Forklaring af injektionsprocessen og dens fordele

, Jakarta - Indsprøjtning eller injektion er en type medicinsk procedure, der ofte udføres. På engelsk hedder denne handling 'skud' eller 'jab' som er handlingen med at indsætte væsker ved hjælp af en nål i en persons krop. De fleste injektioner udføres som en procedure med et terapeutisk formål, mens en lille del anvendes til forebyggende foranstaltninger, herunder familieplanlægning og vaccineadministration.

Husk, at injektionen skal udføres sikkert og udføres af uddannet medicinsk personale. Renlighed skal også overvejes, fordi gentagen brug af injektionsudstyr har potentiale til at være en kilde til virusoverførsel. Der er flere typer og fordele ved injektioner, som du skal kende til:

Læs også: Vaccine dråber eller injektioner? Kend forskellen

Intramuskulær injektion

Virkningen af ​​injektion eller intramuskulær administration af lægemidler udføres til lægemiddeladministration. Fordelen ved denne type injektion er, at stoffet absorberes af kroppen hurtigt. Processen udføres ved at indsætte den ved hjælp af en sprøjte, der har en diameter på 5 til 10 milliliter med en længde på 6 til 8 centimeter.

Den medicinske væske, der indsættes, er normalt oliebaseret, så den trænger ind og absorberes dybere. Den flydende medicin indsættes direkte i musklen, der har mange blodkar, og udføres generelt på store muskuløse dele af kroppen, så der ikke er mulighed for at stikke hul på nerverne.

Områder, der normalt udføres, er balderne og overbenene eller på overarmene. Denne form for lægemiddeladministration tillader, at lægemidlet frigives periodisk i form af et lægemiddeldepot. De fleste inaktiverede vacciner, såsom influenzavaccinen, gives ved denne intramuskulære injektion.

Intradermal injektion

Intradermal injektion er en form for injektion, der ikke går under dermis og normalt bruges til vaccination. Fordelene ved denne injektion kan hjælpe med at finde ud af, om du har allergi.

For at udføre denne procedure kræves der maksimalt 1 milliliter sprøjte, medicin med langsom frigivelse og en kort nål op til 1,5 centimeter. Ved intradermal injektion er det valgte hudområde ikke et område, der er udsat for skade eller infektion.

Lægen hjælper normalt med at strække huden med tommelfingeren og pegefingeren og indsætter derefter nålen langsomt omkring 2 mm under og næsten parallelt med hudens overflade. Hvis injektionsprocessen udføres korrekt, vil der fremkomme en bleg klump, der viser overfladen af ​​hårsækken på huden, hvor injektionen blev foretaget.

Læs også: Som et resultat af ikke at blive vaccineret, bliver omkostningerne ved behandlingen højere

Subkutan injektion

Denne injektion anbefales til alle stoffer, der skal absorberes meget langsomt. Nogle eksempler er morfin og atropin. Denne type injektion udføres med en lille, kort, fin nål på 1,5 til 2 centimeter lang med en sprøjtediameter på 2 eller 2,5 milliliter. For at gøre dette skal du stikke nålen ind under huden i en 45° vinkel ind i det subkutane fedtvæv.

Træk i stemplet på sprøjten for at sikre, at der ikke er blod. Injicer medicinen ved at trykke langsomt på stemplet på sprøjten, indtil medicinen løber ud. Fjern nålen og tryk hårdt på injektionsstedet med en vatpind eller en lille klud. Subkutan injektion bruges ofte til at injicere forskellige vacciner og lægemidler, såsom MMR-vaccinen (mæslinger, fåresyge og røde hunde), skoldkopper (skoldkopper) og zoster (herpes zoster).

Endovenøs injektion

Denne teknik udføres ved at indføre et stof i kredsløbssystemet med en nål indsat i en let tilgængelig vene. Området, der skal injiceres, er lige under albuen eller i underarmen. Fordelene ved endovenøs injektion er, at stoffet går direkte ind i blodkarrene, så det hurtigt kan optages.

Læs også: Dette er forskellen mellem dråber og injicerbare poliovacciner

Find ud af mere ved at spørge din læge om injektioner, som du kan få brug for til enhver tid. Hvis du har andre spørgsmål om injektioner eller andre medicinske procedurer, så tøv ikke med at spørge din læge . Du kan bruge funktionerne Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!