Få mere at vide om autoritativt forældreskab hos børn

, Jakarta – Hver familie har en anden form for forældreopdragelse til børn. Forældre kan naturligvis frit vælge, hvilken opdragelsesstil, de føler er passende, lige fra eftergivende, autoritært til autoritativt forældreskab. Barnets personlighed og karakter vil udvikle sig i takt med det forældreskab, som forældrene anvender. Derfor er forældreskab meget vigtigt, så børn vokser op med positive egenskaber.

Af de tre former for forældreskab ovenfor, er autoritativt forældreskab valgt af mange forældre, fordi det har forskellige fordele sammenlignet med de to andre forældrestile. Lad os få mere at vide om autoritativt forældreskab.

Læs også: Her er 6 typer forældremønstre, som forældre kan anvende

Anerkendelse af autoritativt forældreskab

Autoritativt forældreskab er også kendt som "demokratisk" forældreskab eller leder efter en mellemvej. Hvis det undersøges, er autoritativt forældreskab det mest effektive og gavnlige for børn. Forskning viser, at forældrenes rolle er fleksibel, når man implementerer dette forældremønster baseret på det enkelte barns personlige mål og unikke adfærd.

I denne forældrestil giver forældre frihed ledsaget af vejledning til børn. Børnene får input og vejledning, før de handler. Forældre vil også besvare børns spørgsmål klogt og åbent, fordi forældre anser deres rettigheder og pligter for at være lige. Denne forældrestil placerer overvejelser som en søjle i løsningen af ​​forskellige børns problemer understøttet af kommunikation.

Autoritativt forældreskab kræver også, at børn er uafhængige, men stadig ledsaget af grænser og forældrekontrol. Gennem dette forældremønster vil børn føle sig glade, selvsikre og have god selvkontrol. En anden fordel er, at børn kan klare stress, har et ønske om at udmærke sig og kan kommunikere flydende. En anden positiv effekt, børn kan træffe beslutninger og er klar til at acceptere alle konsekvenserne af de beslutninger, der træffes. Det potentiale, som børn besidder, kan således udvikle sig optimalt og gøre, at børn ikke er bange for at åbne sig for deres forældre. .

Læs også: Børn bliver ved med at spille gadgets, tegn på forkert forældreskab?

Karakteristika ved autoritativt forældreskab

Karakteristika ved autoritativt forældreskab omfatter:

  • Lyt til barnets ønsker.

  • At tillade børn at udtrykke meninger

  • Tilskynd børn til at diskutere muligheder,

  • Fremme uafhængighed og give meninger.

  • Forældre sætter grænser, konsekvenser og forventninger til børns adfærd.

  • Forældre udtrykker varme.

  • Forældre opretholder fair og konsekvent disciplin, når børn bryder reglerne.

Selvom de har store forhåbninger til deres børn, forbliver forældre, der anvender autoritativt forældreskab, fleksible. For eksempel, hvis en upassende situation bliver fundet, vil forældre tilpasse deres reaktion til den situation. Nogle forældre kan have adopteret andre forældrestile. Det betyder dog ikke, at forældre ikke kan begynde at anvende et mere autoritativt mønster.

Før de udvikler en vane med autoritativt forældreskab, rådes forældre til først at være opmærksomme på hver handling. Så prøv ikke at være for hård eller for blød ved barnet. Dette kan startes ved at lade barnet træffe flere beslutninger. Over tid vil dette forældreskab fungere naturligt.

Læs også: Vær forsigtig forældre som dette kan udløse Peter Pan syndrom

Det er lidt information om autoritativt forældreskab. Hvis du har andre spørgsmål om forældreskab, skal du blot bruge appen at spørge eksperterne direkte. Gennem funktioner Tal med en læge hvad der er i appen , kan du tale med lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!