5 vigtige næringsstoffer, der er mest nødvendige under graviditeten

, Jakarta – Mødre ved måske allerede, at den mad, som moderen indtager, vil være hovedkilden til ernæring for babyen i livmoderen. Derfor anbefales det, at mødre får alle de næringsstoffer, som kroppen har brug for, ved at spise en række sunde fødevarer.

Grundlæggende er en sund kost, der anbefales til gravide, det samme som en sund kost for de fleste generelt, nemlig at spise mere frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og sundt fedt. Der er dog nogle vigtige næringsstoffer i kosten, som mødre skal øge under graviditeten, fordi de er nødvendige for barnets udvikling og vækst.

Læs også: 6 Vigtige sunde fødevarer til gravide kvinder

Følgende er vigtige næringsstoffer, som gravide kvinder skal opfylde:

1.Folat og folinsyre

Folat er et B-vitamin, der spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​neuralrørsdefekter hos babyer, som er alvorlige lidelser i hjernen og rygmarven. Mens folinsyre er en syntetisk form for folat, der kan findes i kosttilskud og nærende fødevarer. Folinsyretilskud har vist sig at reducere risikoen for for tidlig fødsel.

American College of Obstetrics and Gynecology (ACOG) anbefaler, at kvinder indtager 600-800 mikrogram folat under graviditeten. Mødre kan få folatindtag fra fødevarer, såsom lever, bønner, æg, mørkegrønne bladgrøntsager og ærter.

Ud over at spise en sund kost skal du sørge for at tage et dagligt prænatalt vitamin, ideelt set fra tre måneder før undfangelsen, for at hjælpe med at opfylde dette vigtige næringsstof.

2.Calcium

Calcium er et vigtigt næringsstof, som mødre skal opfylde for at danne stærke babyknogler og -tænder. Calcium hjælper også moderens kredsløb, muskler og nerver til at køre normalt.

Gravide kvinder har brug for 1000 milligram calcium, som kan opdeles i to doser på 500 milligram om dagen. Gode ​​kilder til calcium kan findes i mælk, yoghurt, ost, fisk og skaldyr, der er lavt i kviksølv, såsom laks, rejer og havkat, tofu, der indeholder calcium og mørkegrønne bladgrøntsager.

Læs også: Det er gavnligt at spise fisk, mens du er gravid, men vær opmærksom på dette

3. D-vitamin

D-vitamin hjælper med at opbygge stærke babyknogler og tænder. Gravide kvinder har brug for 600 internationale enheder (IE) D-vitamin om dagen. Fed fisk som laks er gode kilder til D-vitamin. Andre madvalg for at få D-vitamin indtag, nemlig mælk og appelsinjuice.

4. Protein

Protein er også et vigtigt næringsstof, der skal opfyldes under graviditeten for at sikre en ordentlig vækst af babyens væv og organer, herunder hjernen. Disse næringsstoffer hjælper med væksten af ​​moderens bryst og livmodervæv under graviditeten. Protein spiller en rolle i at øge moderens blodforsyning, hvilket gør det muligt at levere mere blod til barnet.

Moderens proteinbehov stiger i hvert trimester af graviditeten. Gravide kvinder skal indtage omkring 70 til 100 gram protein dagligt, afhængigt af din vægt og nuværende trimester af graviditeten. Tal med din fødselslæge for at finde ud af, hvor meget protein du specifikt har brug for.

Gode ​​proteinkilder til gravide omfatter magert oksekød, kylling, laks, nødder, jordnøddesmør, ærter og ost. sommerhus .

5. Jern

Moderens krop har brug for jern for at lave hæmoglobin, proteinet i røde blodlegemer, der transporterer ilt til væv. Under graviditeten kræver moderen det dobbelte af jernindtaget af en ikke-gravid kvinde. Moderens krop har brug for jern for at lave mere blod til at levere ilt til barnet.

Hvis moderen ikke får nok jernindtag, vil moderen opleve jernmangelanæmi, som kan medføre, at moderen let bliver træt. Svær jernmangelanæmi under graviditet øger også risikoen for for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og postpartum depression.

Gravide kvinder har brug for 27 milligram jern om dagen. Måden at opfylde disse ernæringsmæssige behov er at spise fødevarer, såsom magert rødt kød, fjerkræ og fisk. Andre valg af fødevarer, der indeholder jern, nemlig jernberigede kornprodukter, bønner og grøntsager.

Det er et vigtigt næringsstof for gravide kvinder. Bortset fra at spise sund mad, kan mødre også opfylde deres ernæringsmæssige behov ved at tage kosttilskud. Du bør dog først tale med din fødselslæge om de kosttilskud, du vil tage.

Læs også: 7 tips til at vælge yderligere kosttilskud til gravide kvinder

For at købe kosttilskud skal du blot bruge appen . Bestil blot gennem applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Graviditetsdiæt: Fokuser på disse essentielle næringsstoffer.
Healthline. Tilgået i 2020. Ernæringsbehov under graviditet