Kend galaktosæmi som en del af metabolisk lidelse

, Jakarta - Hver nyfødt baby kan kun indtage mælk til ernæringsmæssig indtagelse. Den bedste drik at give til babyer er modermælk (ASI). Ud over at give næring, kan disse væsker også øge hormoner og antistoffer i barnets krop, for at beskytte det mod sygdom og opretholde normal vækst.

Der er dog lidelser, der gør det svært for babyens krop at bearbejde et af indholdet i mælken. Denne sjældne lidelse er også kendt som galaktosæmi. En baby med denne lidelse kan forårsage farlige problemer og endda døden. Her er en komplet anmeldelse af dette!

Læs også: Kan stofskifteforstyrrelser forebygges?

Ting at vide om galaktosæmi

Galaktosæmi er en lidelse, der opstår på grund af en sjælden metabolisk lidelse relateret til den måde, kroppen behandler galactose på. Dette indhold findes i modermælk og modermælkserstatning, som kan omdannes til energi. Faktisk er indholdet meget nyttigt til at holde børn aktive og støtte deres vækst.

Metaboliske forstyrrelser forårsaget af derivatindholdet af laktose siges at være opdelt i flere typer. Årsagen til galaktosæmi afhænger af visse genmutationer og enzymer, der påvirkes i kroppen, når den vil nedbryde galactose. Her er nogle typer galaktosæmi, du skal være opmærksom på:

  • Klassisk galaktosæmi

Denne lidelse er også kendt som type I, som er den mest almindelige og også den mest alvorlige form. Enhver baby med denne lidelse bør modtage øjeblikkelig behandling på en lav-galaktosediæt for at undgå komplikationer, der kan være livstruende få dage efter fødslen. Symptomer, der opstår fra klassisk galaktosæmi, er problemer med at spise, sløvhed, manglende trives, gulfarvning af hud og øjne, leverskade, til unormal blødning.

Komplikationer, der kan opstå på grund af type I galaktosæmi, er overdreven bakteriel infektion (sepsis) og shock. Derudover er andre påvirkninger, der kan forekomme, udviklingsforsinkelser, problematiske øjenlinser (grå stær), talebesvær og intellektuelle handicap. Hvis det forekommer hos kvinder, kan reproduktionssystemforstyrrelser opstå på grund af forstyrrelser i ovariefunktionen.

  • Galactokinase

Denne metaboliske lidelse, også kendt som type II galaktosæmi, er lidt bedre end den klassiske type. Babyer med denne lidelse kan udvikle grå stær og kan opleve nogle langsigtede komplikationer.

  • Galactose epimerase

Denne lidelse af galaktosæmi er også kendt som type III. Symptomerne, der opstår, når en person har denne lidelse, kan variere fra mild til svær. Din baby kan have grå stær, vækst- og udviklingsforsinkelser, intellektuelle handicap, leversygdomme og nyreproblemer.

Hvis moderen vil sikre sig, at de symptomer, der opstår hos barnet, er forårsaget af galaktosæmi, skal lægen fra kl. klar til at hjælpe. Det er nemt, mor er nok Hent Ansøgning i smartphone -dine! Derudover kan mødre også bestille online til fysiske undersøgelser på hospitaler, der samarbejder med .

Læs også: 5 årsager til grå stær, du bør kende

Sådan diagnosticeres og behandles galaktosæmi hos babyer

Hvis den nyfødte viser symptomer på galaktosæmi, vil lægen rådgive moderen til opfølgende tests for at bekræfte dette. Denne undersøgelse udføres ved at tage blodprøver fra hælen og urinen for at bekræfte, om lidelsen er forårsaget af galaktosæmi.

Efter at det er bekræftet, at denne stofskiftesygdom opstår, vil lægen lave en kostplan for moderens baby ved at udelukke laktose og galactose. Læger vil erstatte deres forbrug af mælk med sojabaserede og bør virkelig undgå mælk eller mælkebiprodukter, der kan forårsage disse farlige lidelser.

En person med denne sygdom vil aldrig behandle galactose resten af ​​sit liv. Men hvis det opdages tidligt, kan moderens barn stadig leve et normalt liv. Det vigtigste er at fjerne mejeriprodukter, frugt, grøntsager, til snacks, der indeholder galactose. I stedet er indtagelse af vitamin- og mineraltilskud obligatorisk.

Læs også: Sådan kan laktoseintolerance opstå i kroppen

Det vigtigste er faktisk forældrenes opmærksomhed på børn, så de tidligt kan se symptomerne på galaktosæmi. På den måde er læger i stand til hurtigt at træffe foranstaltninger, der kan hjælpe deres børn med at bevare deres overlevelse. Sørg for, om moderen som forælder straks genkender tegnene på sygdommen.

Reference:
NIH. Tilgået i 2020. Galaktosæmi
WebMD. Hentet i 2020. Hvad er galaktosæmi?