Knæsmerter ved flytning? Pas på, det er årsagen

Jakarta - Har du nogensinde oplevet knæsmerter, når du bevæger dig eller bøjer dig? Hvad tror du er årsagen, ikke? Der er forskellige sygdomme eller drivende faktorer, der kan udløse knæsmerter, lige fra bursitis til overvægt eller fede.

Det der skal understreges, undervurder aldrig knæsmerter, der ikke bliver bedre. Dette kan indikere tilstedeværelsen af ​​visse sygdomme, såsom kræft eller tumorer i knæleddet. Wow, skræmmende ikke?

Nå, her er nogle årsager til knæsmerter og tips til at overvinde dem:

Læs også: Fortsæt med at træne, selvom du oplever knæsmerter, virkelig?

1. Gigt

Gigt, såsom slidgigt, er en af ​​de mest almindelige årsager til knæsmerter. En person, der lider af denne tilstand, oplever skade på brusken på grund af alder. Slidgigt er også tilbøjelig til at forekomme hos atleter på grund af overdreven brug af knæleddet.

2. Patellofemoralt smertesyndrom

Patellofemoralt smertesyndrom kan forårsage smerter foran på knæet og omkring kaloten. Denne tilstand er forårsaget af, at knoglerne i knæskallen flytter sig, som et resultat af at blive trukket af musklerne og det omgivende væv.

Mange drivende faktorer, der forårsager ovenstående forhold. For eksempel en pludselig stigning i træningens varighed eller intensitet, træning, der belaster knæet, eller svækkelse af quadriceps-musklen.

  1. Knæskade

Ud over de to ovenstående ting kan knæsmerter eller ømhed være forårsaget af en knæskade. Alle er i risiko for knæskader, men atleter er et erhverv, der er udsat for knæskader.

Inde i knæleddet er ledbånd, der forbinder lårbenet og læggen. Nå, denne knæsmerter vil opstå, når ledbåndet rives over på grund af en skade. Når der opstår en knæskade, spørg lægen om den første behandling kun direkte gennem ansøgningen i smartphone du.

  1. Bakers cyste eller knogletumor

I nogle tilfælde kan knæsmerter eller knæsmerter være forårsaget af en Bakers cyste. Denne type cyste er en overdreven ophobning af smørevæske i leddene. Denne tilstand skubber bagsiden af ​​leddet og forårsager smerte. Ikke kun det, Bakers cyste kan forårsage, at der dannes en klump på bagsiden af ​​knæet.

I mellemtiden kan knogletumorer såsom osteosarkom forårsage knæsmerter. Denne knogletumor kan påvirke unge i alderen 20 år og derunder og børn.

Læs også: Disse 4 yogabevægelser kan hjælpe med at lindre knæsmerter

Tilstande, der kan forårsage knæsmerter

Rapportering fra National Institute of Health, her er andre tilstande, der kan forårsage knæsmerter, nemlig:

- Infektioner såsom septisk arthritis;

- Skader på brusk eller seneskader;

- forstuvninger;

- Blødning i leddene;

- Har visse sygdomme (gigt, senebetændelse, Osgood-Schlatter);

- revet brusk;

- Forskydning af knæhasen;

- Rheumatoid arthritis;

- Kræft, der har spredt sig til knæleddet;

- Mangel på fleksibilitet eller muskelstyrke;

- Overvægtig.

Knæsmerter, hvordan skal man håndtere det?

For at behandle knæsmerter er det generelt nok at tage smertestillende medicin. Hvis der er hævelse, så vil helingstiden være lidt længere i forhold til almindelige knæsmerter. Lægen vil finde ud af årsagen til hævelsen, før han giver medicin.

For at smerterne i knæet ikke skal blive værre, skal vi hvile helt fra alle anstrengende aktiviteter. Især aktiviteter, der involverer knæene, såsom motion, løb, cykling eller klatring i bjerge.

Læs også: 4 sportsgrene, der kan forårsage knæsmerter

Måden at reducere smerte på er at prøve at komprimere det ømme knæområde med is i 20 minutter. Gentag hvert par timer for at hjælpe med at reducere den smerte, du føler.

Hvis knæsmerter ikke forbedres eller forværres, skal du straks søge læge. Her vil lægen udføre forskellige handlinger i henhold til årsagen. Et eksempel er aspirationshandlingen, eller aspiration af bursa-væske, så vi kan bevæge os frit og reducere smerte. Denne væske tages ved hjælp af en nål, der sprøjtes ind i det hævede knæområde.

Hvis ledsmerter er forårsaget af bursitis, vil din læge generelt bruge kortikosteroider. Virkningen af ​​denne metode er forekomsten af ​​ændringer i hudfarve i det område, der gennemgår handlingen.

I mellemtiden kan behandling med antibiotika vælges, hvis bursitis er forårsaget af en bakteriel infektion. Men hvis knætilstanden ikke forbedres, vil lægen ty til operation.

Reference:
National Institute of Health. Medline Plus. Hentet 2019. Knæsmerter.
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Symptomer. Knæsmerter.
Healthline. Hentet 2019. Kroniske knæsmerter.