Hyppige smerter, når du tygger mad, vær forsigtig med paradentose

, Jakarta - Når en person lider af paradentose, vil bakterier samle sig og blive til plak i bunden af ​​tanden, så det vil beskadige vævet omkring tanden og forårsage en tandbyld. Denne tilstand er endda i risiko for at forårsage knogleskader. Kom nu, find ud af den fulde forklaring her.

Læs også: Her er, hvordan du overvinder paradentose, der gør tandkødssmerter

Paradentose, infektion og betændelse i tandkødet

Paradentose er en infektion og betændelse i tandkødet, der beskadiger det bløde væv og knogler, der understøtter tænderne. Paradentose kan forårsage tandtab og kan endda føre til tandtab. Denne tilstand opleves af mange teenagere.

Paradentose er en almindelig tilstand, men de fleste tilfælde kan forebygges. Paradentose kan opstå som følge af dårlig mundhygiejne. Når denne tilstand opstår, ophobes bakterier som plak i bunden af ​​tanden, hvorved vævet omkring tanden beskadiges og forårsager en tandbyld. Faktisk kan denne tilstand være i risiko for at forårsage skade på knoglerne.

Hyppige smerter, når du tygger mad, vær forsigtig med paradentose

Hvis du ofte føler smerte, mens du tygger mad, kan det være, at du lider af denne sygdom. Hos mennesker med paradentose omfatter symptomerne, der vises:

  • Løse og løse tænder.

  • Tandkødet føles blødt at røre ved.

  • Tilstedeværelsen af ​​plak og tandsten.

  • Munden føles ubehagelig og lugter i munden.

  • Tandkød er hævede og røde eller lilla i farven.

  • Pus, der kommer ud af området mellem tanden og tandkødet.

  • Afstanden mellem den ene tand og den anden føles spinkel.

  • En lomme eller mellemrum udvikles mellem tanden og tandkødet.

  • Der er krympning af tandkødet, så størrelsen på tænderne ser højere ud end deres sædvanlige størrelse.

Læs også: Dette er årsagen til paradentose, der gør det svært at spise

Dette er årsagen til paradentose

Paradentose er forårsaget af ubehandlet tandkødsbetændelse, der begynder med plak. Plak er en ophobning af bakterier, når nogen ikke børster tænder. Plak kan også forværres, når en person spiser sukkerholdige og stivelsesholdige fødevarer. Børst dine egne tænder bør udføres regelmæssigt, mindst 2 gange om dagen. Hvorfor? Fordi plak opbygges meget hurtigt, normalt inden for 24 timer.

En anden årsag er tandsten. Ja, tandsten er plak, der hærder på tænderne. Tandsten er sværere at fjerne og kan irritere tandkødet. Jo længere plak og tandsten der er på en persons tænder, jo mere skade kan de gøre. Betændelse kan føre til vækst af lommer fyldt med plak, tandsten og bakterier mellem tandkødet og tænderne. Andre faktorer, der kan udløse paradentose, er arvelighed, rygevaner, en ældre person, dårlig ernæring, dårlige tandplejevaner, misbrug af visse lægemidler, hormonelle ændringer som følge af graviditet eller overgangsalder og nedsat immunforsvar.

Paradentose kan forebygges ved at opretholde tandhygiejne, for at være fri for de bakterier, der forårsager det. Her er nogle måder, du kan gøre for at undgå paradentose, herunder:

  • Børst dine tænder to gange om dagen, eller endnu bedre efter hvert måltid.

  • Udfør regelmæssige tandrensninger med den tidsplan, som tandlægen anbefaler.

  • Brug en blød tandbørste og udskift den hver 3-4 måned.

  • Brug mundskyl for at reducere plak mellem tænderne.

Læs også: Disse er symptomerne og behandlingen af ​​paradentose, der gør betændt tandkød

Har du en klage over helbredsproblemer? Det er bedre at diskutere direkte med en ekspertlæge i ansøgningen igennem Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!