Dette er rollen som en psykolog for mental sundhed

Jakarta – Fysisk sundhed er vigtig at vedligeholde, men glem ikke at passe på mental sundhed. Der er mange forskellige psykiske lidelser, som en person oplever, og ikke et hvilket som helst medicinsk team kan hjælpe dig med at overvinde psykiske problemer. En af de mennesker, du kan møde, er en psykolog.

Læs også: 5 tips til at forbedre mental sundhed i 2019

Psykologernes rolle er stor nok til at hjælpe med at overvinde de sundhedsproblemer, en person oplever. En psykolog er en ekspert i psykologi, som har fokus på en persons adfærd og handlinger.

Kend psykologers rolle i håndteringen af ​​psykiske problemer

En psykolog kan arbejde sammen med en psykiater eller læge for at behandle et psykisk problem. Men en psykolog har en dyb nok rolle til at forebygge, diagnosticere og finde ud af årsagen til, at nogen oplever psykiske lidelser.

Ikke nok med det, en psykolog har også en anden rolle i at finde løsninger på problemer eller få nogen til at opleve psykiske problemer. Der er flere tilstande, som en psykolog kan behandle, såsom angstlidelser, følelse af depression eller forstyrrelser i humørsvingninger.

Afhængighed af visse typer stoffer, personlighedsforstyrrelser, fobier, forholdsforstyrrelser med familie eller nære mennesker og psykologiske lidelser relateret til traumatiske tilstande kan overvindes med hjælp fra en psykolog. Du kan bruge appen til direkte at se en psykolog vedrørende oplevede psykiske problemer.

Der er adskillige handlinger foretaget af en psykolog for at hjælpe patienter med at overvinde psykiske problemer, såsom:

1. Psykologisk samtale og psykotest

Denne handling har til formål at undersøge og vurdere de intellektuelle evner hos mennesker med psykiske lidelser.

2. Psykoterapi eller rådgivning

Psykoterapi eller rådgivning er en handling, som en psykolog kan tage for at håndtere en persons psykiske problemer. Der findes flere former for psykoterapi såsom kognitiv, interpersonel eller humanistisk terapi. Psykoterapi eller rådgivning kan foregå individuelt eller i grupper.

3. Terapiprogram

Psykologer kan også oprette terapiprogrammer, der understøtter en persons mentale sundhed. Normalt kan det oprettede program hjælpe patienten med at kontrollere og løse det aktuelle problem.

4. Hypnotisk terapi

Hypnoseterapi eller hypnoterapi er en handling, som en psykolog kan tage for at behandle eller overvinde psykiske problemer for at kontrollere angstproblemer, fobier eller humørproblemer.

Kend de typer psykologi, der kan hjælpe dig med at overvinde problemer

Der findes forskellige typer af psykologer, som kan hjælpe med at løse problemer efter dine behov. Det skader aldrig at kende flere typer psykologer, såsom:

1. Luftfartspsykologer

Denne type psykolog hjælper normalt folk, der arbejder i luftfarten, såsom flybesætninger og piloter. Denne type psykolog hjælper også med at give flyvesikkerhed og assistere med træning af flyvebesætninger.

2. Kliniske psykologer

Denne type psykolog arbejder generelt på hospitaler for at hjælpe med at behandle psykiske problemer hos patienter. Husk, selvom de arbejder på hospitaler, yder kliniske psykologer ikke behandling i form af receptpligtig medicin.

3. Rådgivende psykologer

Denne type psykolog yder assistance til patienter, der oplever psykiske lidelser, adfærdsproblemer, følelsesmæssige vanskeligheder og relaterede problemer fra depression til stress. Normalt udføres psykoterapi for at behandle en persons psykiske problemer.

Læs også: Unge sårbare over for psykiske lidelser

Reference:
Meget godt sind. Hentet 2019. Typer af psykologer og hvad de gør
Meget godt sind. Tilgået 2019. Kliniske psykologer
Healthline. Tilgået 2019. Hvornår skal man konsultere en psykolog