Ammende mødre spiser krydret, her er hvad du skal være opmærksom på

, Jakarta – Der cirkulerer mange myter og unøjagtige oplysninger om ammeproblemer. Desværre tages den tilgængelige information ofte for givet uden at forsøge at finde kilden og sandheden. Som et resultat kan ammende mødre føle sig "låst inde" og gå skævt i at tage sig af deres baby.

En af de myter, man stadig ret ofte tror på, er, at den mad, moderen indtager, kan ændre smagen af ​​modermælk, og det vil have en indvirkning på barnet. Når en ammende mor fx spiser krydret mad, mener man, at det kan få modermælken til at smage krydret og kan få den lille til at opleve fordøjelsesproblemer, nemlig diarré.

Nå, der er ingen grund til at bekymre dig for meget, hvis du har hørt om dette. Ammende mødre rådes til at være opmærksomme på den mad, der indtages. Men den type mad, som moderen indtager, ændrer overhovedet ikke smagen af ​​modermælk.

Faktisk tager mælkeproduktionen, der opstår i kroppen, næringsstoffer fra moderens blod, ikke fra fordøjelsen. Det betyder, at de næringsstoffer, der vil blive "kanaliseret" til babyen, selvfølgelig har bestået filtreringsprocessen af ​​fordøjelsessystemet.

(Læs også: Disse er 5 fordele ved amning for babyer og mødre, som du kan mærke)

Ting du skal være opmærksom på, før du spiser krydret

Mødre rådes dog ikke til at indtage krydret mad i for store mængder. Gravide kvinder skal opretholde fødeindtaget for at opretholde en god modermælkskvalitet. For hos nyfødte er modermælk en af ​​de vigtigste fødevarer, der er nødvendige for vækst.

En række undersøgelser har vist vidunderene ved eksklusiv amning hos børn. Eksklusiv amning gives fra barnet er født til verden, til det fylder seks måneder. Faktisk har modermælk en række næringsstoffer, som babyer har brug for, nemlig vitaminer, mineraler, fedtstoffer, kulhydrater, proteiner og væsker i de rigtige mængder, som babyer har brug for i de første 6 måneder af livet.

Babyer, der er vant til udelukkende at blive ammet, vil normalt være sundere og mere beskyttede. Fordi en af ​​fordelene ved modermælk til babyer er at give kropsbeskyttelse, som modermælk ikke har.

Nå, faktisk er det fint for mødre at spise mad, der har en krydret og sur smag. Det skal dog bemærkes, at den anbefalede mængde i kroppen er begrænset. For det er muligt, at en lille del af fødevareindholdet kommer i modermælken.

Hvis en ammende mor indtager krydret mad i overkant, frygter man, at det ikke kun kan have indflydelse på barnet. Fordi at spise for meget krydret mad kan udløse fordøjelsesproblemer og føre til dehydrering, som kan opleves af moderen.

Derudover er chili som hovedingrediensen i krydret mad kendt for at indeholde capsaicin. Selvom det ikke er sikkert, kan forbruget af dette indhold forårsage, at moderen, selv babyen, får diarré. For der er nogle babyer, der er meget følsomme over for capsaicin, så de oplever diarré, når moderen spiser krydret mad. Diarré hos babyer kan også opstå på grund af allergier, der påvirker barnets fordøjelsessystem.

Diarré hos spædbørn er kendetegnet ved en ændring i hyppigheden af ​​afføring til at blive hyppigere. Normalt på én dag vil din lille tisse mere end tre gange. Der sker også ændringer i ekskrementernes konsistens, for eksempel at være flydende og uden papirmasse. Babyer, der har diarré, bør modtage behandling med det samme for at undgå dehydrering eller mangel på væske.

Udover at opretholde fødeindtagelsen, så prøv at tage kosttilskud, der kan få modermælken til at løbe mere glat. Det er nemmere at købe kosttilskud og sundhedsprodukter i appen . Ordrer vil blive leveret til dit hjem inden for en time. Hent appen nu!