Bliv ikke fornærmet, der er en grund til, at børn lyver

Jakarta - Føler du dig trist, vred, endda såret, når du ved, at dit lille barn lyver? Selvfølgelig er følelser naturlige, men som forælder er det vigtigt ikke at dømme sit barn med det samme. Find ud af på forhånd, hvorfor dit barn lyver, og handle klogt.

Normalt begynder børn at kunne lyve, når de kommer i en alder af 3 år. I denne alder begynder børn at være i stand til at udforske mange ting og antage, at der er ting, som deres forældre ikke behøver at vide. Så hvad er de mulige årsager til, at børn lyver, og hvordan reagerer man klogt? Kom nu, se diskussionen!

Læs også: 6 tips til forældreskab, så du ikke lyver

Forskellige mulige årsager til, at børn lyver

Selv voksne har grunde, når de lyver, og det har børn også. Desuden kan børn endnu ikke skelne mellem rigtigt og forkert. Så det kan være de ting, der får børn til at lyve, ikke er en dårlig ting.

Generelt er her nogle mulige årsager til, at dit barn lyver:

1. Frygt for straf

En af de mest almindelige årsager til, at børn lyver, er, at deres forældre er bange for at blive vrede eller følelsesladede. I sidste ende vælger de at lyve af frygt for at blive straffet eller skældt ud.

2.Vil du undgå noget

Når du vil undgå et arbejde eller en aktivitet, kan dit barn lyve. For eksempel ved at lade som om du er syg eller søvnig, når du skal lave skolearbejde eller gøre rent på værelset.

3. Ønsker du at få noget

Børn kan også lyve for at få noget, de gerne vil have. For eksempel løj han, at han havde lavet sit hjemmearbejde, fordi han ville skynde sig at lege med sine venner.

Læs også: Disse er 2 virkninger af at uddanne børn ved at lyve

4.Høj fantasi

Børn har som regel en høj fantasi, hvilket gør det svært at skelne mellem virkelighed og fantasi. Dette kan også være en grund til, at børn lyver, du ved. For eksempel da han sagde, at et monster havde skrevet på hans bog.

5. Søger opmærksomhed

Børn har en tendens til at tørste efter opmærksomhed og ros. At ønske opmærksomhed og ros fra forældre, kan være årsagen til, at børn lyver. For eksempel ved at lyve om, at han fik gode karakterer i skolen, for at blive rost af sine forældre.

6. Ønsker ikke at skuffe forældre

Dette sker ofte for børn, der bliver presset af deres forældre til at nå eller nå et mål. Fordi de føler sig ude af stand til at opfylde deres forældres krav, kan børn lyve. I dette tilfælde ønsker barnet ikke at skuffe sine forældre, så han er tvunget til at lyve.

Hvad kan forældre gøre, hvis deres barn lyver?

Så tidligt som muligt skal forældre give børn forståelse for, at det ikke er godt at lyve. Forklar ham, at hvis du gør det til en vane at lyve, vil han sidde fast i en vanskelig situation senere.

Læs også: Dette er virkningen af ​​at give en løgner kaldenavn til børn

Her er nogle tips, som forældre kan gøre for at stoppe deres barns vane med at lyve:

  • Tilskynd børn til at være ærlige og give ros. Hvis du har mistanke om, at et barn lyver, skal du ikke straks skælde ud og dømme ham. Tilskynd forsigtigt barnet til at fortælle sandheden, og ros det, hvis det er ærligt. Lad ham vide, at han bare skal være sig selv.
  • Så vær et godt eksempel for børn. Værdien af ​​ærlighed efterlignes ofte af børn fra deres forældre. Derfor skal du som forældre være et eksempel på ærlig adfærd og ikke skamme dig over at indrømme fejl over for børn.
  • Lær konsekvenser. Lav regler og grænser for, hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er. Fortæl dit barn, at det får konsekvenser, hvis han lyver. Du bør dog undgå at give fysisk afstraffelse.

Det er en lille diskussion om grundene til, at børn lyver og tips til at overvinde dem. Hvis dit barn allerede har en vane med at lyve og er svær at håndtere, så brug applikationen at drøfte med en børnepsykolog. I nogle tilfælde kan der være tale om en psykisk lidelse, der er årsagen til barnets vane med at lyve.

Reference:
American Academy of Child & Adolescent Psychiatry. Tilgået i 2021. Liggende og børn.
Child Mind Institute. Hentet 2021. Hvorfor børn lyver, og hvad forældre kan gøre ved det.
Healthline. Hentet 2021. Hvad får børn til at lyve?
Psykologi i dag. Hentet 2021. Hvorfor børn lyver, og hvad man skal gøre ved det.
Raising Children Network Australien. Hentet 2021. Løgn: Hvorfor børn lyver og hvad de skal gøre.
Meget vel familie. Hentet 2021. 3 almindelige årsager til, hvorfor børn lyver (og hvordan du bør reagere).