Kan man føde normalt uden sting?

, Jakarta – Fødselsdagen er den mest ventede dag såvel som en stressende dag for gravide kvinder. Årsagen er, at fødslen er en proces, der ikke er let og kan være smertefuld, uanset hvilken metode man vælger.

Hvis moderen vælger at føde vaginalt, er der flere dele af fødemetoden, der er ubehagelige, hvoraf den ene er den høje mulighed for at skabe en vaginal flænge, ​​så moderen bliver nødt til at få sting. Denne proces forårsager bestemt smerte. Er det muligt at få en normal levering uden sting?

Læs også: Lav en normal levering, forbered disse 8 ting

Mulighed for normal fødsel uden sting

Under vaginal fødsel er perinealområdet (området mellem vagina og anus) i stand til at strække sig, når barnet kommer ud. Alligevel kan mellemkødet også rives, hvis størrelsen af ​​barnet er for stort, eller mellemkødet er mindre elastisk.

En rift, der kan opstå under fødslen, kan variere fra kun huden omkring skeden til at involvere analsfinkteren (tredje og fjerde grads tårer). Første- og andengrads perineale tårer er de mest almindelige typer og forårsager ikke langvarige problemer. Mens tredje og fjerde grads tårer ofte opstår uden nogen åbenbar eller uforudsigelig grund.

Følgende faktorer kan øge risikoen for at rive mellemkødet, nemlig:

  • Første levering.
  • Babyen vejer mere end 4 kg.
  • Arbejdstiden er lang.
  • Barnets skulder sætter sig fast bag skambenet (skulderdystoci).
  • Levering sker ved hjælp af et vakuum eller en klemme.

Den gode nyhed er, at ikke alle perineale tårer behøver sting. Hvis riften er mild og ikke involverer muskelvæv, vaginale vægge, urinveje eller anus, kræver det normalt ikke suturering. Men hvis perinealrivningen er dyb og bred nok til at påvirke disse områder, kan suturer være nødvendige.

Nogle gange er en episiotomi, nemlig at skære perineum, også nødvendig for at gøre det lettere for barnet at komme ud og for at forhindre en bredere vaginal rift under fødslen.

Denne procedure kræver sting for at lukke det lavede snit. Selvom episiotomi plejede at være en rutineprocedure under fødslen, er det nu ikke længere. En episiotomi udføres kun, når moderens baby skal fødes med det samme på grund af visse medicinske tilstande.

Læs også: Gravide kvinder skal kende stadierne af normal fødsel

Tips til normal fødsel uden sting

Desværre er der ingen sikker måde at forhindre en rift i huden omkring skeden under en normal fødsel, men der er måder, du kan reducere risikoen for, at der opstår en alvorlig rift. Disse metoder omfatter:

  • Klar til at skubbe

I den anden fase af fødslen, skubbefasen, prøv at gøre skubningen mere kontrolleret og mindre påtrængende. At skubbe barnet forsigtigt og langsomt ud kan give vævet tid til at strække sig og gøre plads til barnet. Fødselslægen eller embedslægen vil give vejledning til gravide kvinder hertil.

  • Hold Perineum varm

Påføring af en varm kompres ved at placere en varm klud rundt om mellemkødet under fødsel hjælper også med at reducere risikoen for en alvorlig rift. Varme temperaturer vil øge blodgennemstrømningen og slappe af i musklerne omkring mellemkødet, hvilket gør det lettere at strække.

  • Perineal massage

At give massage til vævet omkring skeden kan gøre det mere fleksibelt og derved øge moderens chancer for at få en vaginal fødsel uden sting. Din fødselslæge vil normalt anbefale en perineal massage til hjemmet i slutningen af ​​tredje trimester, som er når du er 34 uger gravid.

  • At vælge en god stilling under fødslen

Der er en række fødestillinger, der kan mindske risikoen for at blive revet i stykker under fødslen. I stedet for at ligge på ryggen under fødslen, sæt dig i en oprejst stilling. Fødselslæger kan også hjælpe mødre med at finde en behagelig og sikker fødestilling.

Hvis du ønsker at føde naturligt uden sting, så tal med din fødselslæge. Spørg hende, hvilke teknikker hun bruger til at forhindre vaginal tårer og forslag, hun kan tage for at forberede sig til fødsel.

Læs også: Sådan passer du på sømmene efter normal levering

Ønsker du at stille spørgsmål til andre ting omkring din graviditet, kan du også kontakte lægen gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan en ekspert og betroet læge give moderen de rigtige sundhedsråd. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Kan vaginale rifter under fødslen forebygges?
Mayo Clinic. Hentet 2021. Episiotomi: Når det er nødvendigt, når det ikke er.
Royal College of Obstetricians & Gynecologists. Tilgået i 2021. Reducerer din risiko for perineale tårer
Baby Center. Tilgået i 2021. Perineal tårer.