Brystet føles stramt. Tjek for hjerteblokering med Cath Lab

Jakarta – Hjertet er et vitalt organ, der aldrig hviler. Dette gør, at du er nødt til at opretholde hjertesundheden. Hjertet fungerer ved at pumpe blod gennem hele kroppen, så et menneske kan leve et godt liv. På den måde kan hjertesundhed bestemme en persons livskvalitet.

Læs også: Dette er, hvad der menes med en hjertebloktilstand

Der er forskellige hjerteproblemer, som en person oplever på grund af en dårlig livsstil og kost, hvoraf en er hjerteblokering. Hjerteblokering er en lidelse oplevet i blodkarrene, der får en person til at opleve hjertesygdom. Hvis du har symptomer på en hjerteblokade, skal du blive tjekket cath lab for at sikre dit hjertes sundhed.

Genkend symptomerne på hjerteblokering

Blokering af hjertet, som en person oplever, er generelt forårsaget af plak fastgjort til væggene i blodkarrene. Denne tilstand får blodkarrene til at indsnævres. Blodkarrene omkring hjertet dræner ikke bare blod. Blodkar fungerer også til at transportere ilt og næringsstoffer i blodet for at blive transporteret til hjertet.

Der er flere tilstande, der forårsager blokeringer i hjertet, såsom højt kolesterol- og triglyceridniveau i blodet, rygning, diabetes, fedme og forhøjet blodtryk. Derudover er der andre faktorer, der øger risikoen for hjerteblokering, såsom alder, køn og en familiehistorie med hjertesygdomme.

I første omgang forårsager opbygningen af ​​plak på væggene i blodkarrene ingen symptomer. Symptomer kan opstå, når den ophobning, der opstår, bliver tykkere og forårsager hjerteblokering. Det mest typiske symptom på hjerteblokade er smerter i brystområdet.

Generelt gør smerten, som mennesker med hjerteblokade oplever, den syge til at føle sig presset i brystet, let stikkende, følelsesløs og stram. Derudover vil pulsen føles hurtigere end normalt.

Læs også: Er det nødvendigt at faste, før man laver et katelab?

Brystsmerter oplevet af mennesker med hjerteblokering udstråler til nakke- og kæbeområdet. Syge kan opleve kvalme, svedtendens og træthed. Blokering, der er tyk nok, kan forårsage iskæmi, der fører til et hjerteanfald.

Når der opstår symptomer på en hjerteblokade, bør du straks foretage en undersøgelse på det nærmeste sygehus ved at tage den rette behandling for den tilstand, du oplever.

Lær Cath Lab for hjerteundersøgelse at kende

Cath lab eller hjertekateterisering og angiografi er invasive diagnostiske kardiologiske procedurer, der bruger røntgenstråler til at vise billeder af blodkar i organer, hvoraf det ene er hjertet. Denne undersøgelse kan se tilstedeværelsen af ​​sygdom, blokering, forsnævring eller udvidelse af blodkarrene.

Eksamensresultater cath lab viser detaljerede resultater, således at denne undersøgelse er ret præcis til påvisning af forskellige opfattede sygdomsforstyrrelser, især i hjertet.

Cath lab kan gøres som en forebyggende foranstaltning mod hjertesygdomme. Der er ingen skade ved at udføre denne undersøgelse, når du oplever nogle symptomer, der indikerer hjerteproblemer. Inspektion cath lab gjort tidligt kan reducere antallet af dødsfald forårsaget af hjertesygdomme.

Læs også: Kan gravide kvinder få en Cath Lab-undersøgelse?

Procedure cath lab består af flere etaper, der skal udføres. Lægen vil udføre lokalbedøvelse til hjertepatienter. Den næste fase er kendt som kateteret. Denne fase er processen med at indsætte et lille rør gennem arterierne, indtil det når aortavenen.

Efter denne proces vil lægen indsætte kontrastvæske gennem et kateterrør, mens han bruger røntgenstråler til at overvåge monitoren og se, om der er en forsnævring, der opstår i området af hjerteblodkarrene. Hvis du stadig har spørgsmål til eksamen cath lab , kan spørge direkte med lægen gennem ansøgningen .

Reference:
American Heart Association. Tilgået 2020. Hjertekateterisering
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Hjertekateterisering
Medicinske nyheder i dag. Hentet i 2020. Alt hvad du behøver at vide om hjertesygdomme
WebMD. Tilgået i 2020. Kardiovaskulær sygdom