Sæt dig ind i de 3 typer hæmofili og deres symptomer

, Jakarta - Når en person kommer til skade, vil hans krop sandsynligvis bløde. Hvis såret er mindre, vil blødningen stoppe af sig selv uden behandling. Så, hvis såret er alvorligt, efter behandling, vil blodet holde op med at komme ud.

Men hvad hvis nogen fortsætter med at bløde, selvom såret slet ikke er så slemt? Mest sandsynligt har personen en lidelse kaldet hæmofili. Tilsyneladende er lidelsen opdelt i flere typer, og sværhedsgraden kan være forskellig. Her er en komplet diskussion af typerne af hæmofili!

Læs også: Mænd er mere tilbøjelige til hæmofili, dette er grunden

Nogle typer hæmofili, der kan opstå

Hæmofili er en sygdom, der kan forårsage blødningsforstyrrelser på grund af mangel på blodkoagulationsfaktorer. Endelig kan blødning vare længe, ​​når kroppen er skadet. Derudover oplyses det, at omkring 1 ud af 10.000 fødte babyer vil have hæmofili på verdensplan.

En person med hæmofili har en mangel på et protein i blodet. Faktisk er det proteinet, der hjælper blodet til at størkne perfekt, når det er skadet og bløder. Dette gør, at såret er svært at hele. Hæmofili er dog opdelt i flere typer. Her er nogle typer, du skal vide om hæmofili:

1. Hæmofili A

Den første type hæmofili er hæmofili type A. Denne type er også kendt som klassisk hæmofili eller er forårsaget af ikke-genetiske faktorer. Denne type lidelse opstår, når kroppen mangler blodkoagulationsfaktor VIII. Det er almindeligvis forbundet med graviditet, kræft, brug af visse lægemidler og sygdomme som lupus. Denne type hæmofili A er sjælden og farlig, hvis den opstår.

2. Hæmofili B

I modsætning til type A er hæmofili type B forårsaget af mangel på blodkoagulationsfaktor IX. Generelt er denne lidelse arvet af moderen, men kan også opstå på grund af ændringer eller mutationer i gener, før barnet er født. En baby pige er mere udsat for denne type hæmofili end en baby dreng.

3. Hæmofili C

Den seneste type hæmofili er hæmofili type C. Denne type lidelse er noget sjældnere end de tidligere typer. Denne lidelse er forårsaget af mangel på blodkoagulationsfaktor XI i kroppen. Derudover vil en person med denne lidelse være svær at diagnosticere. Det skyldes, at blodgennemstrømningen er meget let, selvom den kan vare længe, ​​så det er svært at vide.

Så, hvis du har spørgsmål vedrørende hæmofili lidelser, kan lægen fra Dr klar til at hjælpe. Det er nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone Brugt!

Læs også: Få mere at vide om de 3 typer hæmofili

Symptomer på hæmofili, der kan opstå

Hæmofili, der angriber, viser sig at have forskellige symptomer, du ved. Hæmofili type A, B og C forårsager forskellige, men lignende symptomer. Det mest oplagte symptom er blødning, der er svær at stoppe eller varer i lang tid. Derudover oplever de syge ofte symptomer som let blå mærker, let blødning, følelsesløshed og ledlidelser.

Det man dog skal vide med sikkerhed er, at sværhedsgraden af ​​blødningen afhænger af mængden af ​​koagulering i blodet. En person siges at have mild hæmofili, hvis mængden af ​​koagulationsfaktorer er mellem 5-50 procent. Langvarig blødning opstår kun, når den syge har en skade eller efter at have gennemgået en medicinsk procedure.

Derefter siges en person at have moderat hæmofili, hvis koagulationsfaktoren er mellem 1-5 procent. En person med denne lidelse vil opleve symptomer, såsom let blå mærker af huden, blødninger omkring leddene, snurren og smerter i knæ, albuer og ankler.

Endelig er en, der kan siges at have svær hæmofili, når koagulationsfaktoren er mindre end 1 procent. En person, der lider af dette, vil opleve spontan blødning, såsom næseblod blødende tandkød, til blødning i led og muskler uden nogen åbenbar grund.

Læs også: Mødre har brug for at vide, hvordan man forhindrer blødning ved hæmofili

Derfor, hvis du oplever symptomer, der indikerer hæmofili, skal du straks få dig tjekket. Med tidlig forebyggelse er det ikke umuligt, at de lidelser, der opstår, bliver lettere at overkomme, og muligheden for bedring øges.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Hæmofili
IHTC. Tilgået 2020. Typer af hæmofili