Børn bliver ikke let syge af eksklusiv amning

, Jakarta - Det er ikke nyt længere, at modermælk, især eksklusiv amning, har enorme fordele for babyers sundhed. Babyer, der drikker modermælk, har vist sig at have færre infektioner end babyer, der drikker modermælk. Det skyldes, at modermælk indeholder forskellige stoffer og næringsstoffer, der understøtter udviklingen af ​​barnets immunforsvar.

Alligevel er der i Indonesien stadig mange mødre, der misforstår betydningen af ​​eksklusiv amning. Eksklusiv amning er amning til babyer i de første 6 måneder uden ledsagelse af anden mad og drikke. Faktisk bør mødre i de første 6 måneder ikke give vand, endsige fast føde som bananer.

Læs også: Mødre skal kende vigtigheden af ​​eksklusiv amning

Alderen på 0-6 måneder er en periode med udvikling af barnets fordøjelsesorganer. Babyens krop forbereder tilstrækkelig kapacitet og beskyttelse til at modtage fast føde og andre væsker end modermælk i en alder af 6 måneder og derover. Eksklusiv amning spiller en vigtig rolle i denne proces. Ikke kun at opbygge immunforsvaret udefra, eksklusiv amning understøtter også udviklingen af ​​immunsystemet indefra.

Hvordan modermælk understøtter babyers antistoffer og immunsystem

Når du kommer i kontakt med bakterier, bakterier og vira omkring dig, reagerer din krop ved at danne antistoffer mod de bakterier, du møder. De antistoffer, der er blevet dannet i moderens krop, går over i modermælken, og under amningen giver moderen moderens immunforsvar til barnet. Fordi generelt lever babyer og mødre i samme miljø med relativt de samme typer bakterier, er den lille beskyttet mod bakterier takket være modermælken.

Immunstoffer, som babyer får fra modermælk, såsom antistoffer til hvide blodlegemer, lactoferrin, lysozym, oligosaccharider, probiotika og præbiotika fordøjes ikke af barnet, men dækker i stedet barnets vitale organer fra bakterier. Antistofferne vil klæbe til munden, maven, tarmene, lungerne og andre organer og derefter blokere indgangen af ​​bakterier. Uden antistoffer kan bakterier trænge ind og forårsage sygdom.

Ud over rollen som at levere antistoffer til barnets krop, kan modermælk også fremme immunudvikling indefra. Babyer, der drikker modermælk, har en tendens til at have en større thymuskirtel end babyer, der drikker modermælk. Thymuskirtlen er ansvarlig for at producere en type røde blodlegemer, der beskytter kroppen mod infektion.

Undersøgelser viser også, at nogle stoffer indeholdt i modermælk kan fremskynde væksten af ​​barnets immunsystem, hurtigere end babyer, der drikker modermælk. Immunsystemet hos babyer, der drikker modermælk, producerer også flere antistoffer som reaktion på immunisering.

Læs også: Myter og fakta om amning

Farer ved anden mad og drikke end modermælk til babyer under 6 måneder

I dens ansøgning er der stadig mange myter og misforståelser om eksklusiv amning. Mange mødre er bekymrede og tror, ​​at deres lille stadig er sulten efter at have drukket modermælk. Derefter gav moderen bananer til sin baby, idet den antog, at bananer er mere mættende og har en blød tekstur, der er sikker for babyer. Dette er dog forkert.

Baseret på forskning kan det at give fast føde for tidligt, som er under 6 måneder, udløse børn til at få svært ved at spise senere. Babyer er også i risiko for fordøjelsesproblemer såsom diarré. Derudover er babyer mere modtagelige for allergi over for visse fødevarer, fordi immunsystemet ikke er klar til at fordøje anden mad end modermælk.

Under 6 måneder er en babys fordøjelsessystem, fra munden til tarmen, heller ikke klar til at fordøje mad og drikke andet end modermælk. Derudover er næringsstofferne i modermælken faktisk tilstrækkelige til den lilles behov. Så hvis din lille fortsætter med at græde efter at have drukket modermælk, er årsagen ikke sult, men feber eller søvnighed.

Læs også: MPASI-opskrifter til babyer i alderen 6-8 måneder

For at forstå mere om udviklingen af ​​dit lille barns fordøjelsessystem og korrekt ernæring, kan du spørge lægen gennem applikationen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med en ekspert læge om den bedste komplementære madmenu til dit lille barn, uden at du behøver at forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!