Nakkemuskler føles stive, Symptomer på Torticollis

, Jakarta - Har du nogensinde følt stive nakkemuskler? Eller føler, at hovedbevægelsen er begrænset, hvilket gør det svært at dreje hovedet til siden eller se op og ned? Hvis dette sker kontinuerligt, skal du bekymre dig om det. Denne tilstand er angiveligt et tidligt symptom på torticollis sygdom. For en mere komplet forklaring, læs følgende anmeldelse!

Torticollis, en lidelse, der kan forårsage stive nakkemuskler

Torticollis er en nakkelidelse, der får hovedet til at vippe, hvor hagen drejes mod den ene skulder, mens hovedet drejes mod den anden. Når det er kronisk, forårsager denne sygdom smerte og forstyrrer dermed daglige aktiviteter. Derfor skal du kende fakta om denne lidelse for at kunne håndtere den ordentligt.

Læs også: 5 kendte sygdomme på grund af klump i nakken

Faktisk er torticollis, som forårsager stive nakkemuskler, en medfødt tilstand kendt som medfødt muskeltorticollis. I nogle tilfælde kan denne tilstand opstå efter fødslen på grund af visse medicinske problemer. Ud over at forstyrre de daglige aktiviteter, kan denne sygdom gøre folk deprimerede på grund af det sociale syn på formen og holdningen af ​​en stiv nakke.

Læger er heller ikke sikre på, hvorfor nogle babyer har torticollis og nogle ikke har. Dette kan være relateret til kramper i livmoderen eller en usædvanlig stilling af fosteret, såsom sædeben eller barnets balder ud mod fødselskanalen. Derudover kan brugen af ​​pincet eller et vakuum under fødslen også gøre barnet mere modtageligt for denne lidelse.

Ud over stive nakkemuskler kan flere andre symptomer også skyldes torticollis. Symptomer på torticollis kan forekomme langsomt, selvom de kan variere fra person til person. Mens i spædbørn, symptomer normalt vises, når han begynder at kontrollere bevægelsen af ​​nakke og hoved. Over tid kan symptomerne blive værre. Her er nogle af de symptomer, der vises hos mennesker med torticollis, herunder:

  • Begrænset hovedbevægelse, såsom vanskeligheder med at se sidelæns eller se op og ned.
  • Nakkemuskler er stive og smertefulde.
  • Nakkemusklerne ser hævede ud, eller der er bløde klumper i nakkemusklerne.
  • Hovedpine og endda rystelser.
  • Den ene side af skulderen ser højere ud.
  • Hage vippet til den ene side.
  • Babyer med torticollis er mere komfortable, hvis de kun ammes på den ene side.
  • Hovedet ser fladt ud på den ene side på grund af hyppig liggende kun på den side (plagiocephaly).
  • Har høre- eller synsproblemer.

Hvis du ofte mærker stivhed i nakkemusklerne, er det en god idé at få tjekket årsagen ved at bestille en undersøgelse på et sygehus, der arbejder med . Med let at bestille gennem applikationen , kan du også selv bestemme det mest passende tidspunkt og sted for at justere den eksisterende daglige tidsplan. Nyd bekvemmeligheden ved kun at få adgang til denne sundhed ved Hent Ansøgning med smartphone i hånden!

Læs også: Muskelsmerter, polymyalgi Gigt eller fibromyalgi? Dette er forskellen

Årsager til Torticollis

Efter at have kendskab til symptomerne, skal du også vide alt, hvad der kan forårsage torticollis. Indtil nu kender forskerne ikke den nøjagtige årsag, men nogle mennesker tror, ​​at torticollis er forårsaget af skader på nakkemusklerne. Men flere ting kan forårsage denne sygdom, såsom lidelser i den øvre rygsøjle eller skader på nervesystemet.

Derudover kan torticollis være forårsaget på grund af betændelse i rygmarven, arvæv til tumorer. Indtil nu hævder nogle mennesker stadig, at torticollis er en arvelig sygdom eller ej. I nogle tilfælde kan denne tilstand opstå flere dage efter hoved- og nakkeskaden eller flere måneder efter ulykken skete.

Faktisk kan torticollis opleves af babyer fra det tidspunkt, de er i livmoderen. Denne tilstand opstår, når der er en abnormitet i nakkestillingen under barnet i livmoderen. Denne forkerte nakkeposition forårsager skade på nakkemusklerne og forstyrrer derved blodgennemstrømningen til nakken, når barnet vokser i livmoderen.

Derudover kan nogle babyer med torticollis lidelse også udvikle udviklingsdysplasi i hoften, en anden tilstand forårsaget af en usædvanlig position i livmoderen eller en vanskelig fødsel. Derfor er det meget vigtigt at foretage en undersøgelse relateret til fosterets position i livmoderen for at mindske risikoen for torticollis og også hofteudviklingsdysplasi.

Læs også: 8 årsager til nakkesmerter, du skal kende

Torticollis behandling

Behandling af torticollis skal udføres så tidligt som muligt for at undgå komplikationer. For medfødt torticollis kan patienter udføre behandling ved hjælp af en støtteanordning for at opretholde en bestemt kropsposition. Adskillige bevægelser vil blive lært for at hjælpe med at forlænge stramme eller forkortede nakkemuskler, samt styrke nakkemusklerne på den anden side. Denne behandling er ret effektiv, især hvis den anvendes til babyer fra en alder af 3 måneder.

For torticollis forårsaget af skader på nervesystemet, rygsøjlen eller musklerne, kan det behandles efter årsagen. Behandlingen kan udføres ved at opvarme eller massere nakken for at lindre smerter. Patienterne kan også lave strækøvelser eller bruge en nakkebøjle til at behandle spændte muskler, samt gennemgå fysioterapi.

Nogle medikamenter, såsom muskelafslappende midler, smertestillende midler eller injektioner botulinum toksin eller botox kan også gentages med nogle måneders mellemrum. Hvis der ikke er resultater, kan lægen anbefale et kirurgisk indgreb. Formålet med denne procedure er at korrigere den unormale rygsøjle, forlænge nakkemusklerne, skære over nakkemuskler eller nerver og bruge dyb hjernestimulering til at forstyrre nervesignaler, hvilket sker ved meget alvorlig nakkedystoni.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2021. Infant Torticollis.
Healthline. Hentet 2021. Wry Neck (Torticollis).
orthoinfo. Tilgået 2021. Medfødt muskulær torticollis (snoet hals).