Dette forklarer, hvorfor husmødre er mere tilbøjelige til at få depression

, Jakarta – Ligesom depression eller stress, som mødre oplever efter fødslen, oplever husmødre, der bruger mere tid hjemme, også ofte depression.

Melinda Paige, Ph.D., professor i klinisk mental sundhedsrådgivning ved Argosy University, Atlanta, siger, at følelser af isolation, tab af formål og identitet og manglende social interaktion på grund af at bruge for meget tid derhjemme er udløsere til depression hos husmødre .

At styre en husstand er ikke en let sag, at tage sig af små børn, håndtere husholdningssituationer kræver ikke kun fremragende fysisk sundhed, men også mental stabilitet. Den tid, der går til spilde på grund af at passe husholdningen, får husmødre til at forsømme deres egne behov. Det er det, der gør, at husmødre respekterer sig selv mindre.

Det viser sig, at følelsen af ​​mindreværd er endnu større, når en kvinde, der tidligere var karrierekvinde, pludselig bliver til en husmor. At miste sin identitet og selvstændighed som arbejdende kvinde kan være en udløsende faktor for depression.

Læs også: Forstå ungdomspsykologi gennem Euis' karakter i Cemara-familiefilmen

Ud over interne forhold og "faglige" forandringer kan forældremønstre og syn på mænds og kvinders roller i husstanden være andre faktorer. Især hvis mænd ikke giver ordentlige roller i husholdningen, så det kan øge den følelsesmæssige byrde på husmødre.

Følelser påvirker børns forældreskab

Hvis du graver dybere ned i virkningen af ​​stress eller depression på husmødre, der bliver hjemme, vil det også være relateret til børneopdragelsesmønstre. Dette vil senere påvirke, hvordan mødre tager sig af deres børn, og det er ikke umuligt at overføre stress til børn.

Husmødre, der er deprimerede, har en tendens til at udlede deres vrede og negative følelser på deres børn, og det er ikke særlig godt for børns psykologiske udvikling. Børn kan udvikle en aggressiv eller endda indadvendt holdning, blive stille og nære følelser.

Råben af ​​børn kan resultere i alvorlige usikkerhedsproblemer for børn. I nogle tilfælde kan det også medføre, at barnet får problemer med skyldfølelse.

Læs også: Forældre har brug for at kende de negative virkninger af skræmme børn

Børn i alderen 0-3 år er særligt sårbare over for deres forældres følelsesmæssige ustabilitet. Det betyder dog ikke, at det ældre barn ikke kommer til skade.

Det er meget vigtigt for forældre at være opmærksomme på og kontrollere adfærden omkring deres børn til enhver tid. Dette understøtter ikke kun mental sundhed som voksen, men også andre familiemedlemmers sundhed, især børns udvikling.

Her er nogle ting, som husmødre kan gøre for at undgå stress og depression:

  1. Tal om pligter og forpligtelser over for ægtefællen

Der er intet galt i at diskutere pligter og forpligtelser over for din partner. Ikke fordi mor bliver hjemme, mand afleverer.

  1. Bed om hjælp

Husmødre er også mennesker, der har brug for hjælp til huslige pligter. Hvis du ikke kan have en husholdningsassistent, så tal med det samme med din mand om muligheden for at dele opgaver eller hjælp fra pårørende, samt at løse løsningen.

  1. Tag tid til dig selv

For at forblive "tilregnelig" husmor, bør du tage tid væk fra børn og mand. Aktiviteter, der kan gøres, kan være at se film i biografen, gå i en salon eller blot at ligge i et varmt bad.

Læs også: HVEM: Spilafhængighed er en psykisk lidelse

  1. Husk børn

Faktisk, uanset hvor hårde eller svære huslige pligter er eller utilfredshed med din partner, skal husmødre huske deres børn. Ægteskab handler ikke kun om parrets tilfredshed, men mere om ansvaret for at opdrage børn.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor husmødre er tilbøjelige til depression, kan du spørge dem direkte . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .