Ved, hvordan influenzavirus overføres

Jakarta - Influenza, også kendt som influenza, er en smitsom luftvejssygdom forårsaget af en virusinfektion. Denne tilstand forårsager mild til alvorlig sygdom og kan endda føre til døden. Nogle mennesker, især ældre, små børn og dem med visse medicinske tilstande er i risiko for at udvikle influenza og dens alvorlige komplikationer.

Den bedste måde at forebygge influenza på er at få influenzavaccinationen gentaget hvert år. Men før det skal du først vide, hvordan influenzavirus overføres fra én person til en anden.

Hvordan influenzavirus overføres

Enkelt sagt kan influenzavirus nemt overføres gennem luften. Folk, der har influenza, kan give den videre til andre raske mennesker op til omkring 2 meter væk. Mange mennesker antager, at spredningen af ​​influenza sker på grund af de spytdråber, der kommer ud af den syge, når den hoster eller nyser, selv når han taler.

Læs også: Ofte forvirret, dette er forskellen mellem forkølelse og influenza

Disse spytdråber klæber til næsen eller munden på andre mennesker, der er i nærheden, de kan også inhaleres og komme ind i lungerne. Den måde, influenzavirussen overføres på, kan være ved at røre ved en overflade eller genstand, der er blevet kontamineret med virussen, og derefter røre ved mund eller næse. Denne anden transmissionsmåde er mindre almindelig.

Overførsel sker hos en person inden for tre til fire dage efter kontaminering for et alvorligt tilfælde af influenza. De fleste raske voksne kan smitte andre mennesker fra dagen før symptomer opstår og mellem 5 til 7 dage efter, at sygdommen har inficeret kroppen fuldt ud. Børn og personer med svækket immunforsvar kan overføre virussen i mere end 7 dage

Influenzasymptomer begynder at dukke op omkring 2 dage efter infektion, det kan også være mellem 1 til 4 dage. Det vil sige, at overførsel af influenzavirus kan ske, allerede før du ved, du er blevet smittet, det kan også være, når du har haft denne influenza. Årsagen er, at nogle mennesker, der er inficeret med influenza, ikke viser nogen symptomer, og i denne periode er overførsel og spredning af virussen stadig mulig.

Læs også: Inklusive influenzatyper, hvorfor kaldes det svineinfluenza?

Forebyggelse af influenzatransmission, hvordan gør man det?

Influenzavaccinen er den bedste måde at forhindre influenzavirus i at sprede sig. Denne vaccine anbefales at blive gentaget hvert år for at vedligeholde og beskytte kroppen mod overførsel af influenzavirus, der er modtagelig for at forekomme. Du skal dog også tage følgende forholdsregler.

  • Undgå direkte kontakt med personer, der er syge med influenza.

  • Fordi det lettere overføres gennem luften, anbefales det at bære en maske, når du laver aktiviteter uden for hjemmet eller mens du kører offentlig transport, fordi smitte vil ske lettere.

  • Brug en serviet eller dæk din mund med et lommetørklæde, når du nyser for at beskytte andre mod at sprede influenzavirus.

  • Hvis du bliver forkølet, skal du sørge for at tage mindst én hel dags hvile for at genoprette dit helbred og undgå at sprede det til andre mennesker.

Læs også: 5 fødevarer, der kan indtages under influenza

Tilsyneladende er den måde, influenzavirussen overføres på, nem og hurtig, den kan endda forekomme inden for 1 dag efter, at nogen er smittet. Ønsker du at lave forebyggelse med vacciner, kan du til enhver tid bestille tid hos en læge på det sygehus, der svarer til, hvor du bor eller det sted, der er tættest på dig. Du kan se hvordan her. Ikke nok med det, du kan også spørge en læge direkte Hent Ansøgning .