Tag et kig på de forskellige sundhedsmæssige fordele bag blæksprutten

, Jakarta – Udover fisk og rejer er anden fisk og skaldyr, der også er en favorit blandt mange mennesker, blæksprutte. Den seje konsistens, der er dets varemærke, og den velsmagende smag, når det behandles med lækre krydderier, er årsagerne til fansene skaldyr vild med fisk og skaldyr på denne. Ikke kun serveret i sin originale form, i dag er lette snacks lavet af blæksprutte også populære og elskede. Men bag den lækre smag har blæksprutte også mange sundhedsmæssige fordele. Kom nu, find ud af, hvad der er fordelene ved blæksprutte her.

1. Byg muskler

Blæksprutte er en type mad, der er rig på protein. Derfor er der mange fordele ved at spise blæksprutte, som du kan mærke. I hver 100 gram blæksprutte er der 16 gram protein, som kan dække 30 procent af voksne mænds daglige behov. Protein er et næringsstof, der spiller en vigtig rolle i at opbygge og opbygge sunde muskler. For dig, der er på diæt, kan protein også hjælpe dig med at kontrollere din appetit. Dette skyldes, at kroppen tager et stykke tid om at fordøje protein, så maven vil føles mæt længere.

2. Sænker kolesterol

Blæksprutte er også sundt til indtagelse, fordi det har et meget lavt fedt- og kalorieindhold. Det samlede fedtindhold i 100 gram blæksprutte er kun 1,2 gram. Og selv da er de fleste umættede fedtstoffer godt for kroppen. Umættet fedt er vigtige næringsstoffer, som du skal inkludere som en del af din daglige sunde kost. En af de gode umættede fedtsyrer til kroppen, der findes i blæksprutte, er omega-3. Takket være dette indhold omfatter fordelene ved blæksprutte, som du kan få, at reducere højt kolesteroltal, øge det gode kolesterol og opretholde kardiovaskulær sundhed (hjerte og blodkar).

Ikke nok med det, umættet fedt tjener også som en energikilde for kroppen. Disse næringsstoffer er også nødvendige for at hjælpe kroppen med at absorbere fedtopløselige vitaminer, såsom vitamin A, D, E og K.

3. Sund for hjertet

Ud over at sænke kolesterol, er fordelene ved at spise blæksprutte også gode til at opretholde hjertesundheden. Det skyldes, at kobberindholdet i blæksprutte er godt for jernstofskiftet og dannelsen af ​​røde blodlegemer.

4. Opfyld kroppens daglige vitaminbehov

Fordi den indeholder vitaminer og mineraler, der er ret komplette, er indtagelse af blæksprutte nok til at dække dit daglige vitaminbehov. Fra vitamin A, B6, B12, C og E til mineraler, såsom calcium, jern, magnesium og natrium, er de alle i blæksprutte. Vitaminer og mineraler er meget vigtige for kroppens udvikling og sundhed.

5. Glat fordøjelse

Det komplette vitaminindhold i blæksprutte er også gavnligt for en sund fordøjelse. Noget af indholdet i blæksprutte, som kroppen har brug for til fordøjelsessundhed og kan øge appetitten, er niacin (vitamin B3) og riboflavin (vitamin B2).

6. Lavt kviksølv

Farerne ved kviksølv i flere typer skaldyr det får mange mennesker til at føle sig ængstelige, når de vil spise fisk og skaldyr. Årsagen er, at kviksølv kan have en dårlig indvirkning på kroppens nervesystem. Imidlertid har United States Protection Agency (EPA) udtalt, at kviksølvindholdet i blæksprutte er lavt nok til at være sikkert til forbrug.

Sunde regler for at spise blæksprutte

Selvom næringsindholdet i blæksprutte kan siges at være godt for kroppen, betyder det ikke, at du kan indtage denne fisk og skaldyr i overskud. Årsagen er, at blæksprutte ofte behandles på en usund måde, for eksempel stegt i mel, stegt i meget olie og så videre. Som et resultat er kalorie- og fedtindholdet i blæksprutte fordoblet. Kolesterolindholdet i blæksprutte er ret højt og kan dække dit daglige kolesterolbehov. Derfor kan indtagelse af for meget blæksprutte faktisk øge kolesterolet, og du er i risiko for hjertesygdomme. Så begræns forbruget af blæksprutte i tilstrækkelige mængder og bearbejd blæksprutte på en sund måde. På den måde kan du kun mærke fordelene ved at spise blæksprutte for dit helbred.

Hvis du vil vide mere om ernæringen af ​​en bestemt fødevare, skal du bare spørge din læge gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 5 fordele ved at spise fiskeæg
  • 5 regler for at spise fisk og skaldyr, så du ikke har kolesterol
  • Disse 7 fordele ved fisk og skaldyr til sundhed