Mere farlig end morfin, dette er effekten af ​​Kratom-blade

, Jakarta - Siden oldtiden har Indonesien været kendt som en producent af krydderier og forskellige andre dyrkede planter, der har høj økonomisk værdi. Ikke nok med det, disse typiske indonesiske urteplanter har ret høje sundhedsmæssige fordele, lige fra helbredelse af sygdomme, forebyggelse af kræft og opretholdelse af ens sundhed. En type plante, der for nylig er blevet diskuteret meget, er kratombladplanten.

Kratomblade findes faktisk ikke kun i Indonesien, en plante med et videnskabeligt navn Mitragyna speciosa det kan også findes i Thailand, Myanmar, Malaysia og Sydasien. Selvom det er kendt for at have fordele, men på det seneste Healthline oplyser, at dette anlæg ikke er godkendt til medicinsk brug. Hvad tror du årsagen er? Lad os se svaret gennem beskrivelsen nedenfor!

Læs også: Begynder at blive kigget på for behandling, er urter sikre?

Lær mere om Kratom-blade

I Indonesien kommer kratomblade fra et tropisk stedsegrønt træ i kaffefamilien, der trives i Kalimantan. Ikke alene kan det bruges som et stimulerende og beroligende middel, nogle mennesker tror, ​​at denne plante er effektiv til behandling af kroniske smerter, fordøjelsesproblemer og som et lægemiddel til at lindre opiumsafhængighed.

Selvom den er kendt for sine mange fordele, er denne lægeplante i Indonesien inkluderet i kategorien af ​​psykotrope klasse 1, såsom heroin og kokain. De, der konstateres at have misbrugt det til stoffer, får en maksimal fængselsstraf på 20 år.

National Narcotics Agency (BNN) blev for nylig rapporteret at indsende denne plante til sundhedsministeriet for at hæve dens klassificering som et klasse 1-lægemiddel. Dette skyldes, at det viser sig, at kratom er farligere end antaget. Det er ti gange farligere end kokain eller marihuana.

Lancering South China Morning Post Den 10. oktober 2019 modtog United States Food and Drug Administration en rapport om, at mere end 130 mennesker døde hver dag af opioidoverdosis. Et sådant tilfælde var i Florida, hvor en sygeplejerske blev arresteret, fordi hendes patient døde i sin bil. Ved undersøgelsen viste det sig, at patienten faldt i søvn efter at have indtaget to pakker kratompulver.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er en klinisk forsøgsprocedure for urtemedicin

Hvorfor anses Kratom for at være mere farlig end morfin?

Når det bruges i lave doser, virker kratom som et stimulerende middel. Folk, der har brugt lave doser af kratom, rapporterer, at de føler sig mere energiske, mere opmærksomme og mere omgængelige. Mens kratom ved højere doser er nyttig som beroligende middel, frembringer det en euforisk effekt, følelsesmæssig opbygning og visse fornemmelser.

Kratom indeholder alkaloiderne mitragynin og 7-hydroxymitragynin, som har vist sig at have smertestillende (smertelindrende), anti-inflammatoriske eller muskelafslappende virkninger.

Ifølge European Center for Drug and Drug Addiction Monitoring (EMCDDA) producerer små doser kratom en stimulerende effekt, der normalt opstår 10 minutter efter brug og kan vare op til 1,5 time. I mellemtiden udtalte Adhi Prawoto som sekretær for BNN, at brugen af ​​små mængder kratom er et stimulans eller det samme som kokain, men brugen af ​​store typer er et opioid eller det samme som morfinheroin. Derfor opfordrer BNN fortsat regeringen til at forbyde cirkulation af kratomplanter.

Hvad angår forskningen i indholdet og fordelene ved selve kratom-bladene, er der ikke gjort meget. Derfor er kratom ikke blevet officielt anbefalet til medicinsk brug. Dybdeundersøgelser er vigtige for udviklingen af ​​behandlingen. Denne undersøgelse om kratom omfatter identifikation af skadelige virkninger og skadelige interaktioner med andre lægemidler, samt identifikation af en effektiv dosis for ikke at forårsage skadelige bivirkninger.

Læs også: Alert, stofmisbrug påvirker hjernens funktion

Hvis du stadig har brug for yderligere information om kratom eller andre typer lægeplanter, kan du chatte med lægen gennem applikationen . Læger vil altid være klar til at besvare spørgsmål og give sundhedsråd i henhold til din helbredstilstand.

Reference:
Live Science. Tilgået i 2019. 5 ting at vide om Kratom.
Healthline. Tilgået i 2019. Er Kratom sikkert?
WebMD. Hentet i 2019. Hvad er Kratom?