Dette er et tegn på, at nogen har en obsessiv kærlighedsforstyrrelse

Jakarta - Har du nogensinde hørt om obsessiv kærlighedsforstyrrelse? Som navnet antyder, obsessiv kærlighedsforstyrrelse, eller obsessiv kærlighedsforstyrrelse , opstår, når en person er besat af en elsket. Den pågældende besættelse får ham til at føle behovet for at beskytte sin elskede obsessivt, endda have en tendens til at kontrollere.

Selvom der ikke er nogen separat medicinsk eller psykologisk klassifikation for tvangspræget kærlighedsforstyrrelse, ledsager den ofte andre former for psykisk sygdom. Så hvad er tegnene på en person, der har en obsessiv kærlighedsforstyrrelse? Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: Tidlig opdagelse af skizofren psykisk lidelse

Hvad er symptomerne på obsessiv kærlighedsforstyrrelse?

Der er flere tegn eller symptomer, der ses, når nogen oplever tvangspræget kærlighedsforstyrrelse, nemlig:

  1. Føler mig ekstremt tiltrukket af sine kære.
  2. Hav tvangstanker om personen.
  3. Føler behov for at "beskytte" sine kære.
  4. Har tanker og udfører ofte besiddende handlinger.
  5. Ekstrem jalousi, når en elsket interagerer med andre mennesker.
  6. Lav selvtillid.

I nogle tilfælde kan symptomerne forværres i slutningen af ​​forholdet, eller hvis personen afviser personen. Her er nogle andre tegn på obsessiv kærlighedsforstyrrelse, der kan genkendes:

  • Send beskeder, e-mails og telefonopkald gentagne gange til de personer, de er interesserede i.
  • Konstant behov for at blive beroliget.
  • Svært ved at få venner eller vedligeholde kontakt med familiemedlemmer på grund af en besættelse af én person.
  • Overvåg dine kæres handlinger.
  • Kontroller, hvor kære går hen, og de aktiviteter, de laver.

Læs også: Overdreven selvtillid bliver farlig, her er virkningen

Obsessiv kærlighedsforstyrrelse forbundet med andre psykiske sygdomme

Årsagen til obsessiv kærlighedsforstyrrelse er stadig uklar. Imidlertid er lidelsen højst sandsynligt relateret til andre psykiske sygdomme, såsom:

1. Tilknytningsforstyrrelse

Denne lidelse refererer til mennesker, der har følelsesmæssige tilknytningsproblemer, såsom mangel på empati eller en besættelse af andre mennesker. Denne lidelse udvikler sig generelt i barndommen fra negative oplevelser med forældre eller omsorgspersoner.

2. Tærskel personlighedsforstyrrelse

Denne lidelse er karakteriseret ved problemer med selvbilledet, kombineret med alvorlige humørsvingninger. Borderline personlighedsforstyrrelse kan gøre den ramte fra så vred til meget glad i løbet af få minutter eller timer.

Episoder med angst og depression forekommer også. Når man overvejer obsessiv kærlighedsforstyrrelse, kan personlighedsforstyrrelser forårsage et skifte mellem ekstrem kærlighed til nogen til at være meget afvisende.

3. Vrangforestillingsjalousi

Baseret på vrangforestillinger (begivenheder eller fakta, der menes at være sande), manifesteres denne lidelse ved en insisteren på ting, der har vist sig at være falske. I tilfælde af obsessiv kærlighedsforstyrrelse får vrangforestillingsjalousi den lidende til at tro, at den anden person har gengældt sine følelser, selvom de har forklaret, at det ikke er sandt.

Læs også: Lebaran og Holiday Blues, her er 4 måder at håndtere dem på

4.Erotomani

Denne lidelse er et krydsfelt mellem vrangforestillinger og tvangstanker kærlighedsforstyrrelser. I erotomani tror en person, at en person, der er berømt eller har en højere social status, er forelsket i ham. Mennesker med erotomani har ofte svært ved at omgås andre mennesker og har en tendens til at kunne lide at være alene.

5. Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD)

Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD) er en kombination af tvangstanker og tvangsritualer. Denne lidelse kan forstyrre dagligdagen. OCD gør også, at syge har brug for konstant tryghed, hvilket i sidste ende påvirker forholdet.

Det er en lille forklaring på obsessiv kærlighedsforstyrrelse. Hvis du eller en tæt på dig oplever tegnene, så brug appen at tale om det med en psykolog, ja.

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Obsessive Love Disorder.
Psyk Central. Hentet 2021. OCD og tvangstanker om en anden person.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Obsessiv kærlighedsforstyrrelse: Symptomer og behandling.