Her er 6 symptomer på galdesten ved blokering af fordøjelseskanalen

Hej c, Jakarta - Galdesten er formet som hårde småsten, normalt lavet af kolesterol og bilirubin i galdeblæren. De varierer i størrelse fra så små som en sandsten til så store som en golfbold. Årsagen er, at galdeblæren laver store galdesten af ​​en frugt, hundredvis af små sten eller en kombination af store og små sten.

Når galdesten blokerer galdegangen, mærker du en pludselig smerte i øverste højre mave. Denne smerte kaldes galdeblæreanfald eller galdekolik. De fleste tilfælde af galdesten forårsager ikke blokeringer og kræver ikke særlig behandling.

Læs også: Galdesten vs nyresten, hvad er mere farligt?

Symptomer på galdesten, der blokerer fordøjelseskanalen

Normalt forårsager galdesten ingen symptomer. Men hvis blokeringen er mere alvorlig eller udvikler sig i andre dele af fordøjelsessystemet, er symptomerne på galdesten:

  • Mavesmerter, der kommer og går, er pludselige og smertefulde , der varer fra 1 til 5 timer. Smerten mærkes normalt midt i maven, under højre side af brystkassen (spreder sig fra denne side til skulderbladet). Denne smerte er konstant og kan ikke lindres bare ved at gå på toilettet.

  • Høj feber, over 38 grader celsius.

  • Hjerterytme føles hurtigere.

  • Mistet appetiten , hvilket resulterer i vægttab.

  • Kløende hud og gulfarvning, som også er synlig i øjnene.

  • Diarré og havde kuldegysninger.

Læs også: Bekymret for galdesten? Sørg for at bestå disse 5 tests

Galdesten bliver en sygdom, der har potentiale for alvorlige komplikationer, hvis den ikke behandles med det samme. Derfor skal du straks søge læge, hvis du mærker et eller flere af symptomerne. Fordi de komplikationer, der opstår i form af:

  • Betændelse i galdeblæren (akut kolecystitis). Dette sker, når galdegangen bliver permanent blokeret, hvilket får galde til at opbygge sig i galdeblæren og forårsage betændelse.

  • Gulsot. Denne sundhedssygdom opstår, når galdesten kommer ud af blæren ind i galdekanalerne og blokerer for strømmen af ​​galde.

  • Akut kolangitis. Hvis galdegangene er blokerede, er de modtagelige for infektion med bakterier. Normalt behandles dette med antibiotika.

  • Akut pancreatitis. Opstår, når galdesten passerer fra galdeblæren og blokerer åbningen af ​​bugspytkirtelkanalen, hvilket forårsager betændelse.

  • Galdeblærekræft. Disse komplikationer er sjældne, men meget alvorlige. Mennesker, der har en historie med galdestenssymptomer, er i fare for denne komplikation.

  • Galdesten ileus. Som med galdeblærekræft er denne komplikation sjælden, men alvorlig. Opstår, når en fistel-kanal åbner sig nær galdeblæren.

Læs også: 4 tips til at undgå galdesten

Det var symptomerne på galdesten, som du bør kende, fordi nogle tilstande viser tilstedeværelsen af ​​galdesten uden at vise symptomer, indtil de endelig når det akutte stadium. Du kan bede lægen om at få information om denne sundhedslidelse, naturligvis ved at bruge applikationen . Det er ikke svært at bruge, bare nok Hent Ansøgning og vælg tjenesten Spørg en læge. Håber det er nyttigt.