Er lungebetændelsesvaccinen effektiv til at forebygge Corona?

, Jakarta - Der er stadig ingen bekræftelse vedrørende corona-vaccinen. Indtil nu konkurrerer en række lande stadig om at producere vacciner og gennemføre forsøg. På den anden side er bølgen af ​​corona-virusangreb i stigende grad ustoppelig. Som et resultat spekulerer mange mennesker på, om der ikke er nogen anden type vaccine, der kan forhindre denne virus? Hvad med lungebetændelsesvaccinen?

Desværre kan lungebetændelsesvaccinen ikke beskytte en person mod corona-virussen. Denne viruss egenskaber kaldes anderledes end andre vira, så den kræver en anden vaccine. Corona-virus er en ny type virus, så den kan ikke sidestilles med andre vira.

Læs også: Næste trin efter Corona Virus Vaccine

Lungebetændelsesvaccine er stadig nødvendig

Lungebetændelsesvacciner, såsom pneumokokvaccinen og Haemophilus influenza type B (Hib) vaccine, kan ikke forhindre coronavirus. Alligevel skal der stadig gives denne vaccine, især for mennesker, der har høj risiko for at udvikle lungebetændelse eller luftvejssygdom. At give denne vaccine kan hjælpe med at opretholde kroppens sundhed som helhed.

Lungebetændelse i sig selv kan optræde som en komplikation af corona-virusinfektion. Dette gør dog stadig ikke lungebetændelsesvaccinen effektiv til at forebygge corona-virussen. Men husk på, at lungebetændelsesvaccinen stadig skal gives for at yde beskyttelse til kroppen.

Der er flere grupper af mennesker, der er modtagelige for lungebetændelse, herunder børn over 2 år, ældre mennesker over 65 år, aktive rygere og personer, der har en historie med kroniske sygdomme, såsom lungesygdomme eller diabetes. Selvom COVID-19-vaccinen endnu ikke er fundet, er risikoen for lungebetændelse fortsat og kan slå til når som helst. Derfor er det at give vacciner en måde, man kan gøre for at beskytte og forebygge denne sygdom.

Læs også: Corona-vaccine er endnu ikke tilgængelig, her er hvordan man reducerer smittehastigheden

Derudover kan det at give vacciner faktisk hjælpe med at booste immunsystemet. Så selvom det ikke kan forhindre infektion med corona-virussen, vil kroppen i det mindste med en vaccine have højere evner og immunitet. Fordi et fald i immunsystemet alias immunitet kan forværre kroppens tilstand og få virussen til at blive mere modtagelig for angreb.

Tilbage til behandling eller hvordan man forebygger corona-virussen. Udover lungebetændelsesvaccinen var der tidligere også en række lægemidler, der menes at kunne forhindre corona-virusinfektion, hvoraf det ene var hydroxychloroquin, som er et lægemiddel, der bruges til at behandle malaria. Igen er der ingen beviser for, at dette lægemiddel kan forhindre corona-virussen.

Udviklingen af ​​selve coronavaccinen udføres stadig. En række forskere fra forskellige lande i verden er begyndt at studere den nye corona-virus eller 2019-nCoV siden dens fremkomst. Indtil nu er der i det mindste flere corona-vaccinekandidater blevet foreslået, og de gennemgår i øjeblikket en proces med menneskelige forsøg.

Der er mange aspekter, der skal overvejes, før man masseproducerer en corona-vaccine, herunder effektivitetsniveauet, sikkerheden og risikoen for bivirkninger, der kan opstå. For nylig blev der annonceret et forsøg med en vaccinekandidat fra Sinovac. Denne vaccine kaldes sikker at bruge, også hos ældre. Desværre viser denne COVID-19-vaccinekandidat en svag respons hos ældre sammenlignet med yngre voksne.

Læs også: 4 fakta om gratis Covid-19-vacciner med BPJS-sundhed

Hold dig opdateret med information om corona-vaccinen ved at læse artiklen om . Hvis du er syg, kan du også bruge denne app til at tale med din læge og dele dine symptomer. Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald og Snak . Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference
WHO. Adgang til 2020. Råd om Coronavirus (COVID-19) til offentligheden: Mythbusters
Healthline. Tilgået 2020. Hvor lang tid vil det tage at udvikle en vaccine mod coronavirus?
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Kan lungebetændelsesskuddet beskytte mig mod at få COVID-19?
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Efterhånden som coronavirus spreder sig, mange spørgsmål og nogle svar.