7 gode fordele ved regelmæssigt forbrug af papaya

Jakarta - At spise frugt er godt for at støtte kroppens sundhed. Især hvis du balancerer det med indtagelse af grøntsager og andre næringsrige fødevarer. Derudover vil kroppens immunitet øges, hvis du samtidig træner regelmæssigt, og kroppen er beskyttet mod forskellige infektionssygdomme. Alle frugter har deres egne fordele, inklusive papaya. Kan du lide at spise papaya?

Læs også: Udover frugt har papayablade også sundhedsmæssige fordele

Oval-formet med en uregelmæssig tekstur, grøn-orange i farve og let rødligt kød, papaya er en frugt, der er lav i kalorier. Frugter med runde sorte frø indeholder også vitaminer og mineraler, som er gavnlige for kroppen. Indeholder vitaminerne C, A, B1, B5, B3, K, E, fibre, calcium, folat, magnesium og folinsyre.

Fordele ved regelmæssigt forbrug af papaya for kropssundhed

De fleste mennesker tror, ​​at papaya er en frugt, der kan overvinde forstoppelse, fordi den starter fordøjelsessystemet. Nogle andre mener, at frugten med en sød smag og karakteristisk lugt er godt for mavesundheden. Tilsyneladende er fordelene ved regelmæssigt forbrug af papaya mere end det. Hvad som helst?

Læs også: Ikke kun for kroppen, papaya er også godt for huden

  • Hjælper med at bevare øjensundheden. Indholdet af vitamin A i papaya er i stand til at opretholde sundheden i øjets hornhinde og producere tilstrækkelig fugt til at smøre øjnene og forhindre tørre øjne.

  • Forbedre negle- og hårsundhed. Indholdet af mineraler og vitaminer i papaya hjælper også med at øge hårets frugtbarhed og samtidig bevare sunde negle. Faktisk kan papaya bruges som en naturlig maske til at nære og tykkere hår.

  • Lette fordøjelsen. At spise papaya er meget godt for dit fordøjelsessystem. Tilstedeværelsen af ​​papain-enzymet i denne frugt gør protein lettere fordøjet af kroppen. Faktisk har undersøgelser vist, at regelmæssig indtagelse af papaya i mindst 40 dage hjælper med at helbrede flatulens og forstoppelse.

  • Forebyg for tidlig aldring. Papain-enzymet hjælper ikke kun med fordøjelsen, men er i stand til at regenerere huden samt blødgøre den. Derefter vitamin C og A, som hjælper med at skjule mørke pletter og fine rynker på huden og stimulerer dannelsen af ​​effektivt kollagen for at forhindre fremkomsten af ​​rynker.

  • Naturligt middel mod solskoldet hud. Udover papain indeholder papaya også enzymet lycopen. Lycopen er godt for hudens sundhed, fordi det fungerer som en antioxidant, der hjælper med at afværge indtrængen af ​​frie radikaler i kroppen.

  • Øg kroppens immunitet. Indholdet af vitamin E, C og A i papaya kan øge kroppens immunforsvar, så du undgår infektionssygdomme som influenza og forkølelse.

  • Reducerer risikoen for at udvikle kræft og opretholder hjertesundheden. Fordelene ved regelmæssig indtagelse af papaya vil også forhindre dig i kræft og holde dit hjerte sundt. Lycopen, en antioxidantforbindelse i papaya, der spiller en rolle i at fange frie radikaler, fungerer også som en modgift mod kræft. Disse forbindelser hjælper med at opretholde et sundt hjerte og øger det gode kolesterol i kroppen.

Læs også: 7 fordele ved papaya frø, der ikke er meget kendte

Hvad så hvis du ikke kan lide papaya? Det gør ikke noget, for al frugt er godt for kroppen, så længe den indtages i overensstemmelse med portionen. Du kan spørge lægen gennem Spørg en læge-funktionen i applikationen hvor mange portioner frugt er nødvendige for at få maksimale resultater, eller spørg om andre sundhedsproblemer.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. 8 evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved Papaya.
Schagen, et al. 2012. Tilgået i 2019. NCBI. Opdag forbindelsen mellem ernæring og hudens aldring. Dermatoendocrinology, 4(3), pp. 298 - 307.
WebMD. Fået adgang i 2019. Prøv en papaya for smag og C-vitamin!