Sunde spisemønstre, der skal anvendes, når du oplever ringorm

"Ringorm, som er forårsaget af en gærinfektion, kan give meget generende kløesymptomer. Når man oplever det, er det nødvendigt med medicinsk behandling såsom en topisk creme. Du kan dog fremskynde din restitution ved at have en sund kost."

Jakarta - Forårsaget af en svampeinfektion er ringorm et ret almindeligt hudproblem. Symptomerne omfatter et kløende rødt udslæt med en cirkulær form som en ring. Det er derfor, denne hudsygdom kaldes også ringorm.

Har du nogensinde hørt påstande om, at visse diæter kan hjælpe med at helbrede ringorm? Selvom der ikke er dokumenterede fødevarer, der specifikt behandler ringorm, kan det hjælpe at spise mad for at styrke dit immunsystem, når du har ringorm.

Læs også:Sådan skelnes symptomer på ringorm og candida svampeinfektion

Fremskynd helingen af ​​ringorm med en sund kost

Faktisk er der ingen beviser for, at vitaminmangel er forbundet med risikoen for ringorm. Men hvis dit immunforsvar er svækket, øges risikoen for at få denne svampeinfektion.

Med hensyn til helbredelse af ringorm, er der ingen specifik diæt, der kan være en kur. Kristi King, MPH., RDN., Senior diætist ved Texas Children's Hospital i Houston, siger, at typisk med svampehudinfektioner som ringorm, skal der bruges topisk medicin for at sikre fuldstændig udryddelse af infektionen.

Diæt kan dog stadig spille en rolle i helingen. For eksempel, ved at spise fødevarer, der øger kroppens anti-inflammatoriske respons, kan det hjælpe immunsystemet med at bekæmpe den svampeinfektion, der forårsager ringorm.

For at høste de antiinflammatoriske fordele er der flere fødevarer, der kan indtages, nemlig:

  • Proteiner som magert kød, æg og bønner.
  • Kilder til omega-3 som nødder, frø og fed fisk.
  • Fuldkorn, såsom quinoa, havregryn og brune ris.
  • Grøntsager.
  • Yoghurt.

Det er også vigtigt at drikke nok vand og begrænse koffeinindtaget for at undgå dehydrering. Derudover skal du også begrænse dit daglige sukkerforbrug. Selvom der ikke er bevis for, at en diæt med lavt eller ingen sukker vil forhindre ringorm eller hjælpe med at slippe af med infektionen, siger dr. King sagde, at svampe, ligesom bakterier, elsker sukker.

Så sørg for at reducere dit indtag af tilsat sukker fra mad eller drikke. Det maksimale anbefalede daglige sukkerindtag er 50 gram. Sørg også for at være mere opmærksom ved at læse etiketterne med oplysninger om næringsværdi i emballerede fødevarer, ja.

For at forhindre ringorm i at sprede sig eller inficere andre områder af din krop, skal du holde din hud ren. Vask det inficerede område med varmt vand og sæbe regelmæssigt, og tør det ordentligt for at forhindre fugt.

Læs også:Udover sjældent badning er dette en anden årsag til ringorm

Prøv naturlige hjemmemedicin

For naturlige hjemmemedicin mod ringorm kan du prøve følgende ingredienser:

1. Æblecidereddike

Æblecidereddike har svampedræbende egenskaber mod Candida-svampen. For at behandle ringorm med æblecidereddike skal du lægge en vatrondel i blød i eddiken og gnide den på det berørte område. Gentag op til 3 gange om dagen.

2. Aloe Vera

Aloe vera indeholder antiseptiske midler, der udviser antifungal, antibakteriel og antiviral aktivitet. Påfør gelen fra aloe vera-planten på ringorm tre eller fire gange om dagen. Aloe vera gel har hudkølende egenskaber, så de kløende og hævede symptomer forårsaget af ringorm kan også aftage.

3. Kokosolie

Fedtsyrerne indeholdt i kokosolie er nyttige til at udrydde svampeceller ved at beskadige deres cellemembraner. Dette gør kokosolie muligvis et effektivt middel til mennesker med milde til moderate hudinfektioner. Du kan bruge det ved at påføre kokosolie på huden, mindst tre gange om dagen.

Læs også:Kend årsagerne til, at ringorm kan dukke op i ansigtet

4. Gurkemeje

Curcuminindholdet i gurkemeje er populært for dets anti-inflammatoriske egenskaber. Indtag gurkemeje som en te eller tilføj det til maden for at høste fordelene. For at bruge det som et eksternt middel, kan du blande malet gurkemeje med lidt vand eller kokosolie, indtil det danner en pasta og smøres på huden. Lad det derefter tørre, før du tørrer det af.

Det er en lille diskussion om sunde spisemønstre, når man lider af ringorm og naturlige behandlingsmetoder, der kan hjælpe. Men hvis det ikke forsvinder, skal du bruge appen at få en tid hos en læge på sygehuset, så ringorm kan behandles med den rette behandling.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2021. Hvad er en god diæt til ringorm?
Healthline. Tilgået 2021. Hjemmemidler mod ringorm.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Er der nogen hjemmemedicin mod ringorm?