Gravide kvinder, skal kende årsager og tegn på abort

, Jakarta – Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Nationalt Center for Bioteknologisk InformationDet er anført, at tegn eller symptomer på abort er kvalme, opkastning og blødning fra skeden.

Selv de faktiske symptomer på abort varierer, afhængigt af graviditetsstadiet. I nogle situationer kan det ske så hurtigt, at den kommende mor måske ikke engang ved, at hun er gravid, før aborten indtræffer. Mere information om du var gravid før aborten nedenfor.

Andre symptomer bortset fra vaginal blødning

Det blev tidligere nævnt, at udflåd, væv og blod fra skeden er et symptom på abort. Derudover er nogle andre symptomer kraftige pletblødninger, svære mavesmerter eller kramper og milde til svære rygsmerter.

Læs også: Pas på komplikationer forårsaget af abort

Hvis du har brug for klarere information om symptomer og tegn på abort og andre helbredsoplysninger, så spørg bare på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge mor kan vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak.

Du kan læse mere om forklaringen på tegnene på abort her!

Blødende

Det første tegn på abort er blødning. Blødning betragtes som et stort tegn på abort. Dog vil ikke al blødning ende i abort. Bemærk venligst, at det i de første 3 måneder af graviditeten (første trimester) er normalt at opleve let blødning. Derfor betyder ikke al let blødning under graviditeten en abort.

Smertefuld

Hvis moderen oplever smerter ledsaget af blødning, skal det holdes øje med det som tegn på abort. Normalt er de kropsdele, der ofte oplever smerter, mave, bækken og ryg med smerter som menstruationssmerter.

Nedsat babybevægelse

Generelt er barnets aktivitet i livmoderen et tegn på barnets helbred. Ved at være opmærksomme på deres aktiviteter kan gravide kvinder overvåge, hvordan de udvikler sig. Hvis barnet sjældent bevæger sig under graviditeten, skal du straks spørge lægen.

Udledning af væv eller væske fra skeden

Blodpropper og fostervæv (blodpropper) kan komme ud af skeden. Dette afhænger af graviditetsalderen og hvor kraftig blødningen er. Derfor, hvis moderen føler "noget" komme ud af skeden, skal du for at være sikker straks spørge en sundhedsprofessionel.

Læs også: 5 fakta om abort, du skal vide

Kend årsagen til abort

Det anslås, at de fleste tilfælde af abort er forårsaget af abnormiteter i barnets kromosomer, især i første trimester. Hvis der er mangel, overskud eller abnormitet af kromosomer, kan det resultere i, at fosteret ikke kan udvikle sig ordentligt.

I andet trimester af graviditeten, abort eller mere præcist tabet af fosterets liv, som normalt er forårsaget af sygdom eller dårlige helbredsforhold hos moderen.

Derudover kan tabet af fosterliv, der opstår i sidste trimester, være forårsaget af infektion, der opstår omkring fosteret, efterfulgt af for tidlig brud på membranerne.

Ud over de faktorer, der forårsager abort ovenfor, er der en række andre udløsende faktorer, der menes at have potentiale til at øge risikoen for abort, såsom:

  1. Overvægt eller undervægt.
  2. Overdreven koffeinforbrug.
  3. Har en langvarig (kronisk) sygdom, såsom svær hypertension, nyreproblemer, lupus eller ukontrolleret diabetes.
  4. Indtagelse af alkohol eller brug af ulovlige stoffer under graviditeten.
  5. Indtagelse af lægemidler, der har negative bivirkninger på fosteret, såsom retinoider, misoprostol og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.
  6. Rygning under graviditet.
  7. Virkningen af ​​visse infektioner, såsom malaria, toxoplasmose, røde hunde, cytomegalovirus, klamydia, gonoré eller syfilis.
  8. Påvirkningen af ​​moderens helbredsproblemer, for eksempel på grund af at have en unormal livmoderstruktur, problemer med moderkagen, en svag livmoderhals eller lider af polycystisk ovariesyndrom.
  9. Risikoen for abort stiger i takt med, at moderen bliver ældre. Kvinder, der er gravide over 35 år, har en højere risiko for abort.
Reference:
Nationalt Center for Bioteknologisk Information. Tilgået 2020. Kvalme og/eller opkastning af graviditet i forbindelse med vaginal blødning og associationer til graviditetstab.
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om abort.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Abort.