10 måder, du kan gøre, når babyer har svært ved at spise faste stoffer

, Jakarta - Ved du, at dit barns energi- og ernæringsbehov i op til seks måneder kan dækkes ved amning? Men hvad sker der, når barnet har passeret den aldersgrænse? Når en alder af seks måneder og derover, er modermælken ikke længere i stand til at dække kroppens energi- og ernæringsbehov.

Det er den vigtige rolle for komplementær fodring (MPASI). Leveringen af ​​sund og nærende MPASI forventes at kunne opfylde tilstrækkeligheden af ​​energi og ernæring. Vær forsigtig, mangel på fast føde kan give problemer for barnets krop, hvoraf en er ernæringsmæssige mangler.

Problemet er, at det for nogle mødre ikke er let at give supplerende mad til babyer. Ikke sjældent afviser den Lille den mad, som moderen tilbyder. Så hvordan skal man håndtere babyer, der har svært ved at spise fast føde?

Læs også: 6 Sunde fødevarer til børn, der starter MPASI

Forskellige tips, du kan prøve

Skynd dig ikke at gå i panik, hvis moderen har svært ved at give supplerende mad til barnet. Fordi du ikke er alene, er der mange andre mødre derude, som også står over for det samme.

Så hvordan håndterer du dette? Nå, her er måder at håndtere babyer, der har svært ved at spise fast føde ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI):

  1. Sørg for sund hjemmemad, både til daglige måltider og snacks.
  2. Tilbyd altid nye typer mad. Nogle gange skal nye fødevarer tilbydes 10-15 gange for at blive accepteret og spist godt af børn.
  3. Server nye typer mad, ledsaget af mad, han kan lide.
  4. Undgå antagelsen om, at din lille ikke vil kunne lide visse typer mad.
  5. tilbud fingermad eller mad, som barnet kan få fat i, så det kan lære at spise selvstændigt.
  6. Husk, at nægte eller have svært ved at spise er normalt. Det er deres måde at vise sig selv som individer.
  7. Tving ikke barnet til at spise, for moderen ved, hvor meget mad hendes krop har brug for. At tvinge børn til at spise kan forstyrre deres naturlige evne til at genkende tegn på sult og mæthed.
  8. Sluk for tv'et, computeren eller andre enheder, mens du spiser.
  9. Begræns at give frugtjuice, fordi den indeholder meget sukker, så det gør, at barnet ikke er i humør, når måltidet kommer.
  10. Giv en række forskellige smagsvarianter og typer sund mad til børn.

Hvordan, interesseret i at prøve det?

Læs også: Sådan behandler du MPASI sikkert og sundt

Vælg fast føde, der er rig på jern

Endnu en gang er det gavnligt at give supplerende fødevarer på det rigtige tidspunkt for udviklingen og væksten af ​​dit barn. Men når du giver MPASI til babyer, skal du være opmærksom på madens type, mængde, hyppighed, tekstur og konsistens.

Ifølge IDAI er overgangsperioden (ASI til MPASI), som varer mellem 6 måneder og 23 måneder, en sårbar periode for børns vækst, fordi den lille har potentiale til at opleve underernæring, hvis de ikke får den rigtige mad, både i kvalitet og mængde.

Så hvilke fødevareingredienser skal bruges til at lave MPASI? Stadig ifølge IDAI er jern det mest uopfyldte næringsstof efter seks måneders alderen. Derfor er hovedvalget at give fødevarer rige på jern.

Læs også: Fordele ved Avocados som MPASI til babyer

Desuden er de bedste første faste fødevarer dem, der er lavet af ris. Ris er den mest hypoallergene fødevareingrediens. Hvad med andre blærer eller korn? Udsæt at give denne type supplerende mad indtil otte måneders alder for at undgå allergiske reaktioner og fordøjelsesproblemer.

Vil du vide mere om, hvordan du håndterer babyer, der har svært ved at spise fast føde? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
IDAI. Tilgået i 2020. Tilvejebringelse af komplementære fødevarer til modermælk (MPASI)
IDAI. Fået adgang i 2020. Supplerende fødevarer til ASI (Mother's Milk)
IDAI. Tilgået i 2020. Fodring af babyer: Hvornår, hvad og hvordan?