Enkle tips til at lindre symptomer på balanitis

Jakarta - Der er forskellige ting, der kan forårsage betændelse i glans eller hovedet af penis. Normalt opstår balanitis, som den medicinske betegnelse for betændelsen, på grund af en infektion eller kronisk hudlidelse. Forkert hygiejne irriterer huden, enten ved utilstrækkelig rengøring eller rengøring for ofte. Balanitis opstår ofte på grund af bakteriel overvækst i det mandlige intime område.

Forhuden, der er nær hovedet af penis, er faktisk det mest ideelle sted for bakterier at vokse og udvikle sig, fordi det fanger fugt omkring hovedet af penis. Skader på forhuden af ​​penis udløser hævelse og ubehag. Irritation i dette område kan også forårsage balanitis.

Lindre symptomer på balanitis, hvordan gør man det?

Irritation, der udløser balanitis, er forårsaget af en række forskellige ting, herunder ikke at skylle sæben helt fra penis efter badning, brug af duftsæber til at rense penis, brug af stangsæber, der faktisk gør huden mere tør, og brug af duftende lotioner eller sprays på penis.

Læs også: Hr. Q Lugt? Måske er disse 4 ting årsagen

Du bør vide, balanitis angriber hovedet og forhuden på penis og forekommer ofte hos drenge eller mænd, der ikke er blevet omskåret. Symptomer på balanitis, der vises, omfatter en øm, kløende og ildelugtende penis, hævelse og rødme, smerte ved vandladning. Hvis du tror, ​​du har nogle af de symptomer, der sætter dig i fare for balanitis, så spørg din læge med det samme, hvilke behandlingsforanstaltninger der kan tages. Udnyt tjenesten Spørg en læge i appen lige.

Essensen af ​​behandling for at lindre symptomerne på balanitis er at opretholde en god penishygiejne, som er som følger:

  • Rengør med varmt vand og tør med et blødt håndklæde. Brug ikke sæber, især dem, der skummer meget, eller shampoo eller andre potentielle irriterende stoffer.

  • Efter vandladning, rengør og tør penis, indtil den er helt ren, og tør forhuden eller forhuden forsigtigt.

  • Rengør altid penis regelmæssigt for at holde den hygiejnisk og reducere risikoen for balanitis.

Læs også: Pas på Smegma, som kan samle sig i kønsorganerne

For forældre, der har drenge, der vokser og udvikler sig, er der også en måde at rense babyens penis på som følger.

  • Hvis din baby stadig bruger bleer, så skift dem ofte.

  • Træk ikke i forhuden (hvis barnet er omskåret) for at rense den.

  • Brug ikke babyservietter til at rense penis.

Mens medicinsk behandling for at lindre symptomer på balanitis afhænger af den underliggende årsag. Din læge kan ordinere cremer eller salver, såsom:

  • Steroid creme eller salve til mild irritation.

  • Antifungal creme eller tabletter til gærinfektioner.

  • Antibiotika, hvis infektionen er forårsaget af bakterier.

Læs også: Lær fordelene ved omskæring at kende fra sundhedssiden

Balanitis og intimitet

Hvis du har balanitis, der ikke skyldes infektion, kan du stadig have sex med din partner som normalt. Men hvis balanitis skyldes en seksuelt overført sygdom, skal samlejet muligvis udskydes, indtil du er helt helbredt, da der er stor risiko for at overføre det. Derfor er det meget vigtigt for dig at få regelmæssige kontroller, såvel som med din partner. Årsagen er, at seksuelt overførte sygdomme ikke kun overføres fra mænd, men også fra kvinder. Husk, skift ikke partnere og brug sikkerhedsforanstaltninger for at reducere den negative påvirkning.