For ikke at være sej, dette er 4 fordele ved at bære solbriller

Jakarta – De fleste bruger solbriller af den grund, at de ser mere stilfulde ud og mode . Men udover at være et tilbehør til at understøtte udseendet, har solbriller også en sundhedsfunktion, som brugerne sjældent er opmærksomme på. Du rådes også til at bruge solbriller, hver gang du går udenfor.

Ikke kun understøtter udseendet, her er fordelene ved solbriller for øjensundhed:

Læs også: Skal anti-strålingsbriller bruges?

1. Beskytter øjnene mod solen

Når du er aktiv udendørs, kan den brændende sol påvirke øjets sundhed. At se på solen med det blotte øje i en vis periode kan skade øjeæblet.

Det er som om solens stråler brænder huden efter en længere periode med varme eller solbadning. Derfor anbefales det, at du bruger solbriller, når du kører bil, på stranden eller arbejder udendørs.

2. Forhindrer øjenskader

Den anden fordel ved solbriller er at forhindre øjenskader. Solen udsender UV-stråler, der er mest tilbøjelige til at skade øjnene. Udsættelse for UV-stråler fra solen i øjnene kan ikke kun forårsage skader på øjenlågenes hudoverflade, men andre dele af øjet, såsom hornhinden, linsen og nethinden kan også blive beskadiget.

3. Undgå risikoen for at få fotokeratitis

Solbadning for længe i solen uden at bære solbriller risikerer også at forårsage fotokeratitis. Fotokeratitis er en tilstand, hvor hornhinden er beskadiget på grund af langvarig eksponering for ultraviolet lys.

Symptomerne omfatter en stikkende fornemmelse og hævede øjne på grund af en betændt hornhinde. Derfor er det så vigtigt at have solbriller på, når du er ude i solen.

4. Forebygger øjensygdomme

Ud over alder er andre faktorer, der forårsager grå stær i øjet, UV-stråler. Faktisk menes UV-stråler også at være årsagen til andre øjensygdomme, såsom: pterygium , pinguecula (gule knopper på den tynde hinde på den hvide del af øjet), og makuladegeneration. Den næste fordel ved solbriller er, at du kan minimere risikoen for at udvikle disse øjensygdomme.

Læs også: Sådan overvinder du tågede briller, når du bærer en maske

Tips til at vælge gode solbriller

Valg af solbriller skal ikke kun tage udgangspunkt i modellen, vælg solbriller, der har beskyttelsesfunktioner, så dine øjne er beskyttet mod solens ultraviolette stråler. Her er tips til at vælge solbriller, så du kan få fordelene:

1. Hav en stor ramme

Det første tip til at vælge solbriller er med et stel, der er stort nok til at dække øjnene og det omkringliggende område. Dette er vigtigt for at forhindre UV-stråler i at trænge ind fra siderne af øjet.

2. Hav linser, der blokerer lyset

Gode ​​solbriller skal også have linser, der er i stand til at blokere 75 procent af det indkommende lys. Faktisk anbefaler øjensundhedseksperter at vælge solbriller med linser, der er i stand til at bortfiltrere næsten alle ultraviolette A- og B-stråler.

3. Selv Lens Darkness

Det næste tip til at vælge briller er, se efter linser, der har en jævn farve eller linsemørke. Du kan holde solbrillerne med dine arme lige ud foran dig for at teste dem. Se derefter direkte på det fjerne objekt gennem brillerne.

Hvis objektet, du ser på, bliver skævt eller forvrænget, efter du langsomt flytter brillerne vandret, er linsen ikke kvalificeret. Men husk, der er ingen garanti for, at mørke linser kan blokere for skadelige ultraviolette stråler.

Læs også: Hvorfor nye briller kan give brugeren hovedpine?

Hvis du har problemer med dine øjne, skal du straks gå til det nærmeste hospital for at opdage de abnormiteter, du oplever. Håndter det straks ordentligt, for hvis øjet allerede oplever interferens, kan det vise sig at blive værre fra tid til anden. Så undervurder det ikke, okay?



Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2021. Ultraviolet stråling (UV). Sundhedseffekter af UV-stråling.
MedicinNet. Tilgået i 2021. Medicinsk definition af fotokeratitis.
WebMD. Tilgået 2021. Sådan vælger du solbriller.