Se højt kolesterolsænkende mad og drikkevarer

Jakarta – Kolesterol betragtes ofte som årsagen til en sygdom. Faktisk har kolesterol gode fordele for kroppen, såsom at producere sunde celler, en række hormoner og D-vitamin. Forholdene bliver farlige, hvis mængden af ​​kolesterol i kroppen er for høj og ophobes i kroppen. Højt kolesterol udløser dannelsen af ​​plak, der indsnævrer og blokerer blodgennemstrømningen, og derved øger risikoen for hjertesygdomme og hjertesygdomme slag .

Læs også: Vær forsigtig, det er 5 sygdomme, der kan opstå på grund af højt kolesteroltal

Hvorfor kolesteroltal kan være for højt?

Kolesterol, der har en negativ indvirkning på kroppen, er kendt som "dårligt kolesterol" eller lavdensitet lipoprotein (LDL). Årsagerne er forskellige, herunder:

  • Spis masser af mættet fedt og højt kolesteroltal rødt kød, æggeblommer, smør og kokosmælk.

  • Mangel på fysisk aktivitet. Vaner med "mager" aka doven bevægelse kan udløse en stigning i det dårlige kolesterolniveau i kroppen. Derfor anbefales det at træne regelmæssigt, mindst 15 - 30 minutter om dagen.

  • Røg. Denne vane skader blodkarvæggene, udløser fedtophobning og sænker det gode kolesterolniveau i kroppen.

  • Sundhedsproblemer såsom diabetes og fedme. Begge disse sygdomme udløser øgede niveauer af dårligt kolesterol, som har potentiale til at beskadige arterievæggene. Hypertension, hyperthyroidisme, leversygdomme og nyresygdomme kan alle forårsage højt kolesteroltal.

Læs også: Spis fed mad, skal du kende egenskaberne ved stigende kolesterol

Er der fødevarer og drikkevarer, der sænker kroppens kolesteroltal?

Før du tager kolesterolsænkende medicin, bør du indtage fødevarer og drikkevarer, der kan hjælpe med at sænke kolesterol. Hvad som helst?

1. Olivenolie

Olivenolie indeholder umættede fedtstoffer og vitamin E. Disse to næringsstoffer kan sænke det dårlige kolesterolniveau og øge det gode kolesterolniveau i kroppen. Prøv at indtage to spiseskefulde olivenolie og bland det i en salat eller mad, du spiser.

2. Havregrød

Havregrød Indeholder opløselige fibre, som kan sænke det dårlige kolesterolniveau i kroppen. Årsagen er, fiberen i havregryn hjælper med at reducere optagelsen af ​​kolesterol i blodbanen.

3. Nødder

Ligesom havregryn indeholder nødder fibre for at reducere det dårlige kolesterolniveau i kroppen. Nødder, der kan indtages som kolesterolsænkende, er røde bønner, lange bønner, mandler og sojabønner.

4. Laks

For eksempel laks, tun, sardiner eller makrel. Alle disse typer fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, der kan sænke det dårlige kolesterolniveau og sænke det gode kolesterolniveau.

5. Frugter

For eksempel avocado, guava, æble og appelsin. Frugter indeholder vitaminer og fibre, der kan binde kolesterol fra mad. Indholdet af C-vitamin i frugt kan forhindre opbygningen af ​​dårlige kolesteroltal i kroppen og derved mindske risikoen for hjertesygdomme.

6. Grøn te

Grøn te menes at kunne skylle fedtdepoterne i kroppen. Grøn te kan sænke kolesterolniveauet med 2-5 procent og indeholder lave kalorier, så det er sikkert at spise.

Højt kolesteroltal giver sjældent symptomer, så du skal jævnligt tjekke kolesterolniveauet i kroppen. Det kan du gøre derhjemme med en blodsukker- og kolesterolmåler. Hvis resultaterne af undersøgelsen viser højt kolesteroltal, skal du straks tale med din læge at finde ud af risici og hvordan man håndterer dem. Brug funktioner Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!