Ignorer ikke, 5 kendetegn ved fordøjelsesforstyrrelser

, Jakarta – Fordøjelsesbesvær er en tilstand, der opstår på grund af et problem med et af organerne i fordøjelsessystemet. Tidligere, bemærk venligst, at det menneskelige fordøjelsessystem består af munden, spiserøret, maven, tyndtarmen, tyktarmen og anus.

Mens der er i gang med at fordøje mad, er der flere organer involveret, nemlig bugspytkirtlen, leveren og galdeblæren. Disse organer passerer dog ikke af mad eller er uden for fordøjelseskanalen.

Generelt fungerer fordøjelsessystemet til at modtage og fordøje mad, som derefter omdannes til næringsstoffer for at blive absorberet af kroppen. De absorberede næringsstoffer vil derefter blive fordelt i hele kroppen gennem blodbanen.

Derudover er fordøjelsessystemet også ansvarlig for at adskille og fjerne dele af mad, der ikke er nødvendige og ikke kan fordøjes af kroppen. Fordøjelsesbesvær, der opstår, kan være meget vanskeligt og bør ikke ignoreres.

Læs også: Dette er 5 tips til at bevare fordøjelsessundheden

Der er mange grunde til, at fordøjelsesbesvær kan opstå. Startende fra den forkerte kost, usund livsstil, til tegn på visse sygdomme. Ved mild fordøjelsesbesvær vil de symptomer, der opstår, normalt forsvinde af sig selv eller efter at have taget medicin.

Mens alvorlig fordøjelsesbesvær bør være meget forsigtig. Dette skyldes, at denne tilstand kan forårsage permanente problemer i fordøjelsessystemet, hvoraf den ene er udseendet af arvæv i spiserøret.

Fordøjelsesbesvær kan ske for alle, og når som helst. Der er 5 symptomer, der ofte karakteriserer fordøjelsesbesvær.

  1. Ubehag i maveområdet. Denne tilstand forårsager ofte ubehag og får maven til at føles meget fuld eller tung.

  2. Hyppig bøvs, især mens du spiser eller efter at du har spist. Bøvsen, der opstår, føles generelt unaturligt og kan være meget irriterende.

  3. Mærk strømmen af ​​mad tilbage i spiserøret. Fordøjelsesbesvær kan karakteriseres ved mad eller drikke, der er blevet indtaget tilbage fra maven til spiserøret.

  4. Abdominal oppustethed, dette er også ofte ledsaget af mavesmerter eller en følelse af mæthed i den del.

  5. Kvalme og opkast. Dette er også ofte et symptom på, at du har en lidelse i fordøjelsessystemet.

Fordøjelsesforstyrrelser at passe på

Selvom det ikke kun er farligt og udløser alvorlig sygdom, bør fordøjelsesforstyrrelser ikke ignoreres. Der er flere typer fordøjelsesforstyrrelser, som du skal være opmærksom på, nemlig:

  • Diarré

Fed mad, der kommer ind i kroppen, tager længere tid og er sværere at fordøje. Fedtstoffer kræver galdesyrer for at blive fordøjet af tarmene, så bliver disse galdesyrer reabsorberet i blodkarrene og tilbage i galdeblæren. Hvis disse galdesyrer ikke reabsorberes i blodkarrene, forbliver de i tarmene og fører til diarré.

Læs også: Her er 4 måder at forebygge fordøjelsesforstyrrelser på

  • Forstoppelse

Forstoppelse er den modsatte tilstand af diarré. Forstoppelse gør det svært for en person at få afføring. Dette opstår generelt på grund af manglende fiberindtag og mangel på drikke.

  • Mavesyrestigning

Stigende mavesyre, også kendt som GERD, er normalt forårsaget af vanen med at gå i seng umiddelbart efter at have spist, hvilket kan få mad, herunder syre fra maven, til at gå op i halsen. Hvis det er tilfældet, kan du føle dig utilpas, og fordøjelsesbesvær vil dukke op.

Læs også: Har du brug for at kende 7 fordøjelsessygdomme fra mild til svær

  • Halsbrand

Halsbrand er faktisk et symptom på forskellige fordøjelsesproblemer. Dette skal man dog være opmærksom på, især hvis det sker unaturligt. Årsagen er, udover tegn på fordøjelsesbesvær, kan halsbrand også være et symptom på hjertesygdomme.

Nå, hvis du oplever karakteristikaene ved fordøjelsesbesvær ovenfor, tøv ikke med at spørge din læge via applikationen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.