Skal vide, Candida-infektioner, der forårsager irritation hos Miss V

, Jakarta - Har du nogensinde følt symptomer såsom kløe eller smerter i skeden, og så var der smerter ved vandladning og sex? Dette kan være et tegn på, at du har en candida-infektion. Når du har denne infektion, vil du normalt opleve unormalt udflåd fra skeden.

En candida-infektion eller candidiasis er en infektion forårsaget af en gær (en type svamp) kaldet Candida. Candida lever i kroppen såsom mund, svælg, tarme og vagina, og forårsager derefter problemer, hvor den vokser. Nogle gange formerer Candida sig og forårsager en infektion. Candidiasis i skeden kaldes normalt en vaginal gærinfektion. Andre navne for denne infektion er vaginal candidiasis, vulvovaginal candidiasis eller candidal vaginitis.

Læs også: Dette er en effektiv måde at behandle candidiasis på

Årsager og risikofaktorer for Candida-infektion

Skimmelsvamp Candida albicans ansvarlig for de fleste af disse infektioner. Enhver kvindes vagina indeholder naturligt en afbalanceret blanding af gær, inklusive candida, og bakterier. Nå, visse bakterier kan lide lactobacillus virker for at forhindre gærovervækst. Den balance kan dog blive forstyrret. Candida-overvækst eller penetrering af svampen i de dybere lag af vaginale celler forårsager tegn og symptomer på en gærinfektion.

Overvækst af gær i skeden skyldes flere ting, nemlig:

  • Brug af antibiotika, som forårsager ubalance i den naturlige vaginale flora;

  • Graviditet;

  • ukontrolleret diabetes;

  • Immunsystemet er kompromitteret;

  • Brug af p-piller eller hormonbehandling, der øger østrogenniveauet.

Læs også: Dette er karakteristisk for normalt vaginalt udflåd

Mens risikofaktorer stiger hos mennesker med tilstanden:

  • Midt i at tage antibiotika. Gærinfektioner er almindelige hos kvinder, der tager antibiotika. Bredspektrede antibiotika, som dræber en lang række bakterier, kan dræbe sunde bakterier i skeden, hvilket så fører til gærovervækst.

  • Øgede østrogenniveauer. Gærinfektioner er mere almindelige hos kvinder med højere østrogenniveauer, såsom gravide kvinder eller kvinder, der tager højdosis østrogen p-piller eller østrogenhormonbehandling;

  • Ukontrolleret diabetes. Kvinder med ukontrolleret blodsukker har også en større risiko for gærinfektion end kvinder med velkontrolleret blodsukker;

  • Forstyrrelser i immunsystemet. Kvinder med lavere immunitet, såsom fra kortikosteroidbehandling eller HIV-infektion, er mere tilbøjelige til at få gærinfektioner.

Selvom de fleste vaginal candidiasis er mild, kan nogle kvinder udvikle en alvorlig infektion, der forårsager rødme, hævelse og revner i vaginalvæggene.

Gå straks på hospitalet, hvis du oplever symptomerne som nævnt ovenfor. Du kan bestille tid hos en læge via appen , og følg hele rækken af ​​pleje og behandling givet af lægen.

Candida-infektionsbehandling

Vaginal candidiasis behandles normalt med en svampedræbende medicin, der påføres inde i skeden eller en enkelt oral dosis fluconazol. Andre behandlinger kan være nødvendige for infektioner, der er mere alvorlige, som ikke forbedres, eller som vender tilbage, når de bliver bedre. Denne behandling omfatter flere doser af fluconazol indtaget gennem munden eller anden medicin, der påføres vaginalt, såsom borsyre, nystatin eller flucytosin.

Læs også: Vær forsigtig med at gøre hundrede miss V, dette er faren

Forebyggelse af Candida-infektion

En måde at reducere risikoen for vaginal gærinfektion på er at bære undertøj, der har et bomuldsskridt og ikke er for stramt. Du kan hjælpe med at undgå denne infektion ved at undgå et par ting, såsom:

  • Brug strømpebukser der passer;

  • Gør udskylning , fordi det kan fjerne nogle af de normale bakterier i skeden, der beskytter dig mod infektion;

  • Duftende feminine produkter, herunder opskummede sæber, bind og tamponer;

  • Varmt brusebad;

  • Unødvendig brug af antibiotika, såsom forkølelse eller andre virusinfektioner;

  • Brug af vådt tøj, såsom badetøj og sportstøj, i længere perioder.

Det er det, du skal vide om candida-infektioner, der kan forårsage vaginale kløesymptomer. Hvis du vil vide mere om dette, kan du spørge lægen på . Læger er altid klar til at give dig de råd og sundhedsoplysninger, du har brug for lige ved smartphone !

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Gærinfektion (vaginal).
CDC. Tilgået 2020. Vaginal Candidiasis.