Myte eller fakta, sæd kan hjælpe med at slippe af med acne

, Jakarta – At have ren ansigtshud uden acne er drømmen for de fleste. Årsagen er, at udseendet af acne på huden ikke kun forårsager smerter på grund af betændelse, men kan forstyrre udseendet og reducere selvtilliden.

Af denne grund er mange mennesker villige til at gøre og prøve forskellige måder at slippe af med acne. Herunder at tro på oplysninger, der ikke er bevist sande, såsom at påføre sædvæske til behandling af acne.

Myten kommer fra nogle menneskers overbevisning, at indholdet i sædvæske kan hjælpe med at overvinde hudproblemer. Sperm er kendt for at indeholde næringsstoffer, såsom protein, magnesium, zink, calcium, kalium og fructose. Ikke nok med det, en undersøgelse fra Institut for Biologi og Geologi ved Universitetet i Troms, Norge, sagde også, at der er en antioxidant kaldet spermin i hver dråbe sædvæske.

Brugen af ​​sædvæske til ansigtsbehandlinger blev dog slet ikke anbefalet. Årsagen er, at selv om den indeholder næringsstoffer, indeholder sædvæske også enzymer, syrer og lipider. Kombinationen af ​​indholdet i sædvæske siges at have potentiale til at forårsage irritation, hvis den påføres huden, især hvis den efterlades i lang tid.

Måske er der nogle mennesker, der har prøvet det og siger, at denne væske kan hjælpe med at eksfoliere døde hudceller. Men husk på, at der stadig er andre bivirkninger, du skal være opmærksom på, fordi det kan føre til hudproblemer.

Påføring af sædvæske, der har et alkalisk stof, siges at forstyrre hudbarrieren. Som et resultat bliver huden mere modtagelig for infektion. Uden beskyttelse er huden også modtagelig for oxidationsmidler, der får huden til at ældes hurtigere, på grund af nedbrydningen af ​​kollagen og elastin.

Stoffer indeholdt i sædceller, såsom zink og kobber, er faktisk gavnlige for huden. Disse to stoffer er dog kun til stede i en lille mængde i sædceller. Det vil sige, at fordelene vil være meget små, hvis du påfører væsken. Til gengæld er der mange skønhedsprodukter, som indeholder stoffer, der "afviser" acne fra ansigtshuden.

Ikke nok med det, du kan også anvende naturlige og sikrere måder at slippe af med acne. For, hvem ved, hvad er de risici, der kan opstå i huden eller under generelle sundhedsmæssige forhold, hvis sæd påføres huden. I stedet for at slippe af med acne, kan dette faktisk udløse overførsel af visse sygdomme.

Naturlige og sikre måder at slippe af med acne

Måden at slippe af med acne naturligt kan startes ved at vaske eller rense det område, der er ramt af acne, med et naturligt rensemiddel. Rens dit ansigt regelmæssigt mindst to gange om dagen med mild sæbe og varmt vand.

Du kan også bruge naturlige ingredienser såsom agurk for at slippe af med acne. Den røde farve og betændelse forårsaget af acne kan lettes med agurk. Det skyldes, at agurk har evnen til at afkøle huden. Æggehvider og honning bruges ofte som naturlige ingredienser til behandling af acne.

Ud over hudpleje, skal overvindelse af acne udsat hud også være udstyret med en sund livsstil. Sørg for altid at få nok hvile, spis et nærende og afbalanceret indtag, undgå stress og undgå overdreven eksponering for forurenende stoffer.

Hvis den akne, der vises, bliver værre, så prøv at diskutere det med din læge. Du kan bruge appen at tale med din læge om acne eller andre hudlidelser. Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Kend 5 fakta om acne
  • Sådan overvinder du sandbumser i ansigtet
  • Pas på, håndter ikke acne forsigtigt