Kend årsagerne til, at herpes angriber læber og mund

, Jakarta - Herpes, der angriber læberne og munden er forårsaget af herpes simplex virus (HSV). Faktisk kan denne virus også angribe ansigt, kønsorganer, hud, balder og analområdet. En person, der er inficeret eller angrebet af herpes, oplever normalt ikke symptomer. Når symptomer opstår, ligner de blærer på det berørte område.

Oral herpes kan forårsage sår, væskefyldte vabler eller sår på indersiden af ​​munden, tandkødet og tungen. Sårene kan også brede sig ind i næsen og rundt om næseborene. Så hvad er de faktorer, der får herpes til at angribe læberne og munden?

Læs også: Alert, herpesvirus kan forårsage Kaposis sarkom

Årsager til, at herpes angriber læber og mund

Herpes, der angriber læber og mund eller herpes simplex 1, overføres gennem orale væsker eller sår på huden. Overførsel kan ske gennem kys eller forskellige brug af tandbørster, spiseredskaber, læbestift eller enhver forurenet genstand, der rører munden. Husk, at herpes simplex-virus kan spredes, selvom der ikke er sår på huden i nogen del af kroppen.

Der er to mest almindelige typer herpesvirus:

  • Herpes simplex virus type 1 (HSV-1), som ofte er forbundet med orale infektioner.
  • Herpes simplex virus type 2 (HSV-2), som ofte er forbundet med genitale infektioner.

Begge typer HSV kan inficere munden og kønsorganerne. Når først de er smittet, har ikke alle symptomer. Hvis der er, så er de symptomer, der opstår:

  1. Der er mange smertefulde sår i munden.
  2. Før sårene opstår, er der ubehag som prikken eller kløe i mundområdet.
  3. Patienter føler kvalme, feber, hovedpine og smerter i kroppen.
  4. Der opstår kræftsår, der varer i 10 til 19 dage og er så alvorlige, at den ramte har svært ved at spise og drikke.

Ting man skal være opmærksom på, når herpes i munden kommer igen, hvilket resulterer i, at der opstår en gruppe sår på kanterne af læberne. Såret kan knække og hærde.

Læs også: 4 farer ved herpes simplex, som få mennesker kender

Behandling af herpes på læber og mund

Håndtering af herpes på læber og mund kan gøres for at lindre de symptomer, der opstår. Behandlingen har til formål at fjerne blærerne og forhindre spredning af herpes. Selvom herpes vabler kan gå væk af sig selv, kan din læge ordinere Acyclovir, Famciclovir og Valacyclovir.

Disse lægemidler kan hjælpe med at reducere risikoen for, at personer med herpes overfører herpes til andre. Medicin kan også reducere komplikationer fra herpes.

Medicin mod herpes kommer i form af en person, der tages oralt eller i form af en creme, der påføres såret. Ved svære tilstande gives lægemidlet ved injektion.

For at finde ud af den rigtige behandling for den tilstand, du oplever, bør du spørge din læge gennem ansøgningen . Hvis du har brug for en direkte undersøgelse, gå til lægen på hospitalet og tilgængeligheden af ​​lægen gennem ansøgningen .

Læs også: Lær den type herpes at kende, der kan angribe mund og læber

Det er bedre at tage forholdsregler for at undgå virussen eller forhindre overførsel af HSV-virus til andre. Hvis du har herpes type 1, skal du tage følgende skridt for at forhindre spredning af virussen:

  • Undgå direkte fysisk kontakt med andre mennesker.
  • Del aldrig genstande, der kan sprede virussen, såsom personlige redskaber, bestik, tandbørster eller makeup.
  • Lad være med at have oralsex, kysse eller nogen anden form for seksuel aktivitet, mens du er smittet.
  • Vask dine hænder grundigt og påfør medicinen med en vatpind eller vatpind for at reducere kontakt med såret.

Det er det, du skal være opmærksom på omkring herpes, der angriber læber og mund. Forsøg altid at opretholde personlig hygiejne for ikke at blive udsat for herpes simplex-virus i nogen del af kroppen.

Reference:
MedicinNet. Tilgået 2020. Forkølelsessår (mundherpes, herpes labialis, ikke-genitale herpes simplex-infektioner)
WebMD. Tilgået 2020. Herpes Simplex Virus: HSV-1 & HSV-2