2 måder at vælge den rigtige ernæring til kræftpatienter

”Der er flere vigtige ting, der skal overvejes i kræfthelingsperioden. En af dem er indtagelsen af ​​næringsstoffer, som kroppen skal opnå. Det er vigtigt at sikre, at du får alle de næringsstoffer, du har brug for, for en hurtigere restitution."

, Jakarta - Der er mange ting, der skal gøres for at komme igennem kræftbehandlingsperioden. Udover at tage medicin og lave regelmæssige kræfttjek, skal du også tillægge dig en sund livsstil.

En ting, der skal overvejes, er indtaget af næringsstoffer hver dag, så det kan hjælpe kroppen med at overvinde unormale celler, der angriber. Men hvad er de næringsstoffer, der skal opnås hver dag? Find ud af svaret her!

Vigtige næringsstoffer for kræftpatienter

I Indonesien er kræft stadig en dødelig og dødelig sygdom, som mange mennesker frygter. Ifølge resultaterne af Basic Health Research (Riskesdas) har forekomsten af ​​tumorer/kræft i Indonesien vist en stigning. Tallet gik fra 1,4 pr. 1000 indbyggere i 2013 til 1,79 pr. 1000 indbyggere i 2018. Ganske bekymrende, ikke?

Læs også: Fødevarer, der kan øge risikoen for at få kræft

Kræft opstår ikke bare uden årsag. Forskellige undersøgelser siger, at denne sygdom er relateret til livsstil. Spørgsmålet er, hvordan mennesker med kræft opretholder deres tilstand for at forblive raske?

En ting at bemærke er det daglige ernæringsindtag. Ernæring i sig selv er den proces, hvor maden behandles og bruges af kroppen til vækst, opretholdelse af en sund krop og udskiftning af beskadiget væv.

Ved at spise de rigtige fødevarer kan næringsstoffer, der kommer ind i kroppen, få kroppen hurtigere tilbage til sundhed. Dette skal gøres før, under og efter kræftbehandling udføres.

Hvad er så de næringsstoffer, der er nødvendige for, at mennesker med kræft kan komme sig hurtigt? Her er beskrivelsen:

1. Kulhydrater

Et af de næringsstoffer, der skal opfyldes af en, der har kræft, er kulhydrater. Dette stof kan give den energi, kroppen har brug for under kræftbehandling.

Nogle gode kilder til kulhydrater for mennesker med kræft at indtage, så deres kulhydratbehov bliver opfyldt, er brune ris, fuld hvede, ærter, korn og andre.

2. Protein

Et andet næringsstof, der skal opfyldes af en, der er i kræftbehandling, er protein. Faktisk indeholder protein aminosyrer, der er meget gode til at reparere kropsvæv og holde immunsystemet i topform. Fødevarer rige på protein omfatter magert kød, æg, yoghurt og mælk. Alle disse fødevarer er meget gode til at reparere kropsceller beskadiget af kræft.

Læs også: Godt for musklerne, her er 7 fordele ved protein, du skal kende

3. Vitaminer

Alle ved, at tilstrækkelige vitaminer kan holde kroppen sund. Disse næringsstoffer er i stand til at reparere beskadiget kropsvæv, vedligeholde kroppens immunsystem, for at sikre, at alle kroppens organer fortsætter med at fungere normalt. Du kan få vitaminer fra frugt og grøntsager, eller fra kosttilskud.

4. Mineraler

En person, der er i kræftbehandling, skal opfylde behovene for mineraler. Faktisk kan disse næringsstoffer hjælpe kroppen med at styrke immunsystemet. Noget madindtag for at opfylde mineralbehov, såsom calciumrige fødevarer, grønne grøntsager, skaldyr og andre.

Læs også: Når man går ind i 40'ernes alder, er disse 5 kilder til protein nødvendige

Efter at have valgt fødevarer, der kan opfylde dine daglige ernæringsmæssige behov, er det også vigtigt at ændre den måde, du behandler fødevarer på. For eksempel, tidligere stegt, bagt eller bagt, prøv nu at dampe eller koge.

Som forklaret ovenfor kan du tilføje kosttilskud eller mælk for at imødekomme kroppens ernæring. For eksempel ved at forbruge Nestlé - Optimal Boost. Mælk til ældre er rig på valleprotein, forskellige vitaminer lige fra A, D, E, K, C, B1, B2, B3, til B12, samt vigtige mineraler, såsom selen, calcium, fosfor, til jern.

Nestle-Boost Optimum i stand til at hjælpe kroppen med at dække det daglige ernæringsbehov. Denne mælk er velegnet til indtagelse til dig, der har super travlt og har tendens til at springe måltider over.

Det, der skal understreges, har hver læge sin egen procedure til behandling af kræftpatienter. Diskuter derfor med din læge, inden du beslutter dig for den rigtige kost til mennesker med kræft.

Vil du vide mere om at vælge den rigtige ernæring til mennesker med kræft? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Sundhedsbørs Singapore. Tilgået 2021. Balanceret kost for kræftpatienter.
Michigan Universitet. Besøgt oktober 2021. De bedste diæter til kræftpatienter og kræftoverlevere.
Dharmais. Tilgået i 2021. Cancer: Nutrition in Cancer Patients.