder at overvinde diabetes
  • 7 Symptomer på diabetisk nefropati
  • Disse er tegnene på, at du har for meget blodsukker