Vær opmærksom på kostmenuen for mennesker med gastritis

, Jakarta - Har du nogensinde indtaget mad eller drikke, der forværrede din mavesår? Kaffe, chokolade og tomater bør undgås af personer med sår. Hvilken slags madvalg kan så indtages af mennesker med mavesår?

Fødevarer med lavt indhold af syre er et godt valg for mavesår. Når sure fødevarer og andre væsker mødes i maven, vil de vende tilbage til spiserøret og få dig til at føle halsbrand. Kost spiller en vigtig rolle i at kontrollere sårsymptomer. Mange madvalg kan slappe af den nedre esophageal sphincter.

1. Kylling og kalkun

Kylling og kalkun uden hud og fedt er sikre for mennesker med mavesår, og undgår at brænde i maven efter at have spist. Du kan behandle kyllingekød ved at grille det eller gøre det til en bøf.

Læs også: 4 måder at vælge den bedste mad til sår på

2. Fisk og andre skaldyr

Til skaldyr eller fisk har du mange muligheder, der er sikre på maven. Du kan spise rejer, hummer, muslinger eller fiskefileter. Du kan behandle den ved at stege eller stege den.

Undgå dog processen med at tilberede fisk ved at stege. For meget olie ved stegning kan forværre sår. Du kan blande kammuslingerne med fuldkornspasta eller brune ris for en mere lækker ret.

3. Æggehvide

Æggehvider er også et godt menuvalg. Hold dig væk fra æggeblommer, fordi de er høje i fedt og kan udløse sårsymptomer.

4. Grøntsager

Grøntsager er naturligt lave i fedt og sukker. Grøntsager kan hjælpe med at reducere mavesyre. Gode ​​grøntsagsvalg omfatter grønne bønner, broccoli, asparges, blomkål, bladgrønt, kartofler og agurker.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

5. Havregrød

Som morgenmad eller snack kan havregrød være et godt valg. Havregryn indeholder fuldkorn og er en fremragende kilde til fiber. En kost med højt fiberindhold vil skabe en lavere risiko for sure opstød. Til andre fibermuligheder kan du også vælge fuldkornsbrød og fuldkornsris til morgenmad.

6. Ikke-citrusfrugter

Ikke-citrusfrugter, herunder meloner, bananer, æbler og pærer, er sikrere for mennesker med mavesår at spise end sure frugter.

7. Ingefærvand

Ingefær har naturlige antiinflammatoriske egenskaber og er et naturligt middel mod sårsymptomer og fordøjelsesproblemer. Du kan tilføje revne ingefærskiver til opskrifter eller drikke det i ingefærte for at reducere symptomer på sår.

Find udløsere til tilbagevendende ulcussymptomer

Du kan føle en brændende fornemmelse i maven eller brystet efter at have spist for meget af visse fødevarer. Et sår kan også forårsage opkastning, da syre rejser op i spiserøret. Andre sårsymptomer omfatter:

  • Tør hoste.
  • Ondt i halsen.
  • oppustethed.
  • Bøvsen eller hikke.
  • Synkebesvær.
  • En klump i halsen.

Mange mennesker med halsbrand oplever, at visse fødevarer udløser symptomer. Der er ingen speciel diæt, der kan forebygge alle mavesårsymptomer, fordi alles fødevaretriggere kan være forskellige. For at identificere individuelle triggere skal du registrere, hvad du spiser på daglig basis for at spore dem.

Skriv og notér din madmenu for ugen. Dette er meget nyttigt til at spore, hvilke fødevarer der rent faktisk udløser sårsymptomer. Du kan bruge de daglige madmenunotater som diskussionsmateriale med lægen gennem applikationen når mavesymptomer opstår.

Læs også: Mavesygdom kan føre til mavekræft?

Derefter kan opretholdelse af din kost og ernæringsindtag være dit udgangspunkt for at planlægge din daglige madmenu. Brug de noter du har lavet og lægens anbefalinger som vejledning. Målet er at minimere og kontrollere sårsymptomer.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.
Sundhed. Tilgået 2020. 11 fødevarer, der hjælper halsbrand, ifølge gastroenterologer.
WebMD. Tilgået 2020. Fødevarer, der bekæmper halsbrand.