Kan kronisk gastritis helbredes?

, Jakarta – Kronisk gastritis er en tilstand, der får patienter til at opleve mavesmerter gentagne gange på lang sigt. Denne sygdom opstår normalt på grund af mavelidelser, som kan være et tegn på visse sygdomme. Kronisk gastritis er karakteriseret ved smerter i den øvre del af maven. Symptomer på denne sygdom vises gentagne gange og på lang sigt.

Kronisk gastritis er også kendt som kronisk gastritis. Denne tilstand fremstår generelt som et tegn på fordøjelsesbesvær forårsaget af betændelse i mavevæggen. Betændelse opstår normalt langsomt og over en længere periode. Alligevel kan symptomerne på denne sygdom forsvinde? Kan kronisk gastritis helbredes?

Læs også: Altid tilbagevendende, sår så sygdom svær at hele?

Tips til at lindre symptomer på kronisk gastritis

Kronisk gastritis er en sygdom, hvis symptomer ofte optræder langsomt og over længere tid. Men bare rolig, symptomerne på denne sygdom kan kontrolleres, så den ikke gentager sig ofte. Der er flere måder, der kan anvendes til at forhindre, at kroniske sårsymptomer opstår ofte, herunder at tage visse lægemidler og vedtage en sund livsstil.

Generelt er der flere faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle kronisk gastritis. Men generelt kan denne sygdom være forårsaget af bivirkninger af visse lægemidler. Derudover kan denne tilstand også opstå på grund af vanen med at indtage overdreven alkoholholdige drikkevarer, opleve infektioner og opleve langvarig stress.

Kronisk gastritis kan også opstå på grund af sygehistoriefaktorer, nemlig hos personer med diabetes, nyresvigt og forstyrrelser i immunsystemet, der forårsager betændelse i mavevæggen. Hovedsymptomet på denne sygdom er ubehag og smerter i maveområdet og ligner ofte symptomerne på dyspepsi, gastritis eller endda mavesår.

Læs også: Kronisk gastritis, kan du faste?

Kronisk gastritis er en tilstand, der varer i lang tid, op til måneder eller endda år. Det betyder dog ikke, at symptomerne på denne sygdom ikke kan kontrolleres eller forhindres i at gentage sig. Der er flere måder, der kan gøres for at overvinde symptomerne på kronisk gastritis, herunder:

  • Implementering af et sundt spisemønster

Reduktion af symptomer på kronisk gastritis kan gøres ved at vedtage en sund kost. En måde er at justere kosten med små portioner, men ofte. Undgå desuden at indtage mad og drikke, der kan irritere maven, såsom alkoholholdige drikkevarer, krydret eller sur mad, koffeinholdige drikkevarer og mad med højt salt- og fedtindhold.

Ud over fødevarer, der skal undgås, er der også en liste over fødevarer, der anbefales til personer med kronisk gastritis at indtage. Nogle typer fødevarer, der er gode for maven, er frugt, grøntsager, tofu og tempeh, yoghurt og fisk og kylling.

  • Indtagelse af stoffer

Ud over at implementere en sund livsstil, kan overvindelse af kroniske sårsymptomer også ske ved at indtage visse lægemidler. En type lægemiddel, der kan ordineres af en læge, er et antibiotikum til behandling af kroniske sår forårsaget af infektion med H. pylori-bakterien. Hvis medicin tages regelmæssigt og ledsaget af en sund kost, vil kroniske ulcussymptomer normalt forbedres og kontrolleres.

Læs også: Disse ting kan ske for mennesker med kronisk gastritis

Men hvis symptomerne på denne sygdom ikke forbedres eller endda forværres, bør du straks gå til et hospital til en undersøgelse for at få øjeblikkelig medicinsk behandling. For at gøre det nemmere, find en liste over nærliggende hospitaler med appen . Indstil placeringen og find det hospital, der passer til dine behov. Kom nu, Hent Appen er nu på App Store eller Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Kronisk gastritis
Medscape. Tilgået i 2021. Behandling og behandling af kronisk gastritis
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Gastritis.