6 negative virkninger af vitamin B-mangel under faste

, Jakarta - Vitamin B spiller en vigtig rolle for at hjælpe kroppen med at fungere korrekt og støtte kroppens sundhed. Desværre er det ikke få mennesker, der glemmer vigtigheden af ​​B-vitaminer, især når de faster.

De fleste mennesker spiser al slags mad foran dem uden at tænke på de næringsstoffer, der kommer ind på grund af sult. Derfor bør du kende nogle af de dårlige virkninger, der kan forårsages af mangel på B-vitaminer under faste. Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: 4 typer vitaminer, som din krop har brug for, når du faster

Dårlig virkning, når kroppen mangler vitamin B under faste

B-vitaminer er næringsstoffer, der har en vigtig rolle i at opretholde en sund krop. Dette indhold er meget vigtigt for at opretholde cellesundhed og holde kroppen ophidset. Du kan imødekomme forbruget af B-vitaminer ved at spise bestemte fødevarer eller indtage i tabletform.

Det er dog ikke få, der er mindre opmærksomme på indtagelsen af ​​mad, der kommer ind i kroppen, mens de faster. Faktisk er kroppen modtagelig for sygdom, hvis du ikke tager vitaminer, især hvis den mad, du indtager, har tendens til at være usund. På grund af dette oplever kroppen en mangel på B-vitaminer, som kan forårsage nogle negative virkninger eller symptomer.

Nå, det er, hvad der sker, hvis kroppen mangler B-vitaminer under faste, herunder:

1. Svag og træt

Kroppen føles svag og let træt er de første symptomer, som du vil mærke, hvis kroppen mangler vitamin B. Årsagen er, at B-vitaminer spiller en rolle i at producere røde blodlegemer, der transporterer ilt gennem hele kroppen. Mangel på indtag af dette vitamin gør, at ilt ikke transporteres effektivt gennem hele kroppen, hvilket gør dig tilbøjelig til at blive svag og træt. Ikke nok med det, svaghed og svaghed i kroppen kan også opstå på grund af megaloblastisk anæmi som følge af mangel på vitamin B-indtag i kroppen.

2. Glossitis og trøske

Glossitis er et udtryk, der bruges til at beskrive en betændt tunge. Hvis du oplever det, ændrer tungen farve og form, hvilket gør den smertefuld, rød og hævet. Betændelse får tungen til at se glat ud, da alle de små knopper på tungen strækker sig og forsvinder. Ikke nok med det, manglen på B-vitaminer gør dig tilbøjelig til at få sår, især når du faster.

Læs også: Er det nødvendigt at tage vitamintilskud under faste?

3. Humørændringer

Mangel på B-vitaminer under faste, især vitamin B12, har været forbundet med humør- og hjerneændringer, såsom depression og demens. Høje homocysteinniveauer forårsaget af lave B12-niveauer forårsager skade på hjernevæv og forstyrrer signaler til og fra hjernen. Dette er ofte årsagen til humørsvingninger.

4. Åndenød og svimmelhed

Hvis du har blodmangel på grund af mangel på B-vitaminer, kan du opleve åndenød og svimmelhed. Dette kan blive værre, hvis du faster og er aktiv. Denne tilstand opstår, fordi kroppen mangler røde blodlegemer, som er nødvendige for at få nok ilt til kroppens celler. Dette symptom har dog mange årsager, så du bør stadig søge læge, hvis din åndenød er meget generende.

5. Bleg og usund

Mennesker, der mangler B-vitaminer, ser ofte blege ud og oplever nogle gange endda gulfarvning af hud og øjne, kendt som gulsot. Dette sker, fordi B-typen af ​​vitamin B12 har en vigtig rolle i produktionen af ​​DNA, der er nødvendigt for at lave røde blodlegemer. Uden det ville instruktionerne til at bygge cellen være ufuldstændige, og cellen ville ikke være i stand til at dele sig. Sørg derfor for, at indtaget af vitamin B12 under faste opretholdes.

Læs også: 5 nødvendige kosttilskud ved faste

6. Bevægelsesændring

Hvis det ikke behandles med det samme, giver B-vitaminmangel forstyrrelser i nervesystemet, og det påvirker, hvordan du bevæger dig og går. Faktisk kan det også påvirke balance og koordination, hvilket gør dig tilbøjelig til at falde. Disse symptomer opstår ofte hos ældre, som har B-vitaminmangel.

Nu kender du alle de dårlige effekter, der opstår, når kroppen mangler B-vitaminer under faste. Sørg derfor for, at al den mad, der indtages, indeholder et godt indtag for kroppen. På den måde opretholdes kroppens sundhed ledsaget af belønningen opnået under gudstjenesten uden nogen forhindringer.

Udover mad er indtag af B-vitaminer også vigtigt at blive indtaget under faste. Du kan købe dette vitamin gennem applikationen som er direkte forbundet med apoteket i det nærmeste område fra den nuværende placering. Så derfor, Hent Ansøgning nu for at få denne bekvemmelighed!

Reference:

NHS. Tilgået i 2021. Vitamin B12 eller folatmangelanæmi.
Healthline. Tilgået i 2021. 9 tegn og symptomer på vitamin B12-mangel.