Dette er det ideelle tidspunkt at lave en antigentest

, Jakarta - Forskellige metoder bruges af eksperter til at opdage tilstedeværelsen af ​​SARS-CoV-2 i en persons krop. Den mest brugte test eller væsen guld standard er revers transkriptase polymerase kædereaktion test (RT-PCR). Men på grund af dette værktøjs begrænsninger har eksperter udviklet forskellige andre tests for at finde spor af corona-virussen i kroppen.

Nå, bortset fra RT-PCR er der også hurtige tests, der almindeligvis bruges midt i COVID-19-pandemien. I begyndelsen af ​​pandemien valgte regeringen hurtige antistoftests som et skridt screening tidlig COVID-19-infektion. Men i øjeblikket er der også en anden hurtigtest, nemlig den hurtige antigentest, som hjælper RT-PCR's rolle med at opdage denne onde virus i kroppen.

Spørgsmålet er, hvad er proceduren og tiden, der skal til for at lave en hurtig antigentest? Så hvornår er det ideelle tidspunkt at foretage dette tjek?

Læs også: Årsager til forskellige priser på PCR-test og antigenpodningstest

Antigenpodningstestprocedure og varighed

Hurtig antigentest siges at være mere nøjagtig end hurtig antistoftest for at påvise corona-virus. Den hurtige antigentest kan påvise tilstedeværelsen af ​​corona-virus direkte, uden at påvise kroppens antistoffer mod COVID-19 sygdom (antistoftestfunktion).

Denne antigenpodning tager prøver af antigener, som er proteiner frigivet af vira såsom SARS-CoV-2. Nå, dette antigen kan påvises, når der er en igangværende infektion i en persons krop.

"Fungere screening hvad en hurtig antigentest kan udføres, vil være mere effektiv, så det vil ikke være en byrde for RT-PCR som en guld standarder for diagnose," sagde talsmanden for Covid-19 Task Force, Wiku Adisamito.

Så hvad er proceduren for en antigentest? Antigentest udføres ved hjælp af en podningsteknik eller podning af prøven i nasopharynx (hals) eller nasal (næse), eller næsten det samme som RT-PCR-teknikken.

ifølge Centre for Disease Control and Prevention (CDC), er antigentest relativt billige og kan bruges i plejemiljøet. Aktuelt godkendte enheder kan give resultater på omkring 15 minutter. Ret hurtigt, ikke?

Det, der skal understreges, er, at hurtige antigentest generelt er mindre følsomme end RT-PCR. Derfor skal et positivt resultat af en antigentest bekræftes ved RT-PCR-undersøgelse.

Dette er i overensstemmelse med dekretet fra Indonesiens sundhedsminister, den hurtige testundersøgelse bruges ikke til diagnostik. Tests såsom antigen- eller antistofpodninger udføres under forhold med begrænset kapacitet til RT-PCR-undersøgelse.

Læs også:Beskæftiger sig med Corona-virussen, disse er de, du må og ikke må

Så for dem af jer, der ønsker at lave en hurtig antigentest, kan du gå til det hospital, du ønsker. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Sørg desuden altid for at anvende sundhedsprotokoller, når du besøger hospitalet.

Læs også: Disse er 7 Corona Virus Vaccine Virksomheder

Hvornår er det nødvendigt at have en antigentest?

En antigentest kan kaldes en test screening at opdage corona-virussen i en persons krop. En antigentest er en immunanalyse, der påviser tilstedeværelsen af ​​visse virale antigener, hvilket indikerer en aktuel virusinfektion. For at indsamle prøven, der skal testes, test screening den bruger en vatpindteknik af næse eller hals (såsom en PCR-test).

Så hvornår er det rigtige tidspunkt at lave denne test? Ifølge CDC er denne antigenpodningstest mest effektiv, når en person testes i de tidlige stadier af SARS-CoV-2-infektion. Årsagen er, på nuværende tidspunkt er mængden af ​​virus i det højeste antal i kroppen.

Så det næste spørgsmål er, hvad er symptomerne, når kroppen er inficeret med COVID-19 i de tidlige stadier? Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i sin rapport fra WHO-Kina Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19), omfatter symptomerne på COVID-19:

  • Feber (87,9 procent);
  • tør hoste (67,7 procent);
  • Træthed (38 procent);
  • Sputumproduktion (33,4 procent);
  • Åndenød (18,6 procent);
  • Ondt i halsen (13,9 procent);
  • Hovedpine (13,6 procent);
  • Tilstoppet næse (4,8 procent)

Derudover er der andre symptomer på corona-virussen, som du skal være opmærksom på. For eksempel anosmi eller tab af lugtesans.

Læs også: Feber, skal du vælge Antigen Rapid Test eller Antibody Rapid Test?

Så hvis du oplever ovenstående symptomer, så spørg eller søg straks en læge for at få den rigtige behandling. Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Tilgået 2020. Midlertidig vejledning til hurtig antigentestning for SARS-CoV-2
Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Hentet 2020. 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, Kina.
DEKRET FRA SUNDHEDSMINISTEREN FOR REPUBLIKKEN INDONESIEN NUMMER HK.01.07/MENKES/413/2020 VEDRØRENDE RETNINGSLINJER FOR FOREBYGGELSE OG KONTROL AF CORONAVIRUS SYGDOM 2019 (COVID-19)
Tempo.co. Tilgået i 2020. Covid-19 Task Force: Antigen hurtig test vil erstatte antistof hurtig test